ÖTV İndiriminden Sonra Motosiklet Fiyatları

şöyle bir şey olmuş olabilir: kur düşükken ithal edilen motorların liste fiyatları TL cinsi sabitlenmiştir. bir süre sonra döviz kurunun artmasıyla dolara çevirince ABD'den bile ucuz hale gelmiştir. ama ithalatçının ilk ithal ettiği dolar fiyatı, ABD'den ucuz olamaz çünkü ABD dünyanın en büyük pazarı; Japonyadan sonra en ucuz fiyatlar orada. ithalat vergisi, kdv gibi çıkıntıları da neredeyse sıfır orada.

vergi konusunda da yapacak bir şey yok. ülkeyi sarsan ekonomik kriz bile anca %5 düşürdü büyük motorlardaki ötv'yi. ötv'nin kalkmasını istemek için herhalde ekonomiye beddua etmek gerek :pr: kurların, vergilerin bir daha düşeceği de yok gibi gözüküyor, umarım hepimiz istediğimiz aletleri alacak kadar çok para ediniriz.

Son düzenleme:
Ekonomik değişekenlerin karmaşıklığı konusunda yorum yapabilecek donanıma sahip değilim, gerçekten de senin dediğin gibi olmuş olabilir. Ancak bir cbx 250 twister fiyatının 2004'de 4700-4800 TL civarı olduğunu anımsıyorum. Şimdikine kıyasla gerçekten akıl almaz.

Belki o zamanlar bu motoru 0 almış birileri teyid edebilir ?

Hamdolsun kriz teğet geçti,benzin de gayet ucuz gidip hemen bi hayabusa alıyım bari bende bu indirimi bekliyodum sağolsunlar...

Derleme güzel olmuş eline sağlık. Ama fiyatlar hala süper fahiş. 1.5 sene önce "0" fiyatı 2200 YTL olan Kymco Agility Scooter şimdi indirimli haliyle 3050 TL. Yazık.

Evet bir çok model daha uygundu People 200 4200tl, SYM Joyride 4000tl , HD200 3900tl, Agility 125 2280 di. Cynus RS ve Suzuki An125 2000 tl civarlarına inmişti..

Motosiklette tablo otomobilden çok farklı gerçekten.. Otomobilde dövizdeki artışı hiç yansıtmadılar uzun süredir ve ÖTV indirimi daha yüksek oldu. Motorlara zam üstüne zam!!! ÖTV %09 kar getirse ne farkeder:pr:

Bence Suzuki satış yapabilmek için bir süre sonra fiyatları aşağı çekicek, yoksa bu fiyatlara herkezin dediği gibi motor alınmaz suzukiden.
Burgman geçen sene 14bin küsürdü, bu sene 21.750 den listelemişlerdi ötv indirimiyle 21 olmuş.
Kim alır?
Bmw'nin 2008 sonunda 21bin tl'ye sattığı motorlar f800st,yeni kasa f650gs,f800s
Yorum sizlerin

Honda iyi bindirmiş ötv yi yok canım hondayı telefonla aradım 3.400 bırakacaklarını söylemişlerdi cbf 150 yi (indirimden 1 ay önce) motosiklet şimdi 3.600 olmuş. Şaka değil arkadaşlar bu yazdığım Ankara Honda Efe Motosiklet vermişti bu fiyatı.

yahu bu fiyatlar genede ucuz degilki 250 cc bir motor 10.000 tl civarı bu nedir ? araba alanlar da bence hata yaptı, çok parası varsa tamam ,ama az parası olupta alan ,hata yaptı, çünkü bütçe açığı çok fazla ,yarınlarda ek vergiler gelirse veya durum dahada kötüleşecek gibi olursa kötüleşirse, insanlara yazık olucak , üretim yapması lazım bu ülkenin ÜRETİM,,,,,,

Böyle giderse biraz zor üretim :) böyle geldik böyle gitmeyiz inş

evet herşey ithal neredeyse yarın öbür gün ambargo koysa bu ülkeler yandık ki ne yandık umarım ülkemiz kendine gelir şu hale bakınki her yıl 40.50 kattrilyon sadece faize gidiyor alınan paralarında nereye gittiği belli değil ????

jr.

Honda iyi bindirmiş ötv yi yok canım hondayı telefonla aradım 3.400 bırakacaklarını söylemişlerdi cbf 150 yi (indirimden 1 ay önce) motosiklet şimdi 3.600 olmuş. Şaka değil arkadaşlar bu yazdığım Ankara Honda Efe Motosiklet vermişti bu fiyatı.

dostum efe bu fiyatı verdiğinde bu motorun liste fiyatı neydi?

heheh kymcoya bakya krızden oncekı fıyatlar aynı yanı bence bırsey degısmemıs:farao:

bugün r6 sordum23 bin dediler.oha sıfırı o para dedim.cidden o paraymış:cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar