ya arkadaş zaten benzinin %70 i vergi ben anlamıyorum ya daha ne zam yapacaklar benzine petrolün varili düştü 4o dolara benzin de göstermelik bi indrim hala aynı yerde seyrediyo
ellerinde mal şişmiş fabrikaların araçları hep alt sınıf yada orta sınıf tabir edilen araçlar
zenginin alıcağı araç zaten o ellerinde şişmiş araçlar değil
zeninginin alıcağı araçları her kez biliyor
o fabrikalardaki işe dönücek işçilerin ürettiği araçlarda ortasınıfa hitap eden araçlar zengin kesmin araçları değil
ÖTV oranları belli oldu fakat resmi gazetede yayımlanmadığı için satıcılar fiyat listesini netleştiremedi...Olduki satıcı yansıtmadı sonucu; maliye ile kötü olur...Potansiyel alıcı şikayeti halinde ceza ödeyebilir veya daha kötüsü müşteri kaybına uğrayabilir...
Satıcı firmalar kendi kampanyası ve ötv indirimi ile ciddi bir fiyat indirimi ile piyasayı canlandırmayı hedefliyor ama istenildiği gibi olabilecekmi ?
Şuan Sıfır araç depoları dolu halde beklıyor ve gümrük depolarında giriş yapılması beklenen bir çok motorlu araçlar bulunmaktadır...
Dünya üzerindeki kriz havası ve ülkemiz seçim arifesindeyken ve insanlar işten çıkartılma korkusu ile yaşarken bu yapılan kampanyalar bir işe yarayacağına pek fazla inanmıyorum...
Dün benzin aldım ve yine zam gelmişti...İnsanlara indirim yaptık diye jest yaparken benzin tavan yapacak yapılan indirim benzin zammı ile geri alınacaksa Hamdolsun demek lazım...
Saygılar...
yanılıyorsun..
Kriz bazıları için fırsattır! Burada zenginden kasıt şuan elinde nakiti olupta harcamayan kişidir. Atıyorum, benim 50.000 liram var. Ama kriz sebebiyle yastık altında tutmayı daha makul buluyorum. Devlet bu ÖTV indirimiyle diyorki "Bak, süper fırsat yarattık. 3 aylık süre içinde bu otomobili alırsan normaldeki fiyatından 8000 lira daha ucuza alıcan! Ona göre; kaçırma bu fırsatı"
42000 e alıyorum ben aracı. Sonra noluyor? Benim gibi kişiler araçları aldıkça piyasa hareketleniyor, birileri tekrar ekmek yemeğe başlıyor..
bende sana katılmıyorum adamda 50 bin var ama gelen parada yok şimdi gidicek ucuz diye araba alıcak elindeki parayıda gereksiz bir lükse harcıycak ama para gelmiyor adama devamlı gidiyor bu mantık insanlı fakirleştirir ve bu çarkları döndürmez düşünülenin tersine parayı kapan saklar kendi gizler ekonomiye akıtmaz...
krizde tüketimi arttırmak için her daim hamleler yapılır. işe yarayanda vardır, yaramayanda.. :cat: