Otoparkta Motor Çalınırsa Ne Olur?

Motosikleti
XV250 - FZ6
Eskiden sadece calinmaya karsi sigorta vardi ve epey ucuzdu. (2008 yilinda yaptirmistim) Sonra nedense kaldirdilar.
Motoru (Fz6) 10 bin liraya almistim o yil, sigortayi da 200TL'ye yaptrimistim sanirim.

Motosikleti
CB650R
Bir şey çalınmak istenirse çalınır. Oynadığım oyunlarda da bu böyle görev ne kadar imkansız olursa olsun gidip o evi soyuyorum :D
Amaç burada çalınma süresini uzatmak. Mesela bende 2 zincir var. 12mm zincir + 14mm u kilit 15mm zincir + 16mm u kilit. Öncelikle Zinciri Jantın 2 kolundan geçiriyorum jant kesilirse 1 jant değil 2 jantı kırmak zorunda kalsınlar diye. Onun dışında u kiliti zincirden geçirip Diske bağlıyorum ki zincir kesilirse diski de kesmek zorunda kalsınlar. Arkadaki u kilit ve zincir büyük geldiği için 1 adet jant kolundan geçirip u kilidi şasheye geçiriyorum.

2 Teker de motorun durduğu yereden sökülmeyecek kadar dar bir alanda. bu sayede içim rahat.

motorumu bu şekilde bağlasam sökmeye üşenir sürmezdim :cherry:

artık çalanlar motorda takip sistemi vardır diye ıssız biyere bi iki gün bırakıyorlar.

takip sistemin varsa ıssız bıraklılan yerden motorunu alırsın. (VARAN 1)

diyelim bırakmadılar kendi mekanlarına götürdüler. oraya gidip polisi ararsın illaki bi ekip gelir. (VARAN 2)

yada arkadaşlarını toplayıp kalabalık görünürsün motorunu ellerinde kolaylıkla alırsın. (VARAN 3)

takip sistemini. polis işini yapmıyor diye sırf bu düşünce yüzünden taktırmıyorsanızda siz bilirsiniz.

kaskolar kol böreği haberin ola. 2200tl(%25 muafiyetli),2900-3200 ve 4500 liralık teklifler aldım.
sonuç olarak;

S.R.A sertifikalı bir kilit ve "14mm" grade80 zincir aldım. (800 küsür lira)
evimdeki 15mm'lik 1.7 metrelik (yaklaşık 9 kilo) gemi zincirine benzer bir zincire de de kale marka kilit aldım U şeklinde.
bir de kablosuz motosiklet alarmı aldım.
aynı anda bunları bağlıyorum.

insanlar hep unutuyor; evet motora kilit vurmazsak olmaz ama bu kilit etkisiz hale getirilmeye çalışıldığında da bir uyarı olması lazım. bu sebeple de alarmsız kilit, kilitsiz alarm anlamsız kalıyor.

cafeye lokantaya v.s gideceksem de masada oturuken motosikletimi göremeyeceğim herhangi bir mekana asla gitmiyorum.

Son düzenleme:
Açık otoparkta bir hak sahibi olduğunu düşünmüyorum. Ayırım zaten kapalı, güvenlikli ve kameralı otoparklar için geçerli. Faturalarını vs saklarsan hakkını arayabilirsin ama sonuç ne olur bilinmez. Belki ben yanlış biliyorumdur. Her neyse, bir şeyi çok kafaya takarsan başına gelir. Dımdızlak bırakma motoru. Zincir falan tak tamam gerisi Allah'a emanet zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar