Pantolon altina giyilebilecek dizlik önerisi

Zaten dar pantolon giymiyorum, pantolonumun altına giyebileceğim dizlik var mıdır? Korumalı pantolondan bahsetmiyorum ancak ondan zaten var, bana şuan pantolonunda altına giyebileceğim bir koruma lazım.

Motosikleti
D400
Zaten dar pantolon giymiyorum, pantolonumun altına giyebileceğim dizlik var mıdır? Korumalı pantolondan bahsetmiyorum ancak ondan zaten var, bana şuan pantolonunda altına giyebileceğim bir koruma lazım.

motosiklet dizliği olarak yok sanırım ancak bisikletcilerin kullandıgı giydirme dizlikler olur sanırım.

cok mantıklı bir istek değil bence.

lotto-kneeband-support-np-dizlik-7c35.jpg

Motosikleti
Honda CRF250L
Amaç darbe koruması mı? Soğuk hava mı?

Korumalı sağlayan ince bir dizlik için AliExpress'e falan bakın ama çok da bir koruma beklemeyin tabii en fazla devrilme de falan işe yarar, sürüklenme de çöp....

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Motosiklet için kot pantolon giyin daha iyi korumaları içinde. Kumaşı da normal kotlardan daha kalın.

Korumalı sağlayan ince bir dizlik için AliExpress'e falan bakın ama çok da bir koruma beklemeyin tabii en fazla devrilme de falan işe yarar, sürüklenme de çöp....
Darbe korumasi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ince olmasina gerek yok cok kalin olamsin aslinda, pantolonun icine girse yeterli benim icin

Motosiklet için kot pantolon giyin daha iyi korumaları içinde. Kumaşı da normal kotlardan daha kalın.
korumali pantolonum var, birde normal pantolonun altina giyebilecegim bi dizlik ariyorum sadece, biraz ince olmasi yeterli benim icin

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Normal pantolon üzerine impactec, dıştan takılan dizlik daha mantıklı bir fikir olabilir.

https://www.trendyol.com/impactec/c...k-p-311854808?boutiqueId=61&merchantId=124639
Bundan Cyan ve ben almıştık. Çocukları gezdirirken onlara giydiriyorum koruması sağlam bir şey olsu dye araştırırken bulmuştum. Cyan da tech90 pantalonun kendi diz korumalarını söküp bunu kullanmaya başlamıştı.
Aslında sana lazım, son ciddi kazanda pantalon içindeki koruma yetmemişti sana.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bundan Cyan ve ben almıştık. Çocukları gezdirirken onlara giydiriyorum koruması sağlam bir şey olsu dye araştırırken bulmuştum. Cyan da tech90 pantalonun kendi diz korumalarını söküp bunu kullanmaya başlamıştı.
Abi evet bana da gerek

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Darbe korumasi

ince olmasina gerek yok cok kalin olamsin aslinda, pantolonun icine girse yeterli benim icin

korumali pantolonum var, birde normal pantolonun altina giyebilecegim bi dizlik ariyorum sadece, biraz ince olmasi yeterli benim icin
Darbe koruması istiyorsan voleybol dizliği benzeri bir şey gerekir. Onunla da pantolon giyemezsin.

Decathlon da çeşitli dizlikler var , dışı plastik olmayanlar pantolon içine rahatlıkla giyilir biz yazın uzun şort giyerken takıyoruz altta kalıyor..

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Korumali pantolonumun koruma kismi dizime duzgun denk gelmediginden Knox Action Pro satin almistim. Kaymiyordu fakat cok rahatsiz ediyordu. Sonra sattim.

knox-action-pro-dirsek-korumasi-dizlik-ve-dirseklikler-knox-1051808-97-B.jpg
Pontolon ustune giyilenler de kaza esnasinda yerinden oynayip islevsiz oluyor diyorlar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Pontolon ustune giyilenler de kaza esnasinda yerinden oynayip islevsiz oluyor diyorlar.
Ben de yıllardır bu görüşü savundum ama 2 sene önce Edirne'de kaza yaptığımda korumalı motosiklet kotu giyiyordum ve dizime darbeyi önden değil de yandan yedim. 3 Hafta sol bacağım çalışmadı. Dizlerimde en tırto mafsallı dizlik olsaydı ben o kazada dizimi korurdum.

Motosikleti
Ben de yıllardır bu görüşü savundum ama 2 sene önce Edirne'de kaza yaptığımda korumalı motosiklet kotu giyiyordum ve dizime darbeyi önden değil de yandan yedim. 3 Hafta sol bacağım çalışmadı. Dizlerimde en tırto mafsallı dizlik olsaydı ben o kazada dizimi korurdum.
Gecmis olsun. Bu biraz uc bir durum. Ayni darbeyi onden yiyip bir de orada koruma olmasa durum daha da kotu olabilirdi. En zayif nokta muhtemelen o diz ki oraya koruma konmak standartlarca zorunlu. Zaten kaza yapip da ciziksiz atlatmak zirh da giysek pek mumkun degil. Belki ancak airbagli bir pantolon bu durumda is yapardi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Gecmis olsun. Bu biraz uc bir durum. Ayni darbeyi onden yiyip bir de orada koruma olmasa durum daha da kotu olabilirdi. En zayif nokta muhtemelen o diz ki oraya koruma konmak standartlarca zorunlu. Zaten kaza yapip da ciziksiz atlatmak zirh da giysek pek mumkun degil. Belki ancak airbagli bir pantolon bu durumda is yapardi.
Aslında uç değil de normal bir durum, sol şeritte soluma yattım sol dizim, yandan kaldırıma çarptı, önden darbe almam için motordan havalanıp dizlerimin üzerine düşmem gerekirdi, o şekilde de olsa mafsallı dizlik daha iyi performans sergilerdi bence.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Görüntüsü çok dandik ama pantalonun kendi korumalarından çok daha iyi (kalın ve daha büyük, uzun) oldukları için kullanıyorum. Pantalonun kendi korumaları hem çok ince hem de üzerlerindeki dikişler tenime batıp çok rahatsız ediyor. Bu ürün gayet güzel ve rahat.

Motosikleti
Aslında uç değil de normal bir durum, sol şeritte soluma yattım sol dizim, yandan kaldırıma çarptı, önden darbe almam için motordan havalanıp dizlerimin üzerine düşmem gerekirdi, o şekilde de olsa mafsallı dizlik daha iyi performans sergilerdi bence.
Ancak hep yere ilk temas edecek yere denk gelecek diye de bir sey yok. Oyle kolayca hareket eden bir sey komple bacaktan ayriladabilir.

Darbe emme konusunda daha iyi olanlari var ve off-road icin kullaniyorlar. Onlar vucuda cok daha saglam oturuyorlar ancak bu baska sakatliklara da sebep olabiliyor:

Pantolon icinde olanlari da tam bacak uzunluguna gore ayarlamak gerekiyor. Bunun icin dikisleri sokup, ayarlayip, tekrar dikmek gerekiyor bazen.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ancak hep yere ilk temas edecek yere denk gelecek diye de bir sey yok. Oyle kolayca hareket eden bir sey komple bacaktan ayriladabilir.

Darbe emme konusunda daha iyi olanlari var ve off-road icin kullaniyorlar. Onlar vucuda cok daha saglam oturuyorlar ancak bu baska sakatliklara da sebep olabiliyor:

Pantolon icinde olanlari da tam bacak uzunluguna gore ayarlamak gerekiyor. Bunun icin dikisleri sokup, ayarlayip, tekrar dikmek gerekiyor bazen.
Pantolonum içindeki korumanın ayarını motosiklet oturuş pozisyonuma göre ayarlamıştım. Bacak kıvrık ve depoyu kavrarken harikaydı. Dediğim gibi isteyen istediği ürünü kullansın ama sürüklenmesiz, sert cisme darbeli kazalarda darbe açısı biraz değiştiğinde durum tatsızlaşabilir.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
@tommygun'ın tavsiye ettiği ve @espresso ile benim kullandığımız ürün öyle kolayca hareket edip bacaktan ayrılabilecek bir şey değil. Düşük ihtimal dahilinde öyle olabileceği bir senaryoda emin olun diziniz öncelikler arasında önemsiz kalır...

Benim kabulüm o spesifik ürünün pantalonun içine yerleşen tüm korumalardan daha iyi iş çıkaracağı yönünde.

Motosikleti
Dominar D250
benim riderdenim pantolondaki diz koruması hiç dizimde durmuyor sürekli yukarı kayıp paçalarımla botun arası açılıyor, her ışıkta pantolon paçalarını aşağı çekmem gerekiyor, şuan diz korumaları tamemen faydasız bende, bana da böyle pantolon altı bir şey lazım :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar