ötv indirimi 30 eylüle kadar uzatıldı

KDV ve ÖTV'de indirimler açıklandı
KDV ve ÖTV'de indirimler açıklandı

OTODA ÖTV YÜZDE 27

Maliye Bakanlığından edinilen bilgiye göre, 1600 CC ve altındaki otomobillerde yüzde 37 olan ÖTV oranı 15 Haziran'a kadar yüzde 18, 16 Haziran 30 Eylül arasında da yüzde 27 olarak uygulanacak.

Yük taşımaya mahsus üstü kapalı ticari araçlardaki ÖTV ise 15 Haziran'a kadar yüzde 1, 30 Eylül'e kadar da yüzde 3 olacak.

Çekiciler, midibüsler, özel amaçlı taşıtlar ve kamyonlarda yüzde 4'ten yüzde 1'e indirilen ÖTV oranı 30 Eylül'e kadar aynı şekilde uygulanmaya devam edecek.

Minibüslerde yüzde 9'dan yüzde 2'ye indirilen ÖTV, 30 Eylül'e kadar yüzde 4 olarak uygulanacak.

Motor hacmi 250 cm3'ün altında olan motorsikletler için yüzde 22'den yüzde 11'e indirilen ÖTV, 30 Eylül'e kadar yüzde 16 olarak uygulanacak.

Hükümet iç piyasayı canlandırmak ve stokları eritmek amacıyla başlattığı vergi indirimlerine 30 Eylül'e kadar devam edecek.

Yeni dönemde vergi oranları kademeli olarak artırılacak.

Binek otoda ÖTV 16 Haziran-30 Eylül arası yüzde 27 olacak. Beyaz eşyada ÖTV oranı aynı dönemde yüzde 2 olacak.

Bilgisayar ve mobilyada 1 Temmuz-30 Eylül arası yüzde 8 olacak.

Hükümet stokları eritmek üzere beyaz eşya ve otomotivde üç aylık ÖTV indirimine gidilmişti. Konut alımındaki KDV oranı da yüzde 10'dan yüzde 8'e düşürülmüştü.

Hükümetin sonraki tedbir paketinde de mobilya, büro makinaları, bilgisayar ve iş makinalarından alınan KDV 3 ay süreyle yüzde 8'e çekilmişti.

kaynak: mynet

http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Economy&id=X1245141654140&date=16Haziran2009

Son düzenleme:
adamlara helal olsun ötv indirimi dedi öle böle milletin yastık altındaki parayı piyasaya sürdü.. Adam haklı demekki milletta para varmıs :p
valla ben hiç anlamadım 30 milyarlık araba 25 e ordanda 28 e cıkıyo niye bu seferde kampanya bitti..
eğer 1-2 milyarlık farka %200 artıyosa satıslar millette para var abii :cat:
psikolojik olarak yastık altındaki parayıda piyasaya sürdüler, canlansın hesabı bakalım bidahakine neyi indirecekler bende cok merak ediyorum.. :cherry:

Ben hiçbir üründe doğru füzgün indirim göremedim gördüğüm birşey var=BİNDİRİM.

ülkemizde bir kısım insanın parası var bir kısım insanın yok bir kısım 500 tl asgari ücretle çalışıyor bir kısım tutturabildiğine zengin nasıl olucak şimdi bu işler ? 500 lira alan insan gidip nasıl alsın 20.30 binliraya araba ? alanları medya şişiriyor mesele bu alım gücü sıfır olan işsizler veya alım gücü düşük olanların alım gücünü artırmak yerine hala üç beş ithalatçı insan için devletimizin ötv indirimi yapması anlayana ? tarımda çalışan kesim 20 milyon civarı tekstilde 6 milyon civarı otomobilde yüzbinler hesabını siz yapın

1.soru : ÖTV neden hala kalkmadı?
2.soru : ÖTV sözde indirimi müşterilere tam olarak yansıdımı Motor satıcılarının yaptıkları zamdan dolayı?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şans bu olsa gerek, yarın arabamı değiştirecektim bugün zam geldi...:pr:

off bıktıım artık ötv hesaplamaktan bi oran tam olsun ne zam ne indirim gelsin öyle kullanalım ne bu yaa çocuk oyuncağı mı :pr:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:46 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:45 PM ----------

Ötv İnse ne olacakki motosiklet firmalarıda fiyatları yukarı çekiyor.

ötv %11 ken biz fiyatları düşürdük ötv ve kdv nin oranı ne kadar düşükse motor fiyatlarıda düşüyor biz keyiften fiyat düşürüp yükseltmiyoruz yani :cat:

ötv den oluşan açığı benzin zammıyla kapat, üstüne ötv indirmi uygulanan ürünlerin üreticileri bindirsin çaktırmadan zammı... çık çıkabilirsen işin içinden ::gazete::

Stokları nasıl eritecekler piyasada araba yok ki? Gemideki arabaları bile sattılar zaten.

%5 geçirdiler yine, güya yumuşak geçişle kırılgan tüketici hareketlerini önlemeye çalışıyolar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar