Cevaplarınızı bekliyorum.
hayırlı olsun
Arkadaşlar Keskinoğlu Tavukçuluk ile görüşmeye gideceğim yarın.![]()
Fast food işine el atmışlar. Bakalım ne olacak.Anlaşabilirsem maaş, yol v.b varsa ve anlaşabilirsek başlamayı düşünüyorum.
![]()
Hayırlısı olsun kardeşim,inşallah gönlüne göre olurÇalışmak lazım,üniversiteyi bitirdik hala cafede garsonluk yapıyoruz
r:
r:
r:Bizim cafenin biraz ilerisinde özel üiversite var,bazen imreniyorum ulennn
r:Yaş daha 17 senin kardeşim,adam gibi iş yapan bir bölümü oku,sonra üniversiteden sonrada aynı işi yapmak zorunda kalma
r:Hadi hayırlısı bakalım
:rendeer:
Bende durumu yazayım.
Geçen Salı günü dosyamı kurstan aldım, mesai saatine yetişemediğim için Çarşambaya kaldı.Çarşamba dosyayı verdim Pazartesi öğleden sonra ehliyetimi alacağım.
Dominostan umudu kestik, fast food tarzı bir yerle konuştum adam boş vakitlerinde komilik tuvalet temizliği cam temizliği yapacaksın dedi.Maaş 750. sigorta yok.Günde 12 saat.Ortam da iyi değildi çıktım.
Az önce bir yerle konuştum maaş 800, primle 1000'i bulur dedi, sigorta tam, kuryelik dışında bir şey yok.Çalışma 14 saat.15 dakika konuştum adamla 5 tane sipariş geldi.Çalışan kuryeyi görünce aynı anda kaç sipariş götürülüyor dedim 10'u bulur dedi.Başka bulamazsam bu olacak gibi, 1 ayda 10 kilo veririm herhalde.:mrgreen:
Pazartesi Ecza Deposu ile görüşeceğim, olmazsa yukardaki yer.Onda da bir pürüz çıkarsa I'm going to Eskişehir.17 yıl kaldığım memleketim, iş imkanları çok daha fazla, yardımcı olabilecek tanıdıklarım da var.250 liraya bir aparta yerleşirim diye düşünüyorum.
Evde de ortam berbat hiç gidesim yok.Şuan sadece daha kötü nasıl olabilir diye olanları izliyorum , feleğe meydan okuyorum.Gün gelir bunlara gülerim belki, kötü düşünmek yok, sıkıntı yok.Elbet bir kapı açılır...
Valla öyle.Adam ayda 10 milyardan aşşağı kazanmıyordur, temizlikçiyi ayrı garsonu ayrı kuryeyi ayrı tutayım elemanlarım da insan demiyor.
Burda Mcdonalds ve KFC yok, Burger King var ama dışarı servis yapmıyor.
Bugün 3 yere CV bıraktım haber gelmezse basıyorum Eskişehire.KFC ilan vermiş internete.İnsan gibi şartlarda çalışırım alırım 700 lira.Fazlasında gözüm yok...
Domino'sta 1 sene çalıştım.
Çogu bayilik oldugundan dolayı personele pek değer vermiyorlar..
Bazı yerlerde maaş iyiken bazı bölgelerde asgari ücret olabiliyor.
Çalışma şartları sıkıntı vs vs..
İlla fastfood kuryeliği yapacak iseniz.
Burgerking'de çalışmadım ama şartları iyiymiş..Düşünebilirsiniz.
Son 3 aydır Little Caesear's ta çalışıyorum.
Çelebi Holding sahipleri.
Personele değer var.
Motorları iyi.
Maaşı iyi.
Günde 9 saat çalışıyorsun.
Domino'staki gibi her işe koşmuyorsun hırpalamıyolar yani.
Sigortan yatıyo
Maaş ayın 1o unda yatıyo.9 unda saat 24 ü geçtikten sonra git maaşını çek yani
Özel sağlık sigortası yapılıyo senin için yanlış hatırlamıyorsam 250£ değerinde vs vs..
He yapılacak işmi paket kuryeliği bence değil.
Üniversteye gidicem seneye boş kalmamak için çalışıyorum bende şaka maka meslek oldu gibi son 2 senedir aynı işi kovaliyorum.
Hâlâ iş bulamadım, İstanbul Avrupa Yakası'nda iş arıyorum..![]()
Arkadaşlar iş konusunda seçme şansınız varsa öncelikle "çalışma şartları nasıl?" diye bakın derim.Burnundan gelerek 1000 lira kazanmak yerine insan gibi çalışıp 700 lira kazanmak daha iyidir.Kimse zaten bu paralarla zengin olamaz.Bu düzen bizi sürünmeye mahkum ediyor. Maalesef durum bu.
1000 lira kazanacam diye insanlıktan çıkmayın. 200-300 az kazanın ama eve insan olarak gidin.Çünkü bir süre sonra daha fazla kazanmak için harcadığınız saatlerden kalan zaman size yetmeyecek.Yorgunluğunuz ve bıkkınlığınız kalıcı olacak.