özgürlüğüme Vurulan Kilit

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar bugünden itibaren motosiklet kullanmak verilen emir gereği yasaklandı.

dün nöbetçiydim,
bugün başıma gelen olayla öğrendiğim dedikoducu, yalaka, adi, haysiyetsiz, satıcı (aynı zamanda bu şahsiyetsiz meslektaşım olur) bir tip geldi nöbet yerime ve muhabbet etmeye başladık, laf lafı açar misali konu askerlikten şurdan burdan açıldı, tsk nın şuan ki durumundan, birlik komutanlarının yetkilerinden, yasama, yürütme ve yargının tek elde olduğundan derken bunu bana şu örnekle açıkladı " komutan isterse seni motora binmekten men bile eder " dedi. ben de o esnada çok sinirlendim " beni motordan alıkoyacak komutan tanımıyorum, hangi kanunla, hangi hakla yasaklayacak, savunma mı verecek. " dedim. neyse sabah oldu, (gece bu konuştuklarımız uçmuş ona)
komutan geldi kışlaya ve aramızda geçen diyalog;

komutan: gel buraya,
ben: emret komutanım,
komutan: bu motor kimin, (bu ana kadar belki 20 kez görmüştü ve benim olduğunu biliyordu)
ben: benim,
komutan: ne kadara aldın,
ben: şu kadara,
komutan: ehliyet var mı?
ben: B sınıfı mevcut A2 yok ama komutanım bu cumartesi sınava girdim ağustosa alacağım inşallah?
komutan: bi daha bu motoru burada görmeyeceğim, evine koy, al burdan,
ben: evde kimse olmadığından çalınabilir komutanım,
komutan: sanki sen evde iken çalmazlar mı,
ben: kendilerini riske atmak isteyen olur tabi ama o esnada uyanırsamda çıkarım balkona...,
komutan: ne yani ateş mi edersin ,
ben: evet,
komutan: vay bunu sen mi söyledin::angry2:: ben seni bir kışla komutanı olarak uyarmak zorundayım, komutanlıktan öte, sana bişey olursa vicdanım sızlar, (2 dakika sonra "sıradan bir tabur komutanı olsam umurumda olmaz ama kışla komutanıyım" diyerek beni ne kadar düşündüğünü tekrar belirtiyor)
komutan: motor kullanmak yasak değil mi?
ben: üniforma ile binmiyorum,
komutan: olsun yasak, (bir hafta öncesi kendi sınıf arkadaşı 600 f le kışlaya girdi)
ben: emredersiniz,

1 saat sonra,

beni odasına çağırdı, yine aynı şeyler ve bir adet suç işlemişim gibi savunma verdi.

ve savunmadan şunlar yazıyor,

ehliyetsiz olarak motosiklet kullanarak trafiği tehlikeye düşürdüğünüzü,
hafta sonu uzun mesefeli yollara çıktığınızı,
mesaiye motorla geldiğinizi tespi ettim (yalan tespit mespit yok yukarıda niteliklerini saydğın şerefsizin ispiyonlamasıyla edindiği bilgiler bunlar, çünkü o adam bu haftaki sinop gezimi duymuştu),
bu konudaki savunmanızı en geç saat 10:00' a kadar getirmenizi rica ederim.

ben: komutanım yanlış anlamayın ama bunları kim tespit etmiş , neyi dayanak gösteriyor.

sonra komutan savunmayı yırtıyor ve başka bir kağıt elime tutuşturuluyor ve o kağıtta ise,

-ehliyetsiz olarak motosiklet kullanarak trafiği tehlikeye düşürdüğünüzü,
-hafta sonu uzun mesefeli yollara çıktığınızı,
-mesaiye motorla geldiğinizi tespi ettim, ehliyetinizi alana kadar motpra binmeniz yasaklanmıştır. (asıl mevzu aslında ehliyesizlik falan değil, bir meslektaşımız tarafından gayet güzel bir şekilde satılmamız, ben 1,5 aydır binerken bişey olmadıda bu kadar zaman sonra oldu).

aldığım emiri föy dosyaya koydum, motor resimleri ile dolu duvarımın bir köşesine iliştirdim ki bakıp bakıp güleyim, her güldüğümde böyle şerefsiz meslektaşlarımın var olduğunu bileyim diye.

insanlar çok adiler a battı mı ki adama hemen gidip ispiyonluyorkesin kıskançlık vbardır işin içinde...
anladığım kadarıyla ehliyeti alınca dert bitecek
umarım uyuz komutan alıp bağlamamıştır motoru ki (myle bir hakkı varmı bilmiyorum ama) sende kılıfına bir şekilde uydurursun

insanlar çok adiler a battı mı ki adama hemen gidip ispiyonluyorkesin kıskançlık vbardır işin içinde...
anladığım kadarıyla ehliyeti alınca dert bitecek
umarım uyuz komutan alıp bağlamamıştır motoru ki (myle bir hakkı varmı bilmiyorum ama) sende kılıfına bir şekilde uydurursun

şuanda motor zincirli ve kilitli bir şekilde kışlada yatıyor eve dolmuşla geldim. komutan böyle gayretlerinden dolayı o adamı kendi yanına aldı zaten.

hoca bu askeriyeyi bağlayan özel bir durum...haklı haksız...burda paylaşmasaydın keşke...bak şimdi bir arkadaş uyuz komutan yazmış...bunlar risk içeren paylaşımlar...sen bilirsin...forumda yazma özgürlüğünüde biz baltalamayalım ama bana yanlış geliyor...

duruma üzüldüm...

hayatta zaten böyle yalaka , ispiyoncu , haysiyetsiz kişiler kazanıyor nerede adelet ? bazen bu dünyanın böyle düzenine lanet ediyorum :farao:

Bu duruma üzüldüm. Her zaman söylerim Türkiye neden ilerlemiyo..
Türkler birbirini kıskandığından kıskandığı kişinin önünü kesmeye bakıyor. Ondan daha üstün olmayı başarmayı hiç çabalamıyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tsk nın tüm subayları asil ve temizdir, hiçkimse onlardan daha iyi bilemez, daha olgun ve daha iyi olamaz, hiçbir subay kanunsuz iş yapmaz, biz böyle gördük biz buna inanırız

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
simdi komutanin "ben senin bir agabeyin olarak senin iyiligin disinda birsey düsünmüyorum" yalan edebiyatini bir yana koyalim. tabur komutani (herhalde binbasi) olarak sana askeriye icersinden ne yazik ki istedigini yaptirabiliyor, hatta askerligin süresince hafta sonuna bile baya karisabiliyor. yaptigi sana haksizlik gibi geliyor ama senin yaptiginda (ehliyetsiz olarak motora binerek baskalarin canini tehlikeye atmis oluyorsun) dogru degil. bir yanlisa baska bir yanlis ile cevap verilmis oluyor. bu hic birseyi dengelemiyor veya hakli kilmiyor ama senin elinden de sikayet etme hakkini aliyor ...

sen haksiz birsey yaptin ve bunun sonucunda baska bir haksizliga ugradin, yanina kar kalmadi. soguk su icmek disinda birsey kalmadi. bence git o serefsiz ispiyoncuyu yamultmaya bak ...

tsk nın tüm subayları asil ve temizdir, hiçkimse onlardan daha iyi bilemez, daha olgun ve daha iyi olamaz, hiçbir subay kanunsuz iş yapmaz, biz böyle gördük biz buna inanırız

sabah istimasinda kulaklari iyi dikip TSK edibiyatini iyi dinlemissin ... aferin! askerlerle dolu bir aileden gelmeme ragmen TSK'nin bazi seylerine cok kil oluyorum. diger bazi anlayislarina da tapiyorum ...

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar