Parmağı zincire kaptırdım

Babamda taşa sıkıştırdı bekleyince çok ağrıyor direk hastaneye git tırnağı delecekler kanını çıkaracaklar sonra belki tırnağını çekerler. KESİNLİKLE HASTANAYE GİT!!

Tırnağı delip altındaki kanin akmasini saglamak tibbi bir islem. Steril ortamda yapilmasi gerekir. Alet edevat yoksa yapamayabilir. Ayrica matkap ucu gibi malzemelerle de delinmesini tavsiye etmek sizin için kolay olabilir. Arkadas düşük ihtimal Tetanoz olsa ya da enfeksiyon kapsa sepsis olsa foruma girip birdaha yazmayacak nasilsa?
Oldu bitti bizim millet tavsiye vermeyi sever, sever de ne zarar vereceğini bilmeden vermeyi sever.

Mersin İl Temsilcisi
Boyle baslik mi olur uaa.. aklim cikti.
Kökü sende.
Allah korusun!

Hic bise lmaz merak etme 1 2 gun zonglar sonra unutursun o kan toplayan yerde zamanla tirnakla uzuyor ve kestikce duzelir 3 5 aya dert edilcek bise tok 2 kere el 1 kerede ayak parmagima oldu buna benzer bise hatta daha kotuydu duser falan desiler hic bise olmadi

Amman geçmiş olsun.
Kan toplarsa tırnağın altında. Boşaltmak iyi geliyor. Aklıma geldi. Bizim elemanın tırnağı kan topladıydı böyle. Ağrıdan duramıyor, en son matkapla, ince uç ile tırnağı delmişti, kan boşaldı, rahatladım demişti. Şu an iyi kendisi.

Muhaha o nedir tirnagi matkapla delmek :D Yaratici fikir..

Gecmis olsun bu arada..

Geçmiş olsun.Bir kış gunu soğuk ve kardan dalginlasmisken bina kapısını elim içerde kapatmıştım.Tam buna benzer biraz daha fazla olarak, tırnağın dibinden tam ortasına kadar koyu kan oturdu,Sadece o gece ağrıdı.Düşmez ve tırnak uzadıkça morluk ilerler diye düşünürken; baktım morlugun içinden diğer tırnak da uzamaya baslamiş, içteki tırnak büyürse dıştaki atacaktır bence..
Belli olmuyor ve içerden bir tırnak kökü daha mevcut şimdi, diş gibi sanıp, tırnak ve içindeki de gitti diye üzülmüştüm bir de;)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
öyle bişey yok. O kanı ya çektirecek yada 1 sene civarında siyah tırnakla gezecek. 1 hafta kadar çektiği acı cabası.
Biyolojiden çok anlamıyorsunuz galiba :) 1 senede insanın canlı dokusu birkaç kez değişiyor yahu. Ki ölü dokuyu en kısa zamanda parçalar vücut. Çoktaaan işe başlamıştır bağışıklık sistemi. En fazla 1 ay'da yeni gibi. Doktor da doğrusunu yapmış bence.

Son düzenleme:
Kardeş,yillar once baş parmagim,caravellenin surgulu kapi arasinda kalmişti,senin parmak,benim parmagin yaninda civata kalir.bildigin patlican gibi oldu,2ayda zor iyileşti.Takma kafana,daha beteride olabilirdi gecmis olsun.

Kardeş,yillar once baş parmagim,caravellenin surgulu kapi arasinda kalmişti,senin parmak,benim parmagin yaninda civata kalir.bildigin patlican gibi oldu,2ayda zor iyileşti.Takma kafana,daha beteride olabilirdi gecmis olsun.

bende 4-5 ay önce caravelle nin otomatik kapısına sıkıştırdım 2 parmağı.. kapıyı açıp elimi çekmek 4-5 sn kadar sürdü.. parmaklar çıktığında terse doğru kapının şeklini almıştı, ben çıktı yada kırıldı diye düşündüm o acıyı hatırlamak bile şimdi içimi ürpertti :) 2 hafta kadar çok oynatamadım ama hastaneye bile gitmedim. baktım o ara hafifte olsa eklemlerden oynatabiliyorum tamam dedim sıkıntı yok..

bu resimden en fazla yeni tırnak çıkar başkada birşey olmaz bence çok takma zaten doktor doğrusunu söylemiş..

EN NET VE BASİT BİLGİYİ VERİYORUM KARDEŞİM, KENDİNDE YAPABİLİRSİN FAKAT ÖNERMEM. SAĞLIK OCAĞI VEYA HASTANEYE GİDİYORSUN, DOKTOR KANTOPLANAN TIRNAĞIN ÜSTÜNDEN ŞIRI İKİ TANE ŞIRINGA İĞNESİ İLE DELİK AÇIYOR VE KAN DIŞARI ÇIKIYOR, 1 SAATE AĞRI FELAN KALMIYOR RAHATLIYORSUN. BENZER OLAY İŞYERİMDE YAŞADIM BU HAFTA DOKTOR İĞNEYİ SAĞ SOL ÇEVİRE ÇEVİRE YAVAŞÇA DELDİ TIRNAĞI VE KAN BOŞALDI..

Son düzenleme:
Birşey yok. Neyse ki motor çalışmıyormuş yoksa parmakların kopardı. Bu forumda bile çok insanın parmağı koptu ve dikilemedi. 80 km ve üzeri ultra maraton koştuğumda 2-3 ayak tırnağım önce morarır sonra düşer. Tırnaklarımın tam olduğunu son 10 yıldır görmedim :)

Geçmiş olsun. Aynı haltı ben de becermiştim. Bende dişli tırnağı delmişti ve güzelce kanatmıştı o yüzden içeride kan falan kalmadı. Kan fazla pıhtılaşmadan tırnak üstünden bir delik açıp akıtmayı deneyebilirsin. Ya da en temizi hastane.

Aşağı yukarı bir sene önce aynı elin aynı parmağını aynı şekilde motor çalışmıyor, elimle çevirirken kaptırdım. Ama ben kaptırdığımda cırtt diye bi ses geldi ve akan kandan tırnağı göremedim bile. Olanları sayayım da biraz keyfiniz kaçsın :)
İlk haftalar nerdeyse koluma kadar vuran sızlamalar oldu ve tırnak iyice kan topladı.
Belli bir süre yara kapandıktan sonra alttan yeni tırnak gelmeye başladı ve tırnak yarıya kadar geldiğinde üstteki tırnak düştü. yenisi uzayana kadar yarım tırnak gezdim.
Yenisi uzadı uzamasına ama biçimsiz bir şey oldu ve dişlinin girdiği hizada olan kısım sürekli çatladı ve ayrıldı. Yani bir süre de çift başlıklı tırnakla gezdim.
Şuan hiç bir problem yok çok şükür tertemiz düzgün bir parmakla yaşamaya devam ediyorum :)
İlk olduğunda herkes git çektir düzgün çıksın dedi. Ama ben o görüntüyle duramam diye müdahale ettirmedim. Belki de çektirseydim kısa sürede sorunsuz olarak iyileşecekti. Uzun yoldan tecrübe etmiş olduk :mrgreen:

Tırnaksız parmakta hiç kulanışlı değil.Bir şeyi sıkamıyorsun güç uygulayamıyorsun.

Biyolojiden çok anlamıyorsunuz galiba :) 1 senede insanın canlı dokusu birkaç kez değişiyor yahu. Ki ölü dokuyu en kısa zamanda parçalar vücut. Çoktaaan işe başlamıştır bağışıklık sistemi. En fazla 1 ay'da yeni gibi. Doktor da doğrusunu yapmış bence.

Biyolojiden anlamadığım doğrudur. Ama tırnağı pert etmekte baya iyiyim. Tırnağa kan çökmüşse karartı tırnak boyu uzunluğunca geçmiyor. Yani tırnağın dibi yara almışsa o bölge uca gelene kadar karartı kalıyor.

resim açılırken ikiye ayrılmış bir parmak karşıma çıkacak sandım. geçmiş olsun

http://www.imgim.com/img_20171004_163225.jpg
Motor çalışmıyordu hem de. Normalde huyum değil ama dalgınlıkla zincirde ki gaz yağını silmek için geriye doğru hareket yaptım ve parmağım dişli ile zincir arasında sıkıştı.
Altı kan topladı bu tırnak şimdi iptal midir?
İyileşir mi yoksa hastane de tırnağı çektirmem mi gerekiyor?

Başlığı görünce korktuk hocam :) Geçmiş olsun. Biraz şey gibi hani ne derler. Kedi karenajını görmüş. Ne büyük yaram var demiş :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar