Özürlü Sürücüler

Merhabalar.
Siteye yazı yazmayalı uzun süre oldu. Ama bu gün ve daha önceki günler de sıkça rastladığım bir durumu sizlerle paylaşmak istedim.
Nice Ertuğrul'ları aramızdan alan ve bir kısmımızı sakat bırakan...
Bedensel özürlü değil ; zihinsel özürlü sürücülerden bahsetmek istiyorum.

Onların özürlü olduğunu düz yolda değil sadece kavşak ve dönemeçlerde ; yol ağızlarında farkedebilirsiniz ve farkettiğinizde bazen çok geç olabilir...:farao:

Evet bahsedeceğim konuyu anladınız. Sinyal ve ayna özürlülerden konuşacağım. Onlar sadece gitmek istedikleri istikameti kafalarına takan ; karşıdan veya arkadan gelenleri iplemeyen ve hususi olarak seri davranıp; kendilerine yol vereceklerini düşünen sürücüler.

icon2.gif
Trafikte en önemli husus; hareketli araçları ve yayaları birbirine bağlayan; onların koordineli olarak gitmesini; trafiğin doğru ve kurallara uygun olarak aksamasını sağlayan en önemli unsur SİNYAL dir.
icon2.gif
Sinyalin akabinde ; yine arkamızdaki gözümüz olan AYNALAR gelir.Ve ayna kullanımı da gerçekten çok önemlidir.

Ve bu 2 unsuru kullanmak gerçekten insanüstü özellik gerektirmez.Beyniniz ve beyninizin yönettiği elleriniz varsa ; mutlaka bunları kullanabilirsiniz...

Konu buraya kadar anlaşılmıştır.
Peki o zaman neden ; sinyal kullanmıyorlar. Kavşaklarda ilerlerken ; aniden yawaşlayıp , pat diye önümüze kıran sürücüler neden görüyoruz.Düz yolda giderken ; sollayacağımız araba neden sol tarafa kırıyor?

icon4.gif
Özellikle motor kullanan dostlarıma yaşanmış tavsiye;
Kavşaklara yaklaştığınız zaman önünüzdeki veya karşınızdaki araçta anormal bir yawaşlama görürseniz mutlaka hızını kesin; mümkünse selektör yapın veya korna çalın.
Eğer yakın plandaysanız ve karşıdan gelen sürücüyü net bir şekilde görebiliyorsanız ; gözlerine bakın. Bunlar mutlaka sizin hayat çizginizi sabit tutacaktır.

Alıntı değildir.Kendi yazımdır.:cat:
Anlatmak istediğimi net ve kısa bir şekilde dile getirmek istedim...
Saygılar.

eğer kornanızın duyulmadığını düşünüyorsanız,varsa sis farlarınıza yoksa,uzun farlarınıza mini role ile kornanızı birleştirin ben çok faydasını gördüm:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar