Otomatik ayaklık.

Otomatik ayaklık yapılabilir mi? Durunca düğmeye basıp ayaklık açılsa çok rahat olur. Bu konuda bilgisi olan veya fikri olan var mı?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
:) bende düşündüm, ne zaman durmaya yakınlaşsa ayaklar açılsa hiç ayaklarını indirmesen :)

_w_

Yolda giderken yanlışlıla açılsa neolur ki :cherry:

arkadaşlar siz kafa yormayın.. irfan agaya söyleyin düşünür bişeyler.. Bu konuda şaka yapmıyorum ciddiyim.. konuyu görünce birşeyler yazar zaten

Ayağını atıp o ayaklığı açmadıktan,o keyfi almadıktan sonra ne anladım motordan :)

Ayağını atıp o ayaklığı açmadıktan,o keyfi almadıktan sonra ne anladım motordan :)

Ozaman şöyle birşey yapalım,motorumuzu durdurup büyük bir zevkle ayaklığımızı açıp motordan ayrıldıktan sonra otomatik olarak orta sehpaya mı alsa:cherry: Fazlamı uçtum ki:)

Kocaeli İl Temsilcisi
Yine bir islerin pesinde oldugum icin bu gun giremedim pek:) sora kulaklarim cinlamaya baslayinca dur girip bakayim dedim :)

Ne demek istdiginizi anladim fakat burada yan ayakliktan bahsediyoruz demi? :)
evet bir dugme kontrolu ile otomatik acilan yan ayaklik olur tabi
hatta uzaktan kumandali dahi yapabilirsiniz:)

Ama baskasina ypatirmaya kalkarsaniz hayal kirikligina ugrarsiniz cunku isin icinde tasarim var ve kimse sizin icin dusunup kafayi catlatmaz:)
Aslinda iyi fkir ama motor uzerinde bir kac oynama yapmak sart gibi :)

---------- Post added at 03:20 ---------- Previous post was at 03:16 ----------

:) bende düþündüm, ne zaman durmaya yakýnlaþsa ayaklar açýlsa hiç ayaklarýný indirmesen :)

samil sana arka yanlara cocuk bisikletlerindeki gibi aparat,teker koyalim hatta hic inme moturden :) ayaklarinida gidona uzatirsin ohhhh gel keyfim gel :):))))

İrfan uzaktan kumandalı ayaklıgın amacı motoru devır mek mı :D otomatik ayna güzel olabilir ama ayaklık bence gereksız. çünkü düğmeye bastıgınız herseferinde ayaklıgı kontrol etmenız gerekecektır. Acaba acıldımı acılmadı mı?

yan ayak değil de, orta ayak kullanarak yapılabilir. yan ayaklık sakat.

kendi motorumu düşünerek yazacağım. hemen proceye geçelim:

sadece uygun bir pedalla bile orta ayağı istediğimiz konumda tutabiliriz. benim scooterin ayaklık yerine fren pedalı gibi bir pedalı koyduktan sonra bir iki metal çubuk yardımı ile pedala verilen gücün orta ayak ile yere değmesini sağlayabiliriz. zaten orta ayakta yay olduğundan biz pedalı bıraktığımız anda orta ayak yukarı kalkacaktır.

pedal yerine küçük bir step motor ve ya çıkma bir marş motoru da işimizi görür. biraz zincir dişli gerekir o kadar.

Bak orta sehpa olabilir özellikler çok agır motorlar ıcın faydalı bir sistem. Ama esas başarı benım motora orta sehpa takılırsa olur dıye dusunuyorum :) :queen:

Kocaeli İl Temsilcisi
yan ayak değil de, orta ayak kullanarak yapılabilir. yan ayaklık sakat.

kendi motorumu düşünerek yazacağım. hemen proceye geçelim:

sadece uygun bir pedalla bile orta ayağı istediğimiz konumda tutabiliriz. benim scooterin ayaklık yerine fren pedalı gibi bir pedalı koyduktan sonra bir iki metal çubuk yardımı ile pedala verilen gücün orta ayak ile yere değmesini sağlayabiliriz. zaten orta ayakta yay olduğundan biz pedalı bıraktığımız anda orta ayak yukarı kalkacaktır.

pedal yerine küçük bir step motor ve ya çıkma bir marş motoru da işimizi görür. biraz zincir dişli gerekir o kadar.

hocam sen şu konuyu bi açıver hele :) en azından düşündüğün sistemi bir çiziver :) çünki bahsettiğimiz sistem orta ayak sistemi ve motoru ayağa alırken harcadığımız kaldıraç mantığıyla gücün farkındamısın ? ben benim motürde neredeyse tüm ağırlığımı ayağa vererek motoru ancak orta sehbaya alabiliyorum öyle tam otomatik kendiliğinden orta sehbaya alacak bir sistem yapılabilir belki , fakat şu bahsettiğin step motoru ne işe yarayacak onu anlamadım , kafandan geçeni söylersen valla merak ettim ...:)

---------- Post added at 09:08 ---------- Previous post was at 09:04 ----------

İrfan uzaktan kumandalı ayaklıgın amacı motoru devır mek mı :D otomatik ayna güzel olabilir ama ayaklık bence gereksız. çünkü düğmeye bastıgınız herseferinde ayaklıgı kontrol etmenız gerekecektır. Acaba acıldımı acılmadı mı?

aynen yoksa başka mantığı varmı ?:cherry::queen:

mesala orta ayaklık devreye girdiği zaman, eskiden tüm gücümüzle motora yüklendiğimiz zamandan ziyade ,biraz bir denge olayı ile oto. olarak motoru ayaklığa alabiliriz

bmw lt lerde var bu uygulama.. dedigin gibi agır touring motorlar için şart .. gerçi .. adamlar okadar ince hesap yaparak koyuyolar ort sehpayı.. yüklenmeye hiç gerek kalmıyor.. ama daha orta sehpa kullanmayı bilmeyen , kick start kullanamayan çooooooooookkk kişi var :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar