Otomotiv/Motosiklet Teknisyeni kimdir nasıl olunur?

Esenlikler,

Arabaları ve motosikletleri seviyorum, tornavida ve anahtar gibi aletlerle çalışmaktan da hoşlanıyorum; bu yüzden keyif alabileceğim tek mesleğin otomotiv veya motosiklet teknisyenliği olduğunu düşünüyorum. (Henüz karar veremedim.)

Yapay zekadan aldığım bilgilere göre sadece mekanikçilikten ve elektrikçilikten sıkılacağımı ön gördüğümden ikisinden azar azar olan teknisyenliğe karar verdim.

Teknisyenler; araç bakımı yaparlarmış, teknolojik cihazlar kullanıp arıza bulur ve çözerlermiş, hem mekanik hem de elektronik üzerinden çalışırlarmış.

Teknisyenlik hakkında bunları öğrendim, yanlışsa yanlışlarımı düzeltmemi ve doğruysa da üstüne ekleyecek bilgilerinizi beklerim.

Evimin yakınlarında Bosch araba servisi var ama beni almazlar herhalde, anadolu lisesi mezunuyum ve hiç tecrübem yok. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleme:
Bilen abiler bu kardeşi aydınlatsa
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada bu konu sanki ana sayfadaki direk önümüze çıkan yeni mesajlar kısmında gözükmüyor telefondan girince. Ama neler Yeni kısmında gözüküyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sanırım ama sayfada yeni konu kısmına tıklanmadığı sürece görünmediği için konunun farkında değil millet

Son düzenleme:
Motosikleti
1190 ADV
Türkiye için

Meslek Lisesinin motor bölümünden mezun olduğunda teknisyen olursun.
Üniversitede 2 yıllık otomotiv teknoloji bölümünü bitirdiğinde tekniker olursun.
Üniversitede 4 yıllık otomotiv mühendisliğini bitirdiğinde mühendis olursun.
Yüksek lisans tamamlarsan yüksek mühendis olursun.

Bir lise bitirdiysen artık resmi olarak teknisyen diploması alman mümkün değil.

Diploma senin için önemli değilse gidip sanayide bir yere işe gireceksin. Tamir tadilat vs bu işleri öğreneceksin.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Sanayide işi öğrenip kavrasanda tecrübene göre maas verecekler ve bir mühendis maaşı zor edecek kendi yerine açma imkanın yok ise.ve alt tarafı tornavida tutmayı biliyor vasfın olacak.
Bir yerde çırak olarak çalışıp hem deneyim hem de mühendislik üzerine okursan altın oran kariyerin olur.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

Diploma senin için önemli değilse gidip sanayide bir yere işe gireceksin. Tamir tadilat vs bu işleri öğreneceksin.
Bence en doğru yol bu (çünkü okuldaki teori de bir yere kadar...) + ilgili firmaların eğitimlerine falan katılıp sertifika almak gerekir, onlar değerli.

Ruhi usta var youtube da. O bildiğim kadarı ile televizyon tamirciligi yapıyormuş eskiden. O mesela firmaların kurslarına katılıp usta tekniker sertifikası alıp iş yapıyor. Zaten videolarında sürekli sertifikalarini gösteriyor. Galiba önce işe gireceksin ardından kurslara gideceksin. Türkiyede bu işler biraz alaylı yapılıyor

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Selamlar,

Zamanında bu konuyla ilgili başlık bile açmıştım:
https://www.motosiklet.net/forum/konu/motosiklet-motoru-hakkinda-egitim.213355/

Ama maalesef bu konularla hobi olarak ilgilenmek ya da belli bir yaştan sonra eğitim almak falan mümkün değil.
45 yaşında adamım, liseye gidecek halim yok.
Çırak olmak istesem kabul etmiyorlar.
Parasını verelim, birileri bu işleri bize öğretsin desem, hobi amaçlı açılmış bir kurs, atölye, workshop vs yok.

Öyle uzaktan bakıyorum işte, ustalara para bayılıp duruyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar