Pancar motoru gibi ses çıkarmaya başladı...

Arkadaşlar motoru kullandığım bir anda ağır ağır ilerlerken motor aniden pancar motoruna döndü ne olduğunu anlamadan. Şu anda motor rolantide egzoz patlağı gibi patırdıyor, ilerlerkende daha da çatırdıyor..

Egzoz borusuna baktım tık yok. Sorun ne olabilir? Nereden başlayayım bakmaya?

ilk önce egzos cıvatalarına bak,
ve sonrasında egzos contasına tabıkıde,
kesınlıkle sebeplerı bunlardır...

silindirle egzozun buluştugu yerde dir egzoz contası bnm motorda öyle yapmıştı egzoz çontası patlatmıştı oraya bak kardeş

bu şekilde sürmenin zararı ne olur (motorcuya gidene kadar)?

ben değiştirebilirim herhalde değil mi? Ne kadardır?

bu şekilde sürmenin zararı ne olur (motorcuya gidene kadar)?

ben değiştirebilirim herhalde değil mi? Ne kadardır?

aşırı ses dışında bi zararı olmaz. tami uzun müdded kullanmazsan. egsoz contası 1-2 liralık basit bir alemınyum karışımlı yanmaz contadır. takarken dikkat et tam yerini bulsun hafif kayarsa ses devam eder....:cat:

Egzozu çıkarttım ama...

Arkadaşlar yardımlarınızla bir yol izliyorum, şu anda egzozu söktüm ve netice şöyle:

Egzozun bağlantı yerinde ki uzun vida(dişi olan) içinde bir miktar vida(motora bağlı) parçası kalarak elimde kaldı. Aslında motor dışarıdaydı, çocuklar ayağıyla basıp kırmış zannediyorum çünkü dün öyle değildi. Neyse artıdan bir sorun daha çıktı yani, soru şu: Bu dişi vidanın yedeğini alsam takma yerinde 1 cmden az bir erkek uç kalmış o bunu ne kadar tutar?

Ama asıl meseleye dönersek egzozun bağlantı yerinde sizlerin dediği gibi bir conta bulamadım ki contanın patladığını tesbit edeyim? Yani egzozun birleştiği yerde sadece kırmızı yapıştırıcı artıkları var.

Şimdi hangi aşamadayız?

eksozun içindeki susturucu görevi gören boru kırılmışta olabilir. benım başıma geldi o esnada da cok ses cıkarır. ama ayrıyetten cukura lakaya girdiyinde metalik bir seste cıkarması lazım kırılan parça eksozun içinde oldugundan lakalarda belli eder kendisini.

Arkadaşlar resimde gördüğünüz yeri elimle iyice birleştirip çalıştırınca ses büyük oranda düzeliyor. Herhalde yolda burası açılmış (yada vida kırmış). Fakat işin büyük kısmı gördüğünüz gibi iki vida yeride (hem erkek hem dişi) kırık. Şu halde bunu nasıl idareten yapabilirim.

Motorcu bunu yapmaya kalkarsa ne masraf çıkartır?

Ama en önemlisi ben bununla 50 km yol gitmem lazım nasıl idare olur?

1418.jpg

Son düzenleme:
Sorun şimdilik bu resimde gibi gözüküyor. Dadiğim gibi elimle egzoz bağlantı yerini iyice bastırınca (vidalı gibi) ses büyük oranda düzeliyor.

Egzozu taktım ama vidalayamıyorum. Nasıl idare edebilirim bir müddet. Ayrıcı bu ses motora zarar vermez değil mi?

örnek: 10 kuruş yakıyosan 100 kuruş yakarsın :) performans diye bişey kalmaz zaten motorcuya götür 20 lira ver adam en güzel şekilde yapar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar