Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba mt ailesi. Maddi durumlardan ötürü uzak kalmak zorunda kaldığım motosiklet yaşantıma haziran ayının gelişiyle tekrar devam etmek istiyorum. şu an motosiklete min 3000 max 3100 tl ayırabiliyorum ögrenciyim malum. gelin görün ki kararsızlık bastırdı iyice. aşağıda yazacagım seceneklerden hangisi en çok oyu alırsa o motosikleti almayı düşünüyorum. lütfen öğrenci olusumu ve maddiyatı göz önünde bulundurunuz. yaş 22 mt tecrübesi 8 yıl toplam km tecrübesi 30 ila 40 bin arası..
2008 2009 - 30 40 bin km arası CBF 150
2008 2009 - 15 20 bin km arası YBR 125
2013 sıfır ayarında - Kanuni GT170
2014 sıfır Mondial Mh125 Drift
2013 sıfır ayarında RKS Titanic 150
oylarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.. lütfen mantıklı açıklamalarla yardımcı olunuz çok sağolun şimdiden..
Öncelikle kesinlikle sıfır olmalı , gerek cbf modeli gerekse ybr modeli kurye motoru olarak geçer , ayrıca km düşürme işlemi yapılıp yapılmadıgından asla emin olamazsın , motoru tanıdık bildiğin birisinden almadıgın sürece nasıl kullanıldıgındanda emin olamazsın. Geriye kalan 2 seçenek olan mondial ve rks arasındada fiyat farkı var , bütçe 3100 lira ise zaten alabileceğin marka geriye mondial 125 MH Drift kalıyor zira fiyatı sitesinde 3167 geçiyor ve 3000 tl ye bulabilirsin. Pilaka ve ruhsat masraflarınıda ekstradan 400 civarı yandan üstüne koy her aldıgın motorun.
Şimdi soru şu bu para mondiala verilir mi ? Ben 2 senedir kullanıyorum 150 mcx modelini , eger aldıgında zamanı geldiğinde gerekli bakımlarını yaptırırsan ve onun 135 cc oldugunu bilir ona göre hırpalamadan kullanırsan rahat rahat uzun yıllar kullanırsın ,hiç bir sıkıntı yaşamazsın , bu çinli markaların scoterleri çok çabuk dagılıyor helede kanuni modelleri tamamen katliam. Ama vitesli büyük motorlarından korkma.
RKS 150 liliği seçenek olarak sunmuşsun ama arada fiyat farkı var. Site satışı 3905 tl hadi indirim yaptı bayi olacagı 3800 tl ayrıca ruhsat pilaka olur 4.200 tl. Ben bu 4.200 üde verebilirim zorlarım diyorsan ve mondial mı RKS mi dersen ben o zaman RKS derim , (Sadece 2 model arasında) RKS yi daha üstün görüyorum.
Fiyat avantajı ile Mondial Mh125 Drift tin çok alıcısı oldu , çoğu kişide fiyatına göre memnun gibi , RKS ise çok güzel satıyor sessiz ve derinden 200 lüğünü almaya niyetlendim ortalama 3 hafta önce ana deposunda kalmamıştı ve yeni kasaları haziran gibi gelicek, begenildi demek ki. Alamadım yani.
Ha sana bi seçenekte benden olsun seçenegin 3 e çıksın KUBA CR1 modeli. Bunada bi göz at derim , genç kardeşimizsin bunun da kasası sana yakışır.
Son olarak bu üç motorunda burada kullanıcıları var biraz incele , daha sonra bu motorların bayilerine gidip bizzat canlı canlı gör üstlerine otur , içlerinden birine zaten tav olacaksın , yeterki Allah'ım kaza bela vermesin , geriye kalan herşey hallolur , kal sağlıcakla , saygılarımla.