Oturuş pozisyonu

Selam arkadaşlar oturuşla ilgili bir sorum olucak makinenin üzerindeyken peglerden sanki parmak ucuna kalkmış gibi benzin tankını dizlerimle sıkıyorum ve bayağı sıkıyorum sizlerin görüşünü almak istedim nasıl oturuyorsunuz tankı ne kadar sıkıyorsunuz çünkü ben olabildiğine sıkıyorum

Motosikleti
D400
motorunun ne oldugunu söylersen daha iyi bir yorum yapabiliriz.

ben vulture, ns200 kullandım, keskin virajlar ve rüzgar hariç hiç sıkmadım.

zone180 de sıkıyordum biraz.

cbr125 de mecbur sıkıyordum ebattan kaynaklı

motora göre değişir yani

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Üst tarafın rahat olması gerektigi dogrudur. Ama viraj ve ani frenleme harici aşırı sıkmanıza gerek olmadıgını soylerler hep uzmanlar.. Altı sıkıyorum sanıp üstü gereksiz kasıyor olmayasınız :) ? Parmak ucuna kalkmıs gibi dediniz o yuzden dikkatimi çekti..

Motor hornet 600 arkadaşlar cevaplar için teşekkürler motora hakimiyetimin artması için sordum viraj, şehir içi bilgilendirirseniz sevinirim

Dizlerle depoyu aşırı sıkmak gerekmez. Biraz sıkmak yeterlidir. Kolların gevşemesini sağlar. Oturuş ta seleye çöker gibi olursa gidona yüklenmek tamamen ortadan kalkar.
Ben böyle kullanıyorum.

Depo yan ped kullanırsanız depoyu çok çok sıkmanıza luzum kalmaz. Zira ufak bir basınçla bile kayma yaşanmıyor ve daha konforlu oluyor. Virajlarda mutlaka depoya bacak baskısı ve viraj dışı ayağınızla pegi dengelemeniz gerekir. Şehir içi kullanımlarda kontra verdiğinize dizle depoyu (hafifçe) tutmak gerekiyor...hızınızın düşük olduğunu ve manevra yaptığınızı varsaydığımdan. Uzun yolda ise fren ve viraj haricinde depoya bacakların teması yeterli.
Tabi ki bunların hepsi bence.

Konudan alakasız olacak ama bugün yolda bir hornet600 gördüm ve gerçekten çok güzeldi. Keşke temizi bol olan bir model olsa. Cbf500, hornet, gs500 çok farklı makinalar.

'-'

sıkarsan, elinden kaçar
kasların yorulur, sıkman gerektiğinde sıkamazsın
uygun şekilde kavramalısın
kavradın mı

vak vak lamadan gazlama, relax

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hic gerek yok. Hornet 600 cok rahat bir motosiklet. Rahmetli o videoyu yaparken keske "bu dediklerim SS ergonomisi icindir" de deseymis...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar