ÖTV KDV

ÖTV+KDV bu ikisi bir araya geldimi pamuk eller cebe
Türkiye fiyatları
2012 Yamaha R6 %18 kdv + %37 ötv=31.500
2012 Yamaha wr250r %18 kdv + %37 ötv=15.000
250cc üzeri Ötv %37 Adalet mi?
Daha önceden ülkemizde motosıklette otv+kdv oranı % kaç tı
Yanlış hatırlamıyorsam önceden motosıklete vergı yok muş?
Hesabı nasıl yapıyorlar?
Başka ülkelerde ÖTV+KDV oranı % kaçlarda? ötv +kdv oranını en çok merak ettğim ülke japonya
Kdv%18+ötv%37=%55 Soygun mu!!!! vergi mi almak:pl::pl::pl::pl::pl:
http://www.motosiklet.net/forum/gun...-indiriminden-sonra-motosiklet-fiyatlari.html

bildiğim kadarıyla %18 kdvli fiyatın üzerinden %37 ötv alınıyor
yani 100 liralık mal kdv ile oluyor 118tl, buna da %37 ötv ile 161,66tl. yani %55 değil %61,66 vergi.

Yanlış hatırlamıyorsam 2002 yılının bahar döneminde yürürlüğe giren, saçma sapan bir vergidir.
Adı üzerinde özel tüketim vergisi olmasına karşın pırlantadan alınmayan ÖTV, insanların zaruri ihtiyacı olan konutlardan çatır çatır alınmaktadır.
Türkiye'de adalet sistemi budur.

Yanlış hatırlamıyorsam 2002 yılının bahar döneminde yürürlüğe giren, saçma sapan bir vergidir.
Adı üzerinde özel tüketim vergisi olmasına karşın pırlantadan alınmayan ÖTV, insanların zaruri ihtiyacı olan konutlardan çatır çatır alınmaktadır.
pırlantadan neden almıyorlar

Pırlanta nasıl özel tüketim olsun, nişanlılık, evlenme teklifi için falan pırlanta yüzük istemiyomu kızlar :cherry:

Çünkü Başkanın Pırlanta ortaklığı varda ondan

Ortaklık başbakanın değil, 98 yılında ehliyetsiz olarak, yaya geçidinde Sevim TANÜREK'e çarpıp 35 metre sürükleyerek ölümüne neden olan, bu kazada sıfır kusurlu bulunan, çürük raporu alarak askerlik görevini yapmayan, Ahmet Burak ERDOĞAN'ın kardeşi Bilal ERDOĞAN'ın atagold'a olan ortaklığıdır.

Ortaklık başbakanın değil, 98 yılında ehliyetsiz olarak, yaya geçidinde Sevim TANÜREK'e çarpıp 35 metre sürükleyerek ölümüne neden olan, bu kazada sıfır kusurlu bulunan, çürük raporu alarak askerlik görevini yapmayan, Ahmet Burak ERDOĞAN'ın kardeşi Bilal ERDOĞAN'ın atagold'a olan ortaklığıdır.
Şu gemiciği olanın mı ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar