Otoparkta motoruma çarpmışlar ayaklığım kırık parça arıyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İşyerimizin ardındaki otoparkta motoruma biri dokunmuş :\ sol taraftaki ayağımızı koyduğumuz ayaklık (motorun destek aldığı değil) kırılmış. Bir de agzostun çıkışında 1 cm lik bir ezik oluşmuş. Neyse ki yere düşmemiş motor. Leventten Kadıköye bir yandan vites attırmaya çalışarak bir yanda ayağımı koyacak yer bulmaya çalışarak zarzor gidebildim. Arkadaşların yardımı ile Artçının ayaklığını ön tarafa alabildim ancak acil olarak ayaklığa ihtiyacım var. Nereden temin edebilirim arkadaşlar? 2007 Yamaha TDM900

ayak koyduğun peg aluminyumdur büyük ihtimal
benimkisi kırıldığında sanayide aluminyum kaynağı yapan usta kaynattı inan orjinalinden farksız oluyor 10 lira da para aldı istersen bi resmini çekeyim şimdi koyayım sayfaya

Alüminyum u oksijen kaynağı tutabilir istersen git bi göster

oksijen kaynakçıya ben gittiğimde iyi olmaz dedi ama bilmiyorum
aluminyum kaynakçı iz dahi bırakmıyor aluminyum teli var kalın onu elektrotla kaynatıyor fotosunu çekiyorum şimdi geliyorum

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Alüminyumdan bir parça. İki tane kulağı var bir tarafı elimizde var ancak diğer parçası yok. başka bir parçadan mı imal edecekler onu merak ediyorum :\

Fotoğraf gelirse çok sevinirim.

ayak koyduğun yeri komple dahi yaptırabilirsin sanayide sıfırdan
parçası eksikse yine eskisine parça ilave ederek yapabilir veya komple yenisini tornada vb yerde yaparlar

Forumdan Uzaklaştırıldı
my.php

ayak koyduğun yeri komple dahi yaptırabilirsin sanayide sıfırdan
parçası eksikse yine eskisine parça ilave ederek yapabilir veya komple yenisini tornada vb yerde yaparlar

osmaniyeli bu parçanın alimünyum olduğundan emin misin? bana argon yada gazaltı kaynağı gibi göründü:silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Maslak sanayide yaptırabileceğim kimse tanıyor musunuz?
Az önce Süleymen Memnun'a telefon açtım yaparız dediler ama sanırım biraz tuzluya gelecektir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Nerede bu dediğin yer??

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Öğlen maslağa kaçayım ben o halde.

tr_asmak_451wbig.jpg

makine buydu aluminyum teli eritiyordu adı ise MIG/MAG gazaltı kaynak makinesiymiş
8.JPG

bunun gibi birde aluminyum sargı var makinede

abi aluminyum kaynaktı. argon değildi
büyük bir aluminyum sargı teli var birde makiinesi erittikçe rulo dönüyor makinada aluminyum tel geliyor ucuna

ben Osmaniyede yim ama her sanayide mutlaka vardır

şimdi sanırım kaynattığın bir kısım şase diğer kısım peg, kaynağın iyi olması için kaynatılan metallerin ikisininde aynı olması gerekir.şase muhtemelen alimünyum değildir.

babam kaynakçıydı şimdi üşenmeden tarif ederek sordum senin kaynağın gazaltı olduğunu söyledi ve oldukça sağlammış:cat:

tamam şimdi doğru yolu bulduk

Öğlen maslağa kaçayım ben o halde.

hocam gaz altı kaynağı arayacaksın,işinin ehli bir usta bulabilirsen kırılan parçanın yerine birparça yapabilir:cat:

Son düzenleme:
şimdi sanırım kaynattığın bir kısım şase diğer kısım peg, kaynağın iyi olması için kaynatılan metallerin ikisininde aynı olması gerekir.şase muhtemelen alimünyum değildir.

babam kaynakçıydı şimdi üşenmeden tarif ederek sordum senin kaynağın gazaltı olduğunu söyledi ve oldukça sağlammış:cat:

tamam şimdi doğru yolu bulduk

parçayı adam söktü temizledi zaten aluminyum kısım kırıdığı için kaynak yapılan yer aluminyumdu önce aluminyumu kaynatır kalanı da na da başka işlem lazım sa uygular benim kırılan iki kısımda aluminyum olduğu için araya aluminyum kaynnak yaptı

http://www.basakhirdavat.com/tr/ind...=301&option=com_virtuemart&Itemid=26&vmcchk=1

bu da satılan makinenin teli

yanlış anlaşılmasın benim kırılan parçam peg şaseden vidalarını söktüm aluminyumla kaynattırdım geri tekrar motoruma monte ettim vidalarıyla kısaca şaseyle işim olmadı sadece pegle oldu

Son düzenleme:
parçayı adam söktü temizledi zaten aluminyum kısım kırıdığı için kaynak yapılan yer aluminyumdu önce aluminyumu kaynatır kalanı da na da başka işlem lazım sa uygular benim kırılan iki kısımda aluminyum olduğu için araya aluminyum kaynnak yaptı

http://www.basakhirdavat.com/tr/ind...=301&option=com_virtuemart&Itemid=26&vmcchk=1

bu da satılan makinenin teli

yanlış anlaşılmasın benim kırılan parçam peg şaseden vidalarını söktüm aluminyumla kaynattırdım geri tekrar motoruma monte ettim vidalarıyla kısaca şaseyle işim olmadı sadece pegle oldu

tamam şimdi anlaşıldı

sanırım bu gazaltı kaynağı kaynatılan metalin cinsine göre tel değişimi yapılabiliyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
İnternetten baktım maslak Atatürk Sanayi sitesinde 10 12 kadar gazaltı kaynağı yapan yer varmış birazdan çıkıyorum. Umarım adam gibi yapabilirler. Gelince önceki ve sonraki hallerinin fotoğraflarını çekerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar