Özlemişim buraları

Herkese merhaba. Vatani görevimi yaptım bitti ve tekrar sivil hayata kavuştum. Bu süre zarfında buralara uğrayamadım. Umarım herşey bıraktığımdan daha iyi bi durumdadır. Hem selam veriyim hemde motorum çalışmıyor onu sorayım dedim. Marş basıyor. Benzini de var.Fakat çalışmıyor. Askerde olduğumdan 1 senede hiç çalışmadı. Bunun neresine bakmam lazım abiler deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. Sağolun şimdiden..

Hoş gelmişsin kardeşim. Takip edeyim konuyu da tahminim aküye bak diyecekler.

Motosikletinizi uzun zaman kullanmayacaksanız karbüratörde benzin bırakmayın denir.Karbüratördeki benzini tamamen boşaltmadı iseniz memelerde tortu oluşmuştur.Benzin yeterince gelmiyordur.Karbüratörü temizleyin.buji tırnak aralığı ve temizliğini yapın öyle deneyin,kolay gelsin.Unutmadan,hoşgeldiniz...

benzinin ömrü 6 aydır, benzini boşalt karbüratörü temizle büyük ihtimal çalışır.

Karbüratörün altındaki vidayı açtım bi miktar benzin boşalttım. Sonra tekrar denedim ve 2. marşta çalıştı. Teşekkürler herkese.

Motosikleti
Honda CBF 250
Karbüratörün altındaki vidayı açtım bi miktar benzin boşalttım. Sonra tekrar denedim ve 2. marşta çalıştı. Teşekkürler herkese.

tam karbüratöre tortu oturmuştur.. alt tahliyeyi aç dene olmazsa temizlet karbüratörü diyecektim.. sen yapmışsın zaten :)

1 yıldır aradan sonra motorunun sesini duyman nasıl bir hisdi

Yani tuhaf anlatılması güç :) Çalışmamasına üzülmüştüm. Çalıştırdım çok mutlu etti beni o an sanki yeniden sahip olmuşum gibi oldu ısıttım biraz bindim düşecek gibi oldum. Askerdeyken de şofördüm 4 tekerden 2 tekeri unutmuşuz sanırım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar