Harleyci Mehmet bey ile konuşuyoruz,
"Biz saygılıyız, yaşımız 35+, fermuar düzeni gideriz, amacımız sadece keyif almaktır, yarış yapmayız, kimse kimseyi sollamaz, motorlarımız güçlüdür ama süratli değildir, sürati sevmeyiz, felsefemiz vardır vs..vs..vs..vs..vs..vs.........."
Pazar günü buluşmalarına şahit oldum.
Sol şeridi kapatmışlar, kendilerini mehteran sanıyorlar, sürat yok, pata küte çok pis bir gürültü, 2 tekerli, 3 tekerli karışık, kiminin kollar havada, kimi yatmış yaslanmış, kiminin ayaklar gidon seviyesinde, kafalarda nazi kaskı, deri ceket, saç sakal birbirine girmiş, göbek deponun üzerinde tutunacak yer arar, kişisel temizlikler yapılmamış yüksek gidon kullananlarda pis bir görüntü, arkadan gelenlere yol verme yok, grubu dağıtmamak adına dip dibe girmişler, araya giremiyorsun, trafiği katlederek, "buraların kelek keseni biziz lan, kimseyi tanımayız" edası, motorlarından büyük bir kibir ve EGO ile ilerliyorlar.
Aralarına bir delik bularak girdim, makaslarla 10 belki 15 motoru geçtim, gözlerim Mehmet bey i aradı ama dikkat edemedim bir çoğuna.
Bu batıdaki birilerine benzemeye çalışan, özentili tipler hariç yollarda herkes size,bana selam verir. Bunlarda kibir tavan yapmıştır. Kimseyi tanımaz selam vermez.
Kırmızıda yanıma hiç tanımadığım bir yamaha geldi selamlaştık, Ooo güzel makine, sağol felan uzayalım mı ? Olur..
İkinci kırmıza kadar yarıştık. Durduk 30 saniye muhabbet sonra arkalı önlü yol ayrımına kadar gittik.
Harley tarzı bir motor 2 silindir ama yakıyor ortalığı hem ses hem temizlik. Kırmızıda arkamdan geldi ben biraz kenara geldim yanıma geldi.
Elimle güzel motor diyerek selam verdim, adam ne kafasını çevirdi, ne selamı mı aldı ne de yer açtığım için teşekkür etti.
Sorsan kendinden başka ilkeci, ülkücü, milliyetçi, okumuş, yazmış, saygılı, sevgili, usta şoför kimse yok..
İnsan değil ama farkına henüz varamamış.