Otobüs Sıkıştırdığında Naparsın?

Bugün Adana'da güzel bir sonbahar günü vardı ve kendimi gezmekten alı koyamadım. Baraj gölü kıyısından geçip, barajın seti üzerine çıktım. Set üzerinde 2 şeritli ve yaklaşık 1 km süper manzaralı bir yol vardır. Bir tarafında göl ve akşam güneşi diğer tarafta şehirin güzelliği. Bu yol çokta geniş değil, ayrıca kenarında da çelik halatlar var. Araçlar setten aşağı 20-25m düşmesin diye yapmışlar.

Neyse, sağı solu seyrederek yavaş yavaş giderken kafayı bir çevirdim; bir otobüs bir otobüsü solluyor. Hız sınırı 30, sollama yasağı var. Adamlar dumanlar içinde basıyor gaza. Protesto ettim sellektör yaparak. Yavaş olduğum için yanaştım iyice sıfıra. Ama sollayan adamın bana yaptığı el hareketi varya kanımı dondurdu. "Hadi lan ordan" diyor resmen. Biz insan değiliz ya, yok yok düşmanıyız. Beni öldürürse içi buz gibi olacak. Bir de madalya takacaklar. Dünyanın en mutlu insanı olacak.
Hani daha hızlı olupta sıfıra yanaşamasam adam alacak altına, amacına ulaşacak. Seni göre göre, bile bile solluyor...

Ya sabır diyorum, Allah hepimizi korusun bu manyaklardan.

allah korumuş geçmiş olsun bunlara yapılacak hiç bir şey yok kurtarırsak karlıyız kurtaramazsak ifademiz bile yok

waalla allah korusun hepimizi zaten medyada genel olarak motora karsı yok kask takmasına ragmen öldü haberleri fln neyse allah hepimizi koorusun

GKN

geçmiş olsun
ne yaparsın biliyomusun
hemen otobüsteki yolculardan birine düğmeye basarmısınız dersin
soora otobüs ilk durakta durur
soora binersin şöföre dersinki;
yorma beni dönde akbil basıyim:queen::queen:

soora iner yoluna bakarsın
adama ii bi ders olur ve her motorcu gördüğünde senin akbili hatırlar
soora duraktaki diğer arkadaşlarına anlatır ve bi bakarki o tek deilmiş
tüm arıza şöför arkadaşlarının anıları varmış bununla ilgili
hatta mavi kart deneyimi olan bile varmış:queen::queen::queen:
(işini hakkıyla yapan şöförlere kesinlikle sözüm yok)

alıntı deildir..:):):):mrgreen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çeşke okumaz olaydım
böyle insanları gördükçe insanın sağduyusu kayboluyo dersini vermedikcede akıllanmaz böyleleri

Ucuz atlatmışsın kardeşim orayı iyi bilirim...

4-5 sene kadar önce başka bir motorcu arkadaşımız senin kadar şanslı değildi...

benim motosikletimde daime beyzbol sopası mevcuttur.tavsiye ederim.:p

bazıları bilerek yapıyo ve hakediyo..

ulan herif kuralları katlederek insan hayatını tehlikeye atıyo. Uyarınca da "hadi lan" diyo. Vallahi böylelerine kaskı çıkarmadan kafa atmak lazım. :pr:

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
hiç bir şey yapamazsın, sinirlendiğinle ve muhtemelen şikayet ettiğinle kalırsın
bak mesela benim başıma bugün ne geldi
OKUYUN...
Allah Topunun Belasını Versin...
(kusura bakmayın, çok sinirliyim)

daha bu aksam benzer vakaya rastladım. motorumla ıkı arkadas 60 km lık bır seyahat yaptık bu gun. Adam karsısında benı gore gore sellektor yapıp sollamaya gırdı hızım 100km/h cıvarıydı. okadar el ısaretı yapıp gerı cık dememe ragen daldı adam. son anda stabılızeye cıkıp asfalta donmekle kurtardım.motorum ennduro olmasa sanırım hastnaede aacardım gozlerı weya acamazdım...... aptal ınsan, gerizekalı ınsan, ve burada solyleyemedıgım daha bır cok sey ınsan.........

su borusu olsun,hareket çekmek olsun,sağa çektirmek olsun bir çok denemeden sonra eğitimin şart olduğuna karar verenlerdenim.. kameralı cep telefonları birebir böyle durumlar için,direk plakaya zoom giriyorum,bide geniş plan alıyorum,sonra trafik şubeye gidip beni ordan birileri atana kadar arıza çıkarıyorum:)

espri yanı bi yana 4 teker sahipleri bişeyi unutmamalılardırki 2tekerlekliler asabi insanlardır,fil gibi hafızaları vardır,ayrıca itinayla park etmiş arabalara zarar verebilirler..bence nsl olsa iki tekerlek die üzerlerine direksiyon kırarken hiç bişey düşünmüyorsanız ertesi günlerde kırılcak olan aynalarınızı düşünün..(cana geliceğine mala gelsin dimi)

ben şöyLe bi yorum getireyim yüksek müsadenizLe...beni otobüsten ve diğer büyük araçlardan çok diğer (biLinÇsiz)motor kuLLanıcıLarı tedirgin ediyor... nedenini birçoğunuz biLiyosunuzdur zaten...

saygıLar

aynısı bu akşam bizim başımıza geldi wodka nickli arkadaşımla üniversiteye gidiyoruk adamın biri üzerimize sürüyo kornaya falan bastık neyseki aklı başına geldi azıma ne geldiyse saydım keşke dursaydı kaskı kafasında patlatırdım ::angry2::::karma::

bakma sen ona buna akıl vermeyı trafık polısımı sandın adamlar aksı ustune suru verırı hıc bır ıspatta yapamazsın

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bende benzer bir şeye denk gelmiştim, özel halk otobüsü sinyal vermeden sol şerite geçti, çok hızlıydım, zar zor kurtardım.

Sonra sağından önüne geçip kazıklama asıldım frenlere, fren ve refleks manevranın getirisi olan takladan son anda kurtardı.

Sonra muavin otobüsün açık ön kapısından sarktı ve bütün bozuk paraları bana fırlatmaya başladı, açık sunroof'dan içeriye toplam 2YTL85Kuruş girmiş, ıskalayanları siz hesaplayın.:queen:

hehehe sen toplamışındır o paraları birde gidip çay içmişindir muratcım:mrgreen:
geçmiş olsun bu arada....

hiç bir şey yapamazsın, sinirlendiğinle ve muhtemelen şikayet ettiğinle kalırsın
bak mesela benim başıma bugün ne geldi
OKUYUN...
Allah Topunun Belasını Versin...
(kusura bakmayın, çok sinirliyim)
dostum çok büyk geçmiş olsun bu insanlar direksyon başına geçince mutasyona uğruyo herhalde ne desem şaşırdım artık bunlara ne yapılabilir ki yaa bunlara çin işkencesi yapacaksın adamların motorları iyi değil ama işkence stilleri mükemmel:mrgreen:bide şikayet ettiğinizde ilgilenmemeleri oda ayrı bi sorun motosiklet kültürü gelişmemiş olan bi ülkede yaşıyoruz maalesef:pale:

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
İki sene önce benimde başıma böyle bir olay gelmişti. Boğaziçi köprüsünün avrupadan anadoluya geçiş bölümünde tam ortaköyün üstünde bulunan viyadükte.
Halk otobüsünün sağından geçerken otobüsün önüne bir taksi atlamış. Otobüs şöfürü birden sağ benim üsütme kırıyor. Aynadan göz göze geliyoruz ve bir an da otobüs ile bariyerler arasında sıkıştım. O an ne oldu anlamadan motorun gidonu otobüsün arka tekerleğinin bulunduğu kısma sıkıştı ben motordan geriye düştüm ve motor otobüsle birlikte 50 metre kıvılcım çıkarta çıkarta sürüklendi. Ben birkaç ufak yara ile olayı atlattım. Otobüs içindeki yolcular şöförün nasıl birşey yaptığının farkındaydı herkes ona yüklendi ama sonuçda şu an hala kendisi trafiktedir.

Her zaman büyük araçların yakınından geçerken onların sizi görmediğini farz edin ve normalden daha fazla dikkatli olun. Mümkünse çok yaklaşmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar