otomatik garaj kapısı kumandaları için

Eğer kullandığınız araçla bir otomatik garaj kapısından giriş çıkış yapıyorsanız ve bu araç bir motosikletse hele bide eldiven kullanıyorsanız bu iş bazen sıkıntı veriyor.bide anahtarlığınıza takılı ise kumandanın yağmurdan ıslanıp (özellikle Antalya yağmurunda) bozulmaması için bir çözüm.
Yaptığımız kumandayı sellektör yada uzun far ile tetiklemek.eğer biraz alet edevat varsa basit bir olay.
ilk önce kumandanızın içini açıp pilini çıkartın,buton basılıyken pili yuvasına yerleştirdiğinizde ışık yanıyorsa işiniz daha da kolay:
Buton uçlarını bir iletken ile kısadevre yapın,pili iptal edip uçlarını regüle entegresi çıkışına bağlayın.(7812 veya kullanılan pil için uygun olan entegre) regüle entegresi girişine de uzun farların devresine paralel bağlayın.
Kapınıza uygun mesafeye geldiğinizde yapacağınız tek bir sellektör ile açıldığını göreceksiniz,üstelik elleriniz gidonlardan ayrılmadan ve eldiveniniz varsa o küçücük butonu denk getirmeye uğraşmadan.

Bende Bws olduğu için farlarda A.C.(alternatif akım) var.bu nedenle D.C.(doğru akım) ye çevirdim ve bir rölenin kontak uçlarıyla butonu tetikledim.butonu kısadevre yapamadım çünkü bendeki kumanda pili çıkartıp takınca sinyal göndermeye devam etmiyor.bir çok motorda farlarda d.c. akım var ve kumandalar ilk anlattığım şekilde işiniz daha kolay olacak.

sıvı geçmemesi için sağlamcı arkadaşım 2 kat poşet zımbaladı bende nefes alması için toplu iğneyle 2 delik açtım.

Son düzenleme:
akıllı düşünce birde benim gibi zırt pırt yere düşürme derdi de olmaz:cat:

Dur, vitesi boşa al, eldiveni çıkar, cebi aç, kumandayı bul, düğmeye bas, kumandayı yerine koy, cebi kapat, eldiveni giy, vitese tak, gazla...

Düşündüm de yarın ben de fikrinizi uygulamaya bir çalışayım bakalım...

Orijinal fikriniz için teşekkürler...:rendeer:

Aslında eski motorumda görünmeyen bir yere velcro (cırtcırt) ile yapıştırmıştım. Neden yine yapıştırmıyorum ki?...

günlerdir buna bir çözüm arıyodum ne kadar zeki bir adamsın hayretler içinde kaldım bunu yapmayı hiç düşünmemiştim. paylaşımın için çok teşekkür ederim çok makbule geçti. o eldivenlerle montun içinde kumanda aramak tam bi işkence

BÜYÜKSÜN ne diyim, benimde başım garaj kapısıyla dertteydi. süper ve kesin çözüm hemen uygulamaya geçicem

Dur, vitesi boşa al, eldiveni çıkar, cebi aç, kumandayı bul, düğmeye bas, kumandayı yerine koy, cebi kapat, eldiveni giy, vitese tak, gazla...

Düşündüm de yarın ben de fikrinizi uygulamaya bir çalışayım bakalım...

Orijinal fikriniz için teşekkürler...:rendeer:

Aslında eski motorumda görünmeyen bir yere velcro (cırtcırt) ile yapıştırmıştım. Neden yine yapıştırmıyorum ki?...

uygulayabildiniz mi acaba,ben teşekkür ederim.

ya bide KGS okutma oalyına bi çözüm bulsan tam süper olacak bunu bende denemeyi düşünüyorum aklına sağlık valla

Bende hergün garaj kapısı açıp kapatanlardanım, çok zekice bir çözüm, tebrikler. Sametrix, kgs en kolayı, sol eline, eldivenin içine, elinin üst kısmına yerleştir, kgs cihazına elini uzat, okutup geç :bounce:

OKD

Gerçekten yararlı bir buluş. Tebrik ederim. Ancak birkaç soru ve isteğim olacak. Cevaplarsınız sevinirim. Kullandığım motorda uzun far düğmesi ile selektör düğmesi ayrı. Sistemi uzun fara bağlayınca ve uzunlar açık olarak yol yapıyorsak, uzaktan kumanda cihazı sürekli akım altında kalmayacak mı? Sadece selektör düğmesine nasıl bağlayabiliriz. Butonun iletkenle kısa devre yapılmasını makro çekimle fotoğraflayabilir misiniz? Diğer fotoları da büyütülmüş halde tekrar ekleyebilirseniz daha anlaşılır olacak. Teşekkürler.

süper orjinal bir fikir gerçekten. abicim sana helal olsun diyorum.

Ben önce otomatik kapılı bi garaj bulayım kendime, daha sonra bu dediğini değerlendiricem :) :) :)

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Varya mükemmel bir fikir. Derdime derman olacak bu. İlk fırsatta hayata geçiricem. :cat: Hemen benim kumandanın piline baktım, şükür ki 12v. lukmuş. :) Çok teşekkürler.

guzel ve akıllıca tabıkı swıch varsa kapıda guzel,sız gectıkten sonra otomatık kapanıyosa guzel,tek butonla acılıp kapanıyosa guzel. ama bağzı kapılar ve garaj kepenklerı cıft tusla calısıyo 1.acma 2.kapatma...

acmayı basrdınız sımdı bıde kapatmayı bulun:cherry:
emeğe saygı tebrıkler guzel dusunce..

bu tarz şeylere bayılırım...garajım balkonum...otomatik açılmıyo...:p

motorlara OGS vermiyorlar mı?(yanlış anlama gerçekten bilmiyorum)
genelde araba ruhsatı ile alıp motosiklette kullananlar var ama motosikletlere vermiyorlar diye biliyorum ben alırken yoktu yada ben bilemedim.

kgs en kolayı, sol eline, eldivenin içine, elinin üst kısmına yerleştir, kgs cihazına elini uzat, okutup geç :bounce:

iyi fikir biraz rahatsız edicek gibi ama bir denicem sağol.

arkadaş ankaraya gelınce gösterde şunu artık garaj kapısında beklemezlık yapmayım sana zahmet

Gerçekten yararlı bir buluş. Tebrik ederim. Ancak birkaç soru ve isteğim olacak. Cevaplarsınız sevinirim. Kullandığım motorda uzun far düğmesi ile selektör düğmesi ayrı. Sistemi uzun fara bağlayınca ve uzunlar açık olarak yol yapıyorsak, uzaktan kumanda cihazı sürekli akım altında kalmayacak mı? Sadece selektör düğmesine nasıl bağlayabiliriz. Butonun iletkenle kısa devre yapılmasını makro çekimle fotoğraflayabilir misiniz? Diğer fotoları da büyütülmüş halde tekrar ekleyebilirseniz daha anlaşılır olacak. Teşekkürler.

kumanda butonları basık kalma ihtimallerine karşı genelde 45-60 sn sonra iletimden çıkar.pil bitme derdi de olmayacak ama takmadan önce denerseniz kaygılarınız için iyi olacaktır.-sellektör düğmesinden çıkan uca da bağlayabilirsiniz.elektronikle ilginiz varsa araya diyot atmanız gerekir yoksa uzun farlarınızı yaktığınızda geri besleme ile yine iletime geçecektir.-butonun fotosunu çekemedim çünkü sökmem lazım(4 adet ucu vardır 2şer tanesi kendi içinde kısa devredir,bu ikili uçlar butona basıldığında kısadevre olur.eniyi tespit ölçü aleti ya da bakır yolları takip etmeniz),diğer fotoları büyüttüm.
motorun elektrik tesisatına bulaşmak istemiyenler:kumanda da açmak için kullandığınız butondan paralel alarak elinizin altına minik bir buton yerleştirmekte çözüm olabilir.

Varya mükemmel bir fikir. Derdime derman olacak bu. İlk fırsatta hayata geçiricem. :cat: Hemen benim kumandanın piline baktım, şükür ki 12v. lukmuş. :) Çok teşekkürler.

kumanda 12v olmasada 78xx serili regüle entegreleri var.halledilir,kolaygelsin.:cat:

guzel ve akıllıca tabıkı swıch varsa kapıda guzel,sız gectıkten sonra otomatık kapanıyosa guzel,tek butonla acılıp kapanıyosa guzel. ama bağzı kapılar ve garaj kepenklerı cıft tusla calısıyo 1.acma 2.kapatma...

acmayı basrdınız sımdı bıde kapatmayı bulun:cherry:
emeğe saygı tebrıkler guzel dusunce..

garaj kapılarının %90 ı araç emniyet fonoselinden giriş yaptıktan sonra yada ayarlanılan açık kalma süresi dolduktan sonra otomatik kapanırlar.kapanmayanların modu açık değildir-iptal edilmiştir.bahsettiğiniz 2 tuşla açıp kapatma kepenk sistemlerinde kullanılır.kepenkli garaj kapılarında iç kısımda manuel buton kullanılır.:cat:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar