Otobüs Ile Motosiklet Taşıdım

dün ankaraya 250 km uzaklıktan motosikletimi getirdim.
bir şirketin ankara seferi için motosikletim ile otogara gittim önce çok teretdütlerim vardı önce kaptan şöfere söyledim sığarsa ve benzinini boşaltırsan alırım dedi.
muavin 19 yaşında, motosikleti olan bir arkadaştı çok yardımı oldu beraber yükledik bağajda bir direğe bağladık ama kaptanı kandırdık benzini boşaltmadık.
neyse gelelim ücrete 10 tl ödedim aslında 15 tl istediler ama pazarlık sünnet.

otobüste muavin çocuk başladı nasıl motosklet taşıdıklarını istanbul-antalya race taşımışlar birkaç kez, sukıtır taşıdıkları ise çok imiş. ücretle genelde nasıl dedim mesefe ne olursa olsun bir bilet fazla kesiliyormuş, otobüsle motosiklet taşıyacak arkadaşlara faydası olur umarım.

Yani insanii ilişkiler ön planda diyorsun...

Derdini anlatmak gerek diyorsun...

Gemisini yürüten kaptan diyorsun....

Eyvallah.

Valla kardeş bu fikri uygulamak için denemede bulunacak arladaşlar olabilir.Fakat,muavini senin karşılaştığın gibi motor sahibi olurmu bilmem.Ben yola erken çıkıp,motorumla giderim diye düşünüyorum.Ha gerçekten senin durumun böyle gerektirmiştir öyle yapmışsındır.Ben koltuğa oturtup giderim.Nassı olsa bi bilet daha kesiliyomuş.Ha olmadı ben bagaja girerim kendi yerimide ona veririm.

teşekkürler axoyum kardeş......
benzer konularda diğer arkadaşlar yok firmalar almazlar,otobüsle taşınmaz...vs. konuşup dururlardı.tıpkı imzandaki gibi yani önce başa gelecek bilgileneceğiz ve sonra konuşup yorum yapabileceğiz,selamlarımla

peki bağlamak dışında herhangi bir önlem aldınız mı?
hani mesafe 250 km değilde 1000 Km olsa yol boyunca oluşan sarsıntılardan motorun yan yatma tehlikesi var mı?
yoksa zaten yatık vaziyette mi koyuluyor otobüse

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kısa mesafe(50-100km) için bu stil de tercih edilebilir:queen: Koltuklu Starex'e anca böyle sığdı:cherry:

ben de bu sitede görmüştüm nasıl taşıdıklarını otobusle.ama sanırım onu bagaja koymak oldukça zahmetlı olsa gerek.heriki yandan gerdirmişlerdi.yani ben istanbul garajına gelcem motorla tekbaşıma biraz zor onu bagaja attırmam dıye düşünüyorum.1 bılet degıl 3 bılet parası verırım keşke hallederız deseler..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
asıl tebrik edilmesi gereken şeyleri yazmamış arkadaş..

ankara içinde kazasız belasız gezmesini bırakın.. bir de ankaradan polatlıya motosikleti kullanarak götürdü..

ben mesela istanbuldan bi tane xt125r aldım diyelim sığdırımıyız bagaja :D otobuse yani...

Pazarlık sünnettir.bu lafı dedemde sürekli söyler şimdi kendisi Umre'de senin dediğin gibi bir çok alışverişimde pazarlık yaparım kalp kırmadan karşı tarafı incitmeden bazı arkadaslar vardır bilincsiz şekilde yapmam etmem hayatta olmaz gibilerinden olsun onlarıda öyle kabullenecez topic hoşuma gitti teşekkürler.

teşekkürler axoyum kardeş......
benzer konularda diğer arkadaşlar yok firmalar almazlar,otobüsle taşınmaz...vs. konuşup dururlardı.tıpkı imzandaki gibi yani önce başa gelecek bilgileneceğiz ve sonra konuşup yorum yapabileceğiz,selamlarımla

seninde dediğin gibi önyarğılı arkadaşların etkisiyle ben kamyonla getirmeyi planlamıştım, neden binerek gelmedin dersen korumalarım tam değil, acemilik ve soğuktan (rakımın 1600 olduğu mevkilerde buzlanma vardı) dolayı binerek gelmeyi tercih etmedim.

eywallah benım tereddutlerım vardı tasıma konusunda hangı fırma bu?

METRO TURİZM (ARAÇ ŞİRKETE AİT SAHSA DEĞİL)

peki bağlamak dışında herhangi bir önlem aldınız mı?
hani mesafe 250 km değilde 1000 Km olsa yol boyunca oluşan sarsıntılardan motorun yan yatma tehlikesi var mı?
yoksa zaten yatık vaziyette mi koyuluyor otobüse

far grenağı bağaj orta yatay krişine çarptığından motoru geri, geri yerleştirdik, motor dik ve bir çelik direğe yaslı idi, aynaları söktüm, yerleştirdikten sonra sonra vitese taktım. birde önemli ayrıntı tekerlekler altındaki halı kaydığından halıyı toparladık.

ben de bu sitede görmüştüm nasıl taşıdıklarını otobusle.ama sanırım onu bagaja koymak oldukça zahmetlı olsa gerek.heriki yandan gerdirmişlerdi.yani ben istanbul garajına gelcem motorla tekbaşıma biraz zor onu bagaja attırmam dıye düşünüyorum.1 bılet degıl 3 bılet parası verırım keşke hallederız deseler..

motoru bağaja kaldırmak aslında çokta zor değil zaten etrafta meraklı birkaç göz var ve yardım etmek için yarışıyorlar, biz 3 kişi yerleştirdik bir kişi gidonda iki kişi arka kısımda idi, yerleştirmek 2 dk aldı.

Son düzenleme:
en güzel yöntemdir arkadaşlar yüksek boylu makinalar sığmayabilir fakar en bürük SS makinalar rahatca sığar şuanki otobüslerin bagajına
6 sene ş.arası otobüslerde çalıştım bende çok getirdim bagajda motosiklet
hiç bişide olmuyo makinaya iyi bağlarsan..

ben antalyadan bursaya kargo ile getirmişim motorumu hiçde bir sorunu olmamıştı streç filmle sarmıştım güzelce

bende tekirdağdan izmire otobüs ile getirmiştim hyo gt 250 r ı. 50 tl biletti . 2 bilet aldılar 100 tl.

bende ankaradan şırnaka getirmiştim benim motoru kamyon kasasında.230TL almıştı kamyoncu abi.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Arkadaslar, babam emekli olup yeter ulen artik diyene kadar otobus isletmeciligi yapti.
Defalarca motosiklet,tavuk, koyun vs. tasimisligimiz vardir.:mrgreen:
Buradaki mevzu otobusun bagajinda yer olmasi ile ilgilidir.
Eger seyahat etmeyi planladiginiz otobusun bagaji musaitse, ucreti mukabilinde kaynananizi bile tasiyabilirsiniz.:)
Siz istemeyi bilin.
Bizim insanimizin kotaramayacagi is yoktur.:)
Bazi firmalar belli prensiplerle çalisir.
Fakat bu firmalar ulkemizde parmakla gosterilecek kadar azlar.
Bu nedenle bir firma hayir dese de en fazla ikinci denemede motosikletinize yer bulursunuz.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar