Otopark Yangını

Merhaba;

Dün akşam abone olduğum otoparkta çıkan yangın sonrası motorum kullanılmaz hale geldi. En çok hasar benim motorumda var ve bunu otoparkın karşılaması gerekiyor diye biliyorum fakat otoparkın sigortası yok. Yanı adam cebinden karşılamak zorunda. Ama uzlaşmaya gidemeyecekmişiz gibi bir hava var. Bu konu ile ilgili yasal olarak ne yapabilirim? Ne kadar sürer? Bir savcı ile görüşmem sonucunda bu tarz davaların 1.5 yıl gibi bir süreç aldığını ve eğer sonunda adamın tamam bana süre verin ödeyeyim deme gibi bir hakkı olduğunu öğrendim. Motorun sıfır fiyatı 14700, çıkacak hasar 8000 lira civarında. Yani ben motorumu servise götürsem kardeşim sen bunu çöpe at falan diyecekler büyük ihtimal.

Değişmesi gereken parçalar:
Depo
Far
Kafa Grenajı
Sağ Granaj
Sol Grenaj
Kilometre saati
Kilometre çerçevesi
Depo önü Repsol Plastiği
Elcik
Manet
Aynalar
Surucu Selesi
Yolcu Selesi
Arka Kuyruk Grenajları
Ayak Pegleri
Koruma Takozları

Kısacası bütün motor :D

Bu arada motorum Honda CBR250R 2014 Repsol

Yorumlar için şimdiden teşekkürler, herkese hayırlı akşamlar.

Merhaba;

Dün akşam abone olduğum otoparkta çıkan yangın sonrası motorum kullanılmaz hale geldi. En çok hasar benim motorumda var ve bunu otoparkın karşılaması gerekiyor diye biliyorum fakat otoparkın sigortası yok. Yanı adam cebinden karşılamak zorunda. Ama uzlaşmaya gidemeyecekmişiz gibi bir hava var. Bu konu ile ilgili yasal olarak ne yapabilirim? Ne kadar sürer? Bir savcı ile görüşmem sonucunda bu tarz davaların 1.5 yıl gibi bir süreç aldığını ve eğer sonunda adamın tamam bana süre verin ödeyeyim deme gibi bir hakkı olduğunu öğrendim. Motorun sıfır fiyatı 14700, çıkacak hasar 8000 lira civarında. Yani ben motorumu servise götürsem kardeşim sen bunu çöpe at falan diyecekler büyük ihtimal.

Değişmesi gereken parçalar:
Depo
Far
Kafa Grenajı
Sağ Granaj
Sol Grenaj
Kilometre saati
Kilometre çerçevesi
Depo önü Repsol Plastiği
Elcik
Manet
Aynalar
Surucu Selesi
Yolcu Selesi
Arka Kuyruk Grenajları
Ayak Pegleri
Koruma Takozları

Kısacası bütün motor :D

Bu arada motorum Honda CBR250R 2014 Repsol

Yorumlar için şimdiden teşekkürler, herkese hayırlı akşamlar.

geçmiş olsun. vay be güvenli diye otoparka koy sonra bu olsun üzüldüm :(

olayla ilgili tutanak veya benzeri bir belge varmı elinizde.
yani yarın mahkemede adam "motor burda yanmadı" tarzı bişi dese bi belge varmı elinizd

geçmiş olsun...

Mahkemeye gidilmeden bu iş çözülmez gibie geliyor

otoparkta yandığını gösteren görüntüler ve fotoğrafları kaybetme derim

içeri giriş anımdan yangın anına kadar olan sürede olan görüntüleri temin ettim zaten. Bizzat ofise dalarak dvr'dan kendim aldım görüntüleri. Adamla sadece bir defa uzlaşmaya gitmeye çalışacağım, olmazsa mahkeme.

Çok geçmiş olsun. Öncelikle abone olduğuna dair elinde evrak var mı?, yangın çıktığında polis, itfaiye gelmiştir ve mutlaka tutanak tutulmuştur. Bunların da suretlerini al, motorun yanmış halinin fotoğraflarını umarım çekmişsindir.
Otopark sahibi zararı tazmin etmek istemez veya ödemem falan diye diretirse dava açman gerekecek. Savcı bey süreyi biraz uzun söylemiş. 1 yılda dava biter. Zararı ödemek istemez ise, icra yoluyla alacağını alman gerekebilir.
Bizim milletimiz cahil. Sen otopark işletiyorsun, gelsin paralar diyorsun. İş sigorta yaptırmaya gelince yaptırmıyorsun. Mutlaka senin motordan başka diğer araçlara da zarar gelmiştir. Otopark işletmecisi bayağı bir uğraşacak gibi duruyor.
Sen yine de uzlaşma yoluna git. Zararımı ödeyin de. Ödeyeceğiz falan derler ise bunu yazılı hale getir. Gerekirse noterden sözleşme yaptır senet falan al. 3/5 ay sonra ödemeyeceğim derse elinde evrak olsun.

geçmiş olsun.. ordayken remini çektin değilmi yanmış halde birde fis falan varmı orda olduğuna dair kanıtlar bunları topla lazım olcak.

Fişe dahi gerek yok.Aracın yangın sırasında o otoparktaysa uçarak girmedi oraya.Burada kuralsız bi işletme var.Umarım fotoğrafların vardır,adamı sık sık ziyaret etmeye bak.

öncelikle çok geçmiş olsun hocam Aynen metinkilic arkadaşın dediklerine katılıyorum ancak o adamın dediği gibi bir sürü vereceği olacağı için adamın kaçma ihtimali yüksek ve adam mahkemeye çıktığında o parayı karşılayamayacağını söylediği zaman adam içirde yatar seninde motorun üstünte soğuk su içmen gereke bilir yani aslında yapacak fazlada birşey yok yasal yoldan metinkilic arkadaşın dediği gibi hakkını araman gerek elbette.

Geçmiş olsun. Hemen bir avukat bul. vakit kaybetme. Davanı aç, hasar tespitini yaptır. Uzlaşırsanız davayı geri çekersin. Ama mutlaka dava aç. Seni oyalamaya çalışacaktır. kaskon olsaydı paranı hemen alacaktın, kasko da otopark sahibinin tepesine çökecekti.

Motosikleti
Yamaha Fazer 800 ABS 2011
Kumanda düğmeleri, akü, elektrik tesisatı, şasi boyası ne durumda ? Geçmiş olsun.

oooo çok geçmiş olsun. Arkadaşlar gerekeni söylemişler ama bir daha hatırlatayım adam ödeyeceğim derse bile sen şimdiden davanı aç yoksa gider herşey

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
iyi yapmışşınız eğerki kayıt olamsaydı bu olay 3-5 ay sonra unutulurdu siz gittiniz diyelim motorun parası ne oldu

-Hangi motor ? ne motoru ?

araba ya birşey diyemeyeceğim ama motor gerçekten çok sancılı bir durum arkadşaımız bizim motor

O motorda benim tahminüm çok daha fazla hasar çıkacaktır eğer marş yapma gibi bir şansınız varsa bi deneyim sadece bir dokunuş marş alırsa belki elektrik elektronik aksama zarar gelmemiştir, ama zarar geldiyse motorun sıfır fiyatını rahat geçebilecek masraflar çıkarır tesisatın yenilenmesi, ecu, throttle body, vs vs çok uzar gider

elimizde oto park fişi varsa çerçevelettirip duvara asın veya kasaya kaldırın. 14000 tl değerinde olabılır. Mahkeme isteyecek sizden. çünkü otoparkta çalınmalarda istiyor

otoparklar aslında araç güvenliğiniz bize ait değildir falan yazıyır . o yazı varsa işin çok çok çok zor
afetleri sigortalar bile zorla karsılıyor . kaldıki yangında bir afet ve afet sigortası yaptırmak zor . sadece dask yaptırmıslardır oda 5000 tl karşılar senin motorumu baska seylerimi karsılar o 5000 le bilinmez.

geçmiş olsun

otoparklar aslında araç güvenliğiniz bize ait değildir falan yazıyır . o yazı varsa işin çok çok çok zor
afetleri sigortalar bile zorla karsılıyor . kaldıki yangında bir afet ve afet sigortası yaptırmak zor . sadece dask yaptırmıslardır oda 5000 tl karşılar senin motorumu baska seylerimi karsılar o 5000 le bilinmez.

geçmiş olsun

O yazının hiçbir anlamı yok. "Sorumlu değiliz " demek sorumluluklarını ortadan kaldırmaz.
Ayrıca yangın eğer yıldırım, meteor, yanardağ püskürmesi gibi doğal bir sebepten kaynaklanmıyorsa doğal afet sayılmaz.
Elektrik kontağı, kundaklama, dikaatsizlik vs sebeplerle ortaya çıkan yangın doğal afet değildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar