Eğer özgürlük ve adalet istiyorsak, kanuna göre bunu hakkeden, ama şahsımıza kalsa hiç istemeyeceğimiz insanlara da adalet istemek zorundayız. Bu da tipik bir örnek. Bu herife adil olamadıktan sonra özgürlük ve adalet namına edilen lafların hiç bir ehemmiyeti olmadığını da kabul etmemiz gerekiyor...
Ortada açık suç yokken niye saldırılıyor? Yoksa bazen suç olmasa da saldırılabilir mi? Önyargı kötü bir şey değil mi? Yoksa bazılarına karşı yapılması okey mi? Öyleyse kanunlar niye var? Hem bazı kanun dışı davranışı tasvib edip, hem de iktidarın kanun dışı işlerini hangi yüzle eleştireceğiz?
Amerika'da pedofil suçu sabit insanlar ömür boyu fişleniyor. Şu an internetten adresimin etrafında böyle birileri var mı internetten öğrenebiliyorum. Bu insanlar ömür boyu okul ve çocuk parkı gibi yerlere yaklaşamıyorlar, bazı meslekleri yapamıyorlar, ve belli durumlarda suçlarını beyan etmek zorundalar.
Ancak isteyen istediğini hayal eder, düşünür, söyler, yazar. Cinayet romanı yazanla cinayet işleyen bir değildir.
Sizi itham etmek istemem, ancak bunlar genelde etik olmayan düşünce ve yaklaşımlarını makul göstermek isteyen insanlardan duyduğum tür cümleler.
Yazdıklarınızın hiç biri suç değil.
Amerika'da böyle düşünenler ayıplanıyor. O yüzden kimse Amerika'da kolay kolay açıktan ırkçı, sexist, islamofobik veya vurdumduymaz cümleler kurmaz. Düşünür, ama ulu orta yazıp söylemez, çünkü mutlaka tepki göreceğini bilir.
Hocam ben amerikalı değilim, orada yaşamıyorum. Burada birine boyun eğmezsen afedersiniz ama köpek götünde sokuyorlar.
insanlara din, dil, ırk ayrımı yapmadan insan gibi bakan birisiyim, şu olaylar son zamanlarda çok oldu, bende bunları yobazlar yetiştirmiştir diyorum.