Otoyolda 119 km/sa ile ceza yemek

Ben çok radara girdim 120 ile.Ancak ceza gelmedi.3 hafta önce bursa karacabey yolunda gece Radara 120 ile girdim bir olay olmadı.Gündüz de girdim 110 ile normal bölünmüş yolda, önde plaka olmadığı için tespit edemiyorlar.

Yalnız otobanlarda plakayı kapatıyorum.Diğer her yerde açık.

plaka kapama şart, ciddi miktarlar söz konusu ve bu durum için biz motorcularında yapabileceği hiçbirşey yok. Şile otobanındada radar var mesela kamyonlar yanımdan 120 ile geçerken ben nasıl 100 ile gideyim bana oldukça saçma geliyor açıkçası bu durum.

İsteyen apaçi desin istediğini desin katlanır plakalık candır al 150 lira kıy paraya 1 sefer ne radarı ne mobesesi yapıştır devam , bu devlet zaten motosiklete güzel kitliyor sigortası ayrı bir dava vergisi ayrı bir dert araba kadar 1 ton vergi ödeyip sonra arabalar tarafından dışlanmakta güzel dimi :D başka ülkede yaşayamam o araba 300 milyar vermiş ben 10 milyarlık motora biniyorum ama aynı vergileri verdiğimizi bilmiyor sanırım arkadaş ondan dolayı KAPAT PLAKAYI aynen devam bu devlete artık para ödemekten gına geldi istediğini yapsınlar ben o plakayı asla açık gezmem.

Bu sabit tepe radarlarından ceza gelmiyor bildiğim kadarıyla önde plaka olmadıgı için.. Sizin bahsettiginiz cezalar gezici yada radar araçlardan mı yazılıyor ?

kanuna uyacağım diyorsan yola biraz erken çıkacaksın, ona göre hesap yap işte.
uymayacağımdiyorsan plakayı sök,
yalağuz 80 ile yapılacak kaza ile 120 ile yapılacak kazanın etkileri aynı olmaz.
bunu da hesaba katmak lazım.
kanunlar toplumsal anlaşmadır.
uyunuz.
bir yeriniz eksilmez.
bu hız sınırı doğal değildir ayrı mesele.

Yol kenarında duran radarlar motosiklete ceza yazabilir mi? Yani yönü bize bakan plakayı görmeyen?

Otobanlara Çift taraflı radarlar konmaya başladı sanırım kimse farketmiyor? Hem önden hem arkadan çekiyor yolun genelde solunda duruyorlar trafik lambası gibi önden cekemezse tak arkadan yapıştırıyor. Bilginiz olsun

zengin kesim az, fakir kesim çok, neden az olan kesime yüksek bindirsinki, herkeze orta halde bindirirse, daha çok kaar eder. mantık bu.

senin dediğin gibi yapalım

5birim zengin * 100 = 500
50birim fakir * 10 = 500
-
500+500 = 1000 birim.

devletin yaptığı
5birim zengin
50birim fakir
toplamda 55birim * 50(orta yol) = 2.750 birim

hesap ortada, demekki neymiş senin dediğin gibi hakkaniyetli yaparsa zarar ediyormuş,
öyleyse dans :))))

geçen bisiklet yolunda 20kmh ile motorsiklet le denize bakarak gidiyorum diye
adi zabıta önümü kesip trafikciye ceza kestirdi 200tl.. buna ne diceksin..
artçım olmasa azını burnunu kırıcakdım babam yaşındaki adamın kamu davasına dönecekdi..
iyi yırttı..

30lnf48.jpg

Son düzenleme:
zengin kesim az, fakir kesim çok, neden az olan kesime yüksek bindirsinki, herkeze orta halde bindirirse, daha çok kaar eder. mantık bu.

senin dediğin gibi yapalım

5birim zengin * 100 = 500
50birim fakir * 10 = 500
-
500+500 = 1000 birim.

devletin yaptığı
5birim zengin
50birim fakir
toplamda 55birim * 50(orta yol) = 2.750 birim

hesap ortada, demekki neymiş senin dediğin gibi hakkaniyetli yaparsa zarar ediyormuş,
öyleyse dans :))))

geçen bisiklet yolunda 20kmh ile motorsiklet le denize bakarak gidiyorum diye
adi zabıta önümü kesip trafikciye ceza kestirdi 200tl.. buna ne diceksin..
artçım olmasa azını burnunu kırıcakdım babam yaşındaki adamın kamu davasına dönecekdi..
iyi yırttı..

http://i68.tinypic.com/30lnf48.jpg

bisiklet yolunda motosiklet ile gidiyorsanız , keşke daha fazla ceza yeseymişsiniz. bunun ne kadar büyük bir terbiyesizlik olduğunu anlamamışsınız hala çünkü.

hayır anlamadım doğrusu, hala daha bu davranışıma devam ediyorum, bazende kaldırımda sürdüğüm oluyor duruma göre değişir..

vay bana terbiye veren murat kardeşim iyi niyetlisin elbette, bu söylediğini devletin kendiside yapsa güzel olacak, güzelim türkiyemde..

ben ceza yerken onlar devam ettiler aynı yoldan..

tamamiyle itliğine yapılmış bir olay. haliyle kendimce karar aldım, senin düşünceni savuncağım elbette sivilken sahilde bisiklet yolunda zabıta yakalarsam öpeceğim onu alacağım altından motoru, gör bak resimde atarım :))

ve bir sıkıntı olursa senide arayacağım yukarıdaki düşünceni savunman için.

33mpo3l.jpg

Son düzenleme:
bu konuya trafikci polisler esasen bakmıyor çünkü defalarca araç geçti yanımdan o gün, çünkü sahil yolu çok kalabalıkdı, bende madem gezmek için geldik şu bisiklet yolunu kullanalım yavaşda gidiyoruz mantığıyla girdim,
sorasında bu zabıtaların adiliğine denk geldik. ama baya fırçaladım, trafikciyede ısrarla bunlara ceza kesmiyormusun diye baskı kurdum, bimerden şikayet ettim vs .. gördümki adalet tek taraflı işliyor..

bu konuya trafikci polisler esasen bakmıyor çünkü defalarca araç geçti yanımdan o gün, çünkü sahil yolu çok kalabalıkdı, bende madem gezmek için geldik şu bisiklet yolunu kullanalım yavaşda gidiyoruz mantığıyla girdim,
sorasında bu zabıtaların adiliğine denk geldik. ama baya fırçaladım, trafikciyede ısrarla bunlara ceza kesmiyormusun diye baskı kurdum, bimerden şikayet ettim vs .. gördümki adalet tek taraflı işliyor..

böyle olduğunu baştan yazsanız ben de farklı reaksiyon verirdim. bisiklet yolunda motosiklet kullanan zabıtaya da cezası kesilmesi lazım.
bisiklet o kadar temiz o kadar sağlıklı o kadar güzel bir alet ki dayanamıyorum motorun bisiklet yoluna girmesine.
bisiklet trafikte gideemiyor çünkü. motorla bile sıkıştırılıyoruz ama yine elimizin altında güç var ve kaçabiliyoruz. onların durumu çok daha zor. bu yüzden özel olarak ayrılmış bisiklet yolu harici bisiklet sürmek bu kadar tehlikeli iken , bizim altımızdaki benzin yakan vahşi aletler onların yoluna girmemiz çok acımasızca.

Bu sirokko, minik cooper ile yardiran tayfaya da bu kadar cok ceza geliyor mu ?

Geliyorsa bir nebze icim rahatlayacak.

Hani agir yaptirimlar gelecekti, bu psikolojik sorunlu ergenlere ?

ITLIGINE* makas atan, milletin canini tehlikeye atan bu kekolari tespit eden bir takip sistemi hic mi yok dunyada ?

*(hayvanlari severim, soz gelimi kullandim)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar