Otomobile yol vermek....

Merhabalar
Rahatsız oldugum bir konuyu sizler ile paylaşmak istiyorum.

Birçoğunuz gibi bende hem motor kullanıyorum hem araba kullanıyorum.

Etrafımızdakiler iyi örnek olup her motorcu kötü değildir imajı vermeye çalışırken geçtiğimiz pazar gunu patronum ve diğer iş arkadaşlarim ile Erikli den İstanbul a dönüş yolunda 2 motorcu sol şeritte bize yol vermemek için kilometrelerce direndiler biri sol şeridin ortasinda diğeri orta şeritin sol tarafında dakikalarca yol vermediler.Belki biri acemiydi anlarım ama 2 motorlar ve bu adamlar 1200 luk makine kullanıyorlar o noktaya gelirken yıllarını harcamışlar belli,tecrube sadece yıllar ile kazanılmıyor demek ki.Bencilce hareket etmek yerine 10 sn şerit değiştirebilirlerdi.Ne hızlanıyorlar ne kenara cekiliyorlar.Bu kadar mı zor ya bizde kullanıyoruz bu mereti ama trafikte böyle yapmamaya çalışıyorum.

Yol müsaitken yol vermemek ne demek? ne yazık ki böyleleride var

Bende bunu anlamıyorum.

Biri benim arkamdan bana doğru yaklaşıyorsa , acayip rahatsız oluyorum.

Ya yol veririm yada basarım.

Bu konuda haklısınız. İnsanlar çok rahat ve bencil olabiliyor.

1200 lük motor dediğiniz 1200gs sanırım.

Hocam ben empati yapıyorum.O zaman ki ruh halime göre davranıyorum.

Beni göre göre virajda olduğum halde şeridime girerek benim nerdeyse refujlara girmeme sebep olan adama yol vermem.

Aynı şekil kırmızı ışıkta beklerken çantamda cüzdanım ve ruhsatımın olduğu bölmenin açık olduğunu söyleyen dayıya canım feda.

Trafikte kimin ne olduğunu bilemiyorsun.Haliyle bir çizgi tutturman gerekiyor.Trafikte en kötü şeyin kararsızlık olduğunu düşündüğüm için genel herkese yol veriyorum.Size de vermeyeni denk gelmiş :)

Bunun motorcu ruhuyla değil kişi karakteriyle alakalı olduğunu düşünüyorum :joker:

Bende bunu anlamıyorum.

Biri benim arkamdan bana doğru yaklaşıyorsa , acayip rahatsız oluyorum.

Ya yol veririm yada basarım.

Bu konuda haklısınız. İnsanlar çok rahat ve bencil olabiliyor.

1200 lük motor dediğiniz 1200gs sanırım.

Evet 1200 gs

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:37 ----------

Merhabalar işte bende empati yaptığımdan sinirlendim.Sonucta yol müsait derken tüm etkenleri dusunerek dedim.Sonucta bu seninde benimde başımıza gelen bir durum ki ben fiddle kullanıyorum maksimum 100 yaptıgı dusunulurse sık sık yasadıgım bir durum.Gitmek isteyene yol vermek bu kadar mı zor diye sitem ettim

Evet 1200 gs

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:37 ----------

Merhabalar işte bende empati yaptığımdan sinirlendim.Sonucta yol müsait derken tüm etkenleri dusunerek dedim.Sonucta bu seninde benimde başımıza gelen bir durum ki ben fiddle kullanıyorum maksimum 100 yaptıgı dusunulurse sık sık yasadıgım bir durum.Gitmek isteyene yol vermek bu kadar mı zor diye sitem ettim

Diyorum ya karakter meselsi bence :D

Valla ben e-5 de hiç affetmiyorum baktım adam geliyor zumpp hemen geç sağa.

Zorlamaya gerek yok...

Merhabalar
Rahatsız oldugum bir konuyu sizler ile paylaşmak istiyorum.

Birçoğunuz gibi bende hem motor kullanıyorum hem araba kullanıyorum.

Etrafımızdakiler iyi örnek olup her motorcu kötü değildir imajı vermeye çalışırken geçtiğimiz pazar gunu patronum ve diğer iş arkadaşlarim ile Erikli den İstanbul a dönüş yolunda 2 motorcu sol şeritte bize yol vermemek için kilometrelerce direndiler biri sol şeridin ortasinda diğeri orta şeritin sol tarafında dakikalarca yol vermediler.Belki biri acemiydi anlarım ama 2 motorlar ve bu adamlar 1200 luk makine kullanıyorlar o noktaya gelirken yıllarını harcamışlar belli,tecrube sadece yıllar ile kazanılmıyor demek ki.Bencilce hareket etmek yerine 10 sn şerit değiştirebilirlerdi.Ne hızlanıyorlar ne kenara cekiliyorlar.Bu kadar mı zor ya bizde kullanıyoruz bu mereti ama trafikte böyle yapmamaya çalışıyorum.

Yol müsaitken yol vermemek ne demek? ne yazık ki böyleleride var

Ben bir şeyi çok merak ettim, müsaadenizle öğrenmek istiyorum.

Motorların size yol vermedikleri anda, aracınızın ve motorların hızı nasıldı? Kaç kms hızla seyrediyordunuz acaba?

Memlekette herkes her işi kuralına uygun yapıyor zaten bi tek hız sınırı kaldı

hız sınırı zaten 120 değil mi yani daha ne basmayı düşünüyosun?

Peki ya sol şeridi işgal etmek yasal mı?

Motor, araba, kamyon veya minübüs farketmez trafik adabına göre düzgünce yol vermek gereklidir. arkadaki insanın acil bir işi olabilir, hastaneye yetişmesi gerekiyor olabilir. falan filan.

Hız limiti 90 bende 90la gidiyorum bu yüzden arkadan gelene yol vermiyorum demek kadar saçma bir düşünme tarzı olamaz , ne yazık ki araba kullananda da motor kullananda da böyle kompleksli insanlar mevcut, o yol vermeyen dangalak motorculara bir gün rahatsızın biri arkadan gelir dokunur görürler dünya kaç bucak.

Hız sınırı vs. konularını geçtim. Eğer dip dibe gidiyorlar ise eğitim amaçlı bir çalışma yapıyor olabilirler. İstanbul'da da Şile yolunda haftasonları benzer bir durumla karşılaşma ihtimaliniz var. Bu bir mazeret değil gerçi ama onların da o anki durumları bunu gerektiriyor olabilir belki. Gene de yol vermemek biz motosikletlilerin imajını daha kötü etkileyen bir durum.

Onlar yine şanslıymış size denk gelmiş.

Adamına denk gelse üstünden geçer selektör korna ambulans mübarek yırtınır gene yolu alır. :)

Hız sınırı 120 km olan yolda bile 115 le giderken arkadan gelen 119 sa yol verilmeli işin kural kısımı,işin adap kısımı mahalle arasında 5 km ile gideceksen bile arkandaki 10 km ile gececekse yol verebilirsin.

Sıkıntı işin hız kısmında değil zaten el kol hareketleri ve dakikalarca yol vermeme cabası....

sonucta bizimde altımızda ferrari yoktu :D bassalar 250-260-300 olsa devam edecekmiydik tabi ki hayır.Olayın tıkandıgı nokta hızları kaç olursa olsun yol vermek değil sağa sola bakıyorlar plajda geziyor gibi sol seriti kapatmak.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:07 ----------

Biz otomobildeydik karayolları genel müdürlüğünün hız limitlerine göre bölünmüş yollarda otomobiller için hız limiti 110 motorlar için 90 km olduguna göre zaten hız ile alakalı kusurlu olan biz değildik

200 lede gitse kişi, arkadan gelen 220 ile geliyorsa yol vermek etik kuraldır. herhangi bir yolda herhangi bir hızla ilerlerken arkadan gelen kişiye yol vermemek bastırılmış duyguların dışa yansımasıdır.

eğer kişinin 200 le gitti için risk oluşturduğunu düşünüyorsanız ve şeritte yol vermeyip insanı hızlara düşmesini istiyorsanız bu sizin göreviniz değil. zaten devletin polisi var radarı var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar