Diyorsun ki kuru zeminde fren kapandığında motor düşmez öyle mi? Ah be kardeşim ah be kardeşim... Adamın önüne kedi atlamış kendisi zaten dalgın farketmemiş kediyi son anda basmış durmuş o yol kuru olsa motor düşmeyecek mi sanıyorsun? Yapmayın böyle şeyler kuru zemin ıslak zemin filan. Arada ki fark ne kadar uçurumda olsa kuru zeminde de kitlendiğinde düşüyor motor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:58 ----------
+Edit
https://www.qld.gov.au/transport/safety/road-safety/driving-safely/stopping-distances/graph
40km ile giden bir arabanın durma mesafesi verilmiş burda. Total 26m denmiş ama breaking distance i 9m olarak geçmiş. Onun ağırlığı filan derken senin bu yorum yaptığın videoda yaklaşık 5-6 metrede 40km ile giden bir motorsikletin ABS ile durmasını izledik. Tam direkte freni kitleyip araba ile kesişim noktasında sapasağlam duruyor o motor. Yani ABS fren mesafesi filan uzatmaz. Uzatması için yolun sapasağlam olması lazım limonu sıkma yapmadan ABS siz motoru dümdüz durdurmanız lazım. Belki öyle mesafe farkı oluşur, o da belki diyorum bak.
Yazık,okuduğunu bile anlayamayan motosikleti hareket ettirmesi bile kendine yeten adamlara laf anlatıyoruz burada.Kuru ve düzgün bir zemin de frenajı iyi bilen tecrübeli adam abs'li motora göre daha çabuk durur.Sen fren atmayı çalışıp tecrübe edip sürüşüne bir şeyler katmak yerine ne gerek var abs li motor alırım o halleder kafası ile hareket etmek sana kalmış ama kalkıp bana abs li motor daha çabuk durur dersen gülme eylemini ağzımız ile yapmayız.Bir karşılaştırma video su yayınlamışsınız biri kuru zemin digeri ıslak zemin de karşılaştırıyorsunuz diyorum.Birin de anlık hiç beklemediğin bir an motosikletin önüne kedi fırlaması ile karşıdan gelen aracın önüne kırması arasında ki tepki süresini bir tutacak kadar beyin basmıyorsa sana daha laf atmaya çalışmanın anlamı da yok...
Kedi önüne atladığın da abs li motor olsa ikinci video da ki kadar mesafe de sttim sene duramazdı yine.Zemin ıslak ve sen kedi yüzünden o panikle tüm gücünle frena asıldığın da abs devereye girecekti anın da,evet tekerin kilitlemeyecek ama ya kediye çarpardı ya da önün de araç olsa ikinci video mesafesin de çarpardı.
Ben sana kuru zemin de abs'siz motosiklet tekeri kilitlemez mi dedim??Kuru zemin de,zemin kalitesiz ya da lastiğin soğuk ve kalitesiz bir lastik ve sen de hiç frenaj çalışmamış da ani fren atarsan yine ön tekeri kilitlersin.Zaten bütün olay doğru zemin de,lastiğin kalitesini ısını bilerek,abs mantığına yakın ama daha iyi fren atacak tecrübeyi kazanmak senin sürüşünü geliştirir,abs alıp bi bok öğrenemezsin.Abs senin ne kadar iyi fren atıp atamadığına bakmadan o işi riske atmadan sana bırakmaz istersen hiç tecrüben olmasın.
Sonra kalmış araba ile motosikletin fren mesafesini karşılaştırıyorsun!! Motosikletde ki ivmelenme ile arabanın ki bir mi?? Hangi araba motosiket kadar devir çeviriyor?? 4 tekerin yere basması ile denege de giden iki tekerin yere basması bir mi??