p r o j e k o d a d ı t u r k k a h v e s ı

Selamlar, tamami el yapimi custom cafe racer projesi icin 77 CB750 motor ve sasesi tercih ettim. projenin adi turk kahvesi . . . bir onceki yaptigim motorun adi kamci idi, bu motorun ismine ilerki asamalarda karar vericegim.

hakkimda bilgi sahibi olmak isteyen bir onceki projemi inceleyebilir

http://www.motosiklet.net/forum/mt-...self]/62491-sportster-dan-bobber-projesi.html

http://www.motosiklet.net/forum/mot...sima-yaptigim-harley-bobber-in-resimleri.html

http://www.chopcult.com/news/articles/alps-sporty-the-whip.html

Cafe adayimiz; orjinal 38bin milde, kompresyon iyi, duman atmiyor $490'a da hic fena sayilmaz. Tabi komik koltugu saymassak :)

mcdidl.jpg

motoru ilk aldigim gun, indirmeden evel incelerken, daha once hic cb750'im olmamisdi. tam klasik :) Kampana frenleri cok seviyorum,

2nrooat.jpg

Tum sac komponentleri (depolar vs..) aluminyumdan olucak, kaynaklarin cogu TIG kaynagi yapicagim, MIG kullanmayi dusunmuyorum bu projede, Aluminyum da TIG hem daha esnek hemde daha ince detaylar mumkun.
Cogu aluminyum olucagindan, scotch brite finish yapicagim, sadece sase elektrod toz puzkurtme olucak.

Tasarimin %75'ini bilgisayarda rhino 3d'de bitirdim, diger 25'i zamanla oturacak.

Kardesim ziyarete geldi, ve motorun sokumunde yardimci oldu, sirasi ile resimleri yayinlamaya basliyacagim.

sevgiler
alp

Angel super bir projenin kokusunu aliyorum. Rhino kullandigina gore , gemi yada ulasim tasarimi yada muhendislikmi okudun? Benim isimde carbon fiber ve kompozit bu programlarla uzaktan da olsa tanisiyoruz.

Angel super bir projenin kokusunu aliyorum. Rhino kullandigina gore , gemi yada ulasim tasarimi yada muhendislikmi okudun? Benim isimde carbon fiber ve kompozit bu programlarla uzaktan da olsa tanisiyoruz.

zeda3000,
haklisin, endustri tasarimdan mevzunum, ulasim tasariminda branslasdim, tr'de/avrupada naval design (yach tasarimi) marintek ar-ge de calisdim,
rhino/3d studio/autocad-cam uzun yillar kullandim. rhinoceros'da hacim kutle' hydrostatic hesaplarinin rahat yapilabildigi icin dedigin gibi gemi insaat muhendisiligindede tercih edilen bir program.

bu projede bircok arkadasla ortak konular cikacak :)

başarılar ortaya güzel birşey cıkacagına eminim büyük bir merakla takip etmeye devam edeceğim :)

Guzel acikcasi benim de niyetim simdi bir tane bmw f650 alip onun her yerini carbona cevirmek:) Hatta elimde texalium kumaslarda var, belki renkli hos seyler de yapabilirim

BOBBER TÜRKİYE'den sonra, acaba CAFE RACER TÜRKİYE sayfasımı açsak?

sabırsızlıkla ve merakla çalışmalarını bekliyorum,şimdiden kolay gelsin...

yine süper bişi olacagı kesin:cat: bide yanlış anlamazsanız bişi soracam ne işle ugraşıyosunuz , mühendis filanmı..:) şimdiden kolay gelsin .:rendeer:

Merak etiiğim konular :
Birgün Türkiye de de bu makineler alması gereken değeri görecek mi?
Yurtdışında bu işle uğraşıp Türkiyede Sayılı projelere imza atmış sağlam kişiler var böyle bişi düşündünüz mü? Neden Niye :)
Avatar daki araba sadece bir resim hayal mi size mı ait ? :)
Projelerin hepsini hayretle ve severek takipettim ediyorum hatta daha fazlasını hadimi aşarak bekliyorum..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Türk cafesi nasıl oluyormuş görelim:cherry: Kolay gelsin...

önceki işlerinize baktım gerçekten takdir ettim, keşke benimde böyle yeteneklerim ve imkanlarım olsaydı :) çalışmalarınızda başarılar

Angel Spear , proje bitinde karşısında kahve yudumlar resmini çekersin artık...
Önceki projelerinde çok çok güzeldi buda öyle olacak eminim , eline emeğine sağlık...

Sabırsızlıkla bekliyorum üstad.Bu makinelerin,orada hala bu kadar temiz kalmasına hayranım.Bir gün belki aşık olduğum bir 86 model V 45 Magna'da yaparsın,kimbilir.Kolay gelsin.

tesekurler arkadaslar,

yine süper bişi olacagı kesin:cat: bide yanlış anlamazsanız bişi soracam ne işle ugraşıyosunuz , mühendis filanmı..:) şimdiden kolay gelsin .:rendeer:

insaat sektorunde hava kalitesi danismanlik ve yikim / ama egitimim endustri tasarim uzerine

Merak etiiğim konular :
Birgün Türkiye de de bu makineler alması gereken değeri görecek mi?
Yurtdışında bu işle uğraşıp Türkiyede Sayılı projelere imza atmış sağlam kişiler var böyle bişi düşündünüz mü? Neden Niye :)
Avatar daki araba sadece bir resim hayal mi size mı ait ? :)
Projelerin hepsini hayretle ve severek takipettim ediyorum hatta daha fazlasını hadimi aşarak bekliyorum..
soruyu tam anliyamadim, cb tipi makinalar mi? . . . avatardaki truck bana ait degil ama pick up truck rat rod yapmayi isityorum.
tesekurler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar