Bu çocuğu bi gruptan tanıyorum arkadaşımdı , cbr 250 motoru vardı 17 yaşında kendisi . Grupta birgün paylaşım yaptı R6 hayırlı olsun bana diye... İnanmadık dedik oğlum saçmalama işte fıstıklı helva severiz gibisinden takıldık 2016 mart ayı idi.. Oda ıspatlamak için işte fotoğraf felan çekip paylaşmıştı grupta . Bir ara sesi kesildi tekrar gruba yazdı
" gençler daha ölmedim merak etmeyin buralardayım " üzerinden çok geçmedi haziran ayıydı sanırım. Oğuzhanın bize ölüm haberi geldi , dedik şaka yapıyor heralde arada yapardı çünkü. Meğer gerçekmiş keşke şaka yapsa dedik inanamadık. İbret olsun diye grupta konusunu en üste taşıdık 250 den 600 üzeri makineye geçilmez diye herkes çok üzüldü perişan olduk.
Kazadan aylar sonra bu haber çıkmıştı karşımıza , biz oğuzhanı aşırı hızdan öldü diye bilirken öğrendik ki köpeğe çarpıp yaralanıyor ve yerde hareket ederken başka bir aracın ona çarpmasıyla vefat ediyor.. Adelet ülkede yine yerini bulmadı allah sabır versin yakınlarına :/
Arkadaşım önce şunu öğrenelim, 250 den 600 e geçilmez diye birşey yok, 50cc den 1000RR ada geçersin, olay eğitim almanda dahada önemlisi kendini yetiştirmekte bilinçli olmakta ve iyice alışana kadar sakin sürmekte, ondan sonrası tamamen senin kendine hakim olmanda, istersen 100 sene 250 lik kullan , deli gibi eğitim al, kendine hakim olamazsan 1000 liğe geçtiğin gün ölebilirsin...
başlangıç motoru diye bir iey yoktur, sadece sen varsın, kendini bileceksin....
konuya dönersek, durumu bilemiyoruz tam olarak, motor sürerken köpekte çıkar, taşa değer ön teker düşersin yola, yani herşey olabilir, rahmetli kurala uygun sürmediyse, tedbirsiz ise suçludur elbet, ama bu tamamen suçlu demek değil, yani kaza olur hatan olur bu ayrı konu.... öldüren sebeb arkadan gelen araba, ona bakalım...
bir kere araba süren motoru gördümü tedbir alacak, yaklaşmayacak dikkat edecek, adam takip mesafesine uymadıysa bence direk ağır oranda suçlu sayılmalı, buna uyan adam düşen motorcuya zor çarpar, motorcu düşünce bir anda durmaz kayar gider, yani önünde şak diye duran bir araba yok, takip mesafesine uymadıysa bence o sürücüye cinayetten ağır kusurdan dava açılmalı, böyle iş olmaz.... köpek çıktı motorcu ağır kusurlu, yok yaaaa, hatalı sürse bile olamaz bu, araba arkadan geliyor, körmüsün motorcuyu görmüyormusun, üstelik hatalıysa acaip süren motorcuyu gördün yavaşlasana, yok arkadaş adalet yok bu memlekette, bu memleketin suyunu iyice çıkardılar, adalet yok ......