Özel plaka

Plakamı degiştirmek istiyorum bana masrafı ne kadar olur hangi işlemleri uygulamam lazım

Motosikleti
ZX12R
plaka hastası olarak koştum geldim :) nası bir plaka istiyorsun
kendi adına göre mi,motorun adına göre mi :)
öyle kafana göre ben bunu sevmedim değiştirecem olmuyor galiba :)
plaka yaşadığın şehrin değilse ozaman değiştirebilirsin
ama en küçük bi istek için bile emniyet büyük paralar istiyor..
sıradan gelsin başka plaka gelsin diyorsanda,
plakayı kaybettim diyip,yeni ruhsat çıkaracaksın.. yeni sigorta yapılacak..
ozaman yeni plaka gelir ama o plakayı seçtirmezler diye biliyorum..

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Forza
Bulunduğun şehre göre değişir istenilen ücret.

Ayrıca motosikleti satıp yenisini alsan bile yeniden para ödemen istenir aynı plakayı kullanmak istersen. Ne kadar zenginsiniz bilmiyorum ama bence değecek iş değil.

Şahsen ücretsiz olarak alma şansım varken motosiklet tescilini 3-5 gün daha bekletmem gerekiyordu teknik bir sebep dolayısıyla ve ne gerek var deyip beklemedim ve rastgele verilen plakayı aldım.

Sizin için çok önemliyse gidip trafik tescil ile görüşmeniz gerekir ücreti.

Motosikleti
Forza 250
3 harf isim şeklinde isterseniz 100 bin liradan başlar. Sonu yok.

Bakıldığında sadece size anlamlı gelecek bir plaka (ad soyad baş harfleri) ise 20 bin tl , rica minnet belki daha altına halledilir.

Not: Her harf grubunun bağlı olduğu ilçe emniyet farklıdır.

plaka hastası olarak koştum geldim :) nası bir plaka istiyorsun
kendi adına göre mi,motorun adına göre mi :)
öyle kafana göre ben bunu sevmedim değiştirecem olmuyor galiba :)
plaka yaşadığın şehrin değilse ozaman değiştirebilirsin
ama en küçük bi istek için bile emniyet büyük paralar istiyor..
sıradan gelsin başka plaka gelsin diyorsanda,
plakayı kaybettim diyip,yeni ruhsat çıkaracaksın.. yeni sigorta yapılacak..
ozaman yeni plaka gelir ama o plakayı seçtirmezler diye biliyorum..
49 mus 4956 babamla adam düzeldi maddi olarak sorun yok bunun için kiminle görüşmem lazım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bulunduğun şehre göre değişir istenilen ücret.

Ayrıca motosikleti satıp yenisini alsan bile yeniden para ödemen istenir aynı plakayı kullanmak istersen. Ne kadar zenginsiniz bilmiyorum ama bence değecek iş değil.

Şahsen ücretsiz olarak alma şansım varken motosiklet tescilini 3-5 gün daha bekletmem gerekiyordu teknik bir sebep dolayısıyla ve ne gerek var deyip beklemedim ve rastgele verilen plakayı aldım.

Sizin için çok önemliyse gidip trafik tescil ile görüşmeniz gerekir ücreti.
Yarın sorucam istediğim plaka alınmış ise sahibinden para karşılığı alabiliyormuyum

Motosikleti
Voge 250RR
49 mus 4956 babamla adam düzeldi maddi olarak sorun yok bunun için kiminle görüşmem lazım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yarın sorucam istediğim plaka alınmış ise sahibinden para karşılığı alabiliyormuyum
Kocaelideyim zamanında aynı şeyle benle ilgilendim

Daha önce tescil edilmis olup boşa düşen plaka ne olduğu farketmeksizin 4.000tl bağış karşılığında verildiğini söylediler.

Şansıma boşta olan 41 EA 527 almıştım 4000tl verip (yeni motosikletim için.) plakayı düşürdüm sonrasında da yeni ruhsat çıkarırken sıradan almam gerekti. Motorda plaka düşünce plakayı tamamen degismeniz gerekiyor.

Sırası henüz gelmemiş olan ve dolayısıyla ilk defa tahsis edilecek plaka alımı 20.000tlden başlıyor dediler. 41 EFE XX tarzı plakaların 40.000tl olduğunu söylediler.

Bu arada 49 MUS 4956 diye bir plaka çıkmıyor istersen milyonların olsun. 8 hane sınırı var.

Kocaelideyim zamanında aynı şeyle benle ilgilendim

Daha önce tescil edilmis olup boşa düşen plaka ne olduğu farketmeksizin 4.000tl bağış karşılığında verildiğini söylediler.

Şansıma boşta olan 41 EA 527 almıştım 4000tl verip (yeni motosikletim için.) plakayı düşürdüm sonrasında da yeni ruhsat çıkarırken sıradan almam gerekti. Motorda plaka düşünce plakayı tamamen degismeniz gerekiyor.

Sırası henüz gelmemiş olan ve dolayısıyla ilk defa tahsis edilecek plaka alımı 20.000tlden başlıyor dediler. 41 EFE XX tarzı plakaların 40.000tl olduğunu söylediler.

Bu arada 49 MUS 4956 diye bir plaka çıkmıyor istersen milyonların olsun. 8 hane sınırı var.
8 hane sınırını bilmiyordum teşekkürler

F54

ben sakarya da yeni plaka çıkarırken benden hiç para istemedi memur bey benim ve çocuğun baş harfleri istedim olur dedi
yan vezne deki memure hanım 2 tane yanpeç arkadaşı emniyet karşısındaki halkbankasına yolladı şu numaraya ..... 1200 tl yatır makbuzu getirin dedi yanpeç diyorki havale yapalım o iş öyle olmuyor gidip banka şubesine yatırın gelin dedi memure abla
2019 da araba alırken de aynısını istemiştim o zaman da para talep edilmedi
benim arkadaş 2022 de aga plaka aldı oda 2300 tl yatırmıştı soyadı aga kendisinin
o arabayı sattı tekrar aga aldı 2025 yılında bu sefer ne kadar verdi bilmiyorum

Motosikleti
Yamaha XSR700
Hayatımda hiç özel plakaya para vermediğim (almadığım) gibi, özel plakaya özencim de olmadı. Benim için bir plakanın diğerinden hiç farkı yok. O kadar ki 2. el aldığım hiç bir motorun plakasını bile değiştirmedim. GÜncel motorum 22 plaka mesela.

Motosikleti
ZX12R
sen muş plaksına binip siirt vurugusu mu yapmaya çalışıyorsun__?
senin alacağın en güzel plaka sonu 056 olur..başka da olmaz..
şuanda muşta yaşıyorsan 49 plaka motorun,araban varsa değişmez o plaka..
muş plaka olmayan motor yada araba alman lazım..yada sıfır alıp plaka istemen lazım..

Motosikleti
Voge 250RR
sen muş plaksına binip siirt vurugusu mu yapmaya çalışıyorsun__?
senin alacağın en güzel plaka sonu 056 olur..başka da olmaz..
şuanda muşta yaşıyorsan 49 plaka motorun,araban varsa değişmez o plaka..
muş plaka olmayan motor yada araba alman lazım..yada sıfır alıp plaka istemen lazım..
Plakam kayboldu deyince değişiyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar