Teşekkür ederim yorumlarınız için.
Kasanın ağırlığını bilmiyorum ama baza amörtisörüde baya güçlü. Ben 93 kiloyum benim ağırlığımla yerinden bile kıpırdamadı piston. Ama iç kısma takıldığında tabi ağırlık kat kat artıyor ve kapanıp açılıyor.
İçine plastik bi malzeme bulduk kasacıda. Onu takacaktık gerçi hala takmadıkda. Ne malzemesi bilmiyorum. Ahşap sıkıntı olur sonuçta yağmur görecek kar görecek. Evet komple boyandı resimlerinide ekleyeceğim inşallah.
Arkada geldiğinde transit sanırım stop lambası vardı yine aynısı takıldı. Ön farlarıda geldiğinde ki gibi.
Benim en büyük sıkıntım hala motor. 250 cc atv motoru bi şekilde uydurduk. Günlerdir uğraştırıyor. Sonunda herşey iyi güzel oldu dedim denemek için yola çıktım tahminlerime göre 40 civarı yapıyor.

Hız kilometresi uydurmadım henüz. 5 vitesli atv motoru. Vites geçişlerinde sanki hiç değiştirmemiş gibi.
Ona bi çözüm getirmem lazım. Ya difrensiyelin dişlilerini değiştirip çekiş düşürüp hızı arttıracağım yada motorun şanzıman içinde değişiklik yapılıyorsa ordan artık. Bilgi sahibi olan var mı o konuda? Vites dişlilerini kurcalayabilirmiyim? Kurcalamak sorun değilde ona göre dişli bulabilirmiyim nasıl bir yol izlemeliyim? Şaftlı sistem olduğu için zincir yok. Olsa en kolayı oydu biraz dişli değiştirir yoluma devam ederdim.
İyice bıktırdı bu motor işi. Geri kendi motorunu tamir ettirip takayım diyorum bazen. Buna aldığım motordan da yeni araba yaparım. Köyde filan binmelik ruhsatsız. Alıcısıda hazır. Bi arkadaşım yap alırım dedi 5 bine anlaştık. Artık bu civciv işi iyice yormaya başladı. Zaten kış geldi işler durgun. Geçen hafta kamyon kaza yaptı bi sürü masraf. Bide civciv hiç beklediğim gibi değil.
Böyle bi işe kalkışacaklar için yazıyorum tecrübe olsun. 3350 ye almıştım 5 bine mal ederim derken şu anki maliyet 9000 oldu. Daha bide muayeneye gidince 1000 lira ceza ödenecek. El emeği önemli değil zevk alıyorumda. Kış günü maddi olarak sıkıntılı oluyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:39 ----------
Biraz resim ekleyeyim.
Kasa tam bitmeden Mehmet abi astar attı. Astar iyice kurusun kemikleşsin diye.
Bu parçayı dükkanda gezerken buldum. Bişeyden çıkmış hurdaya atmışlar. Hemen çarptım.

Sedat abi kaynattı süs olsun.
Yedek lastik kasa altındaydı. Süs amaçlı onuda kasa üstüne alayım dedim. İki civata bi sac Sedat abi kaynatınca o iş tamam.
Orda bi de paspas buldum kamyondan çıkma. Buna göre ayarladım sağdan soldan kesip. Yerine kaynatıldı buda boyanacak.
Lastiğin yerinde ki hali.
Tampon bulamadım. Kayseri'de ve Aksaray'da bikaç bakalitçiye sordum. Yeniden dökmek için. Tamirini kendim yapardımda tamir edilecek hali kalmamış. Aksaray'da bi usta buldum eskisini düzeltip kalıp olarak kullandı. Yeniden tampon döktü.
Bunlarda yan parçalar. Mercedes şase boyası aldım plastik parçalar için. Mehmet abi boyadı.
Ön tampon ve panjur.
Yan çamurluklarıda Kayseri'de ki fabrikasından yeni aldım. Tüm plastik parçalar boyandı kurumaya bırakıldı.