Otomatik vites koku

Merhaba arkadaşlar, işin içinden çıkamadım. Ben de 2017 cerato var otomatik vites, 29binde daha. Bir kaç seferdir dikkat ediyorum 1 2 dk lık rampa çıkışlarımdan sonra arabadan inince balata kokusu alıyorum. Servise gittim takılma abi dediler; ustanın biri şanzıman yağını kontrol etmek lazım eğer koku ve partikül varsa geçmiş olsun dedi; diğer ustada zorlanmıştır şanzıman bişey olmaz diyor. Sabit hızla giderken tekleme yok, vites geçişlerinde ya da çekişte de bence bir değişiklik yok.

Sizce nedir? Var mıdır buna benzer bir durum yaşayan?

Aracın şanzımanı ile ilgili bilgi verirseniz okuldan kalma bilgilerimle yardımcı olmaya çalışırım, araç cvt mi dct mi yoksa normal tork konvertörlü şanzıman mı bilmek lazım. Cvt ise balatayla ilgili bir sistem olmadığı için başka bir yerden geliyordur misal.

dct diye biliyorum, ama emin değilim. Bakıcam eğer yanlış biliyorsam yazarım. Yazmayı unutmuşum, çift kavramalı imiş bu araçlar yarım debriyajda gibi çıkar rampaları dedi bir ustada. Kafam iyice allak bullak oldu, bakmak için bile deli paralar istiyorlar. Emin olmak istiyorum. Sağolun şimdiden cevap için.

Son düzenleme:
DCT çift kavramalı şanzıman doğru, sorununuz şanzımandaysa ihale büyük demektir. Sanayide kimse anlamaz DCT'den anlıyorum diyen adamda vura vura söker o volanı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar