- Konu Yazar
Herkese Selamlar;
Acemi bir kullanıcı olarak yeni bir konu ile karşınızdayım.
İlk motorum, ehliyet kısmetse bu h. sonu sınava gireceğim.
altı aydır filan 250'lik bir naked sahibiyim. ehliyetim olmadığı
için çok az kullandım ama bi'şekilde de tecrübe edinmek için de
motor kullanmam gerekiyordu, yaşadığım yerde boş bir arazi vs.
(istanbul'da yok neredeyse) olmadığından mahalle aralarında filan
kullanıp bi'kaç kere de riske girerek trafiğe çıktım.
şişli, fulya, nişantaşı, çağlayan, perpa vs. genellikle trafiğin yoğun
olduğu ve haliyle yavaş aktığı bölgelerde kullanıp tecrübe kazanmaya çalıştım.
Evden işe gitmek için tem otobanın ve Fatih Sultan Mehmet köprüsünü geçmem gerekiyor.
Arabayla vs. işe giderken otoban trafiğini takip ediyorum. Güzergahı kısaca tarif
edecek olursam eğer kavacık köprüsünden tem yoluna girdik, yaklaşık 2 km. kadar
sonra Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne geliyoruz, devam ediyoruz Levent, Gültepe, Beşiktaş
sapağı var devam edince Ali Sami Yen Arena ve ileride de Kağıthane, Okmeydanı sapağı.
(dönüş içinde aynı güzergah, levent veya okmeydanı sapağından giriş ya da çıkış yapmam lazım)
Bu güzergah yani TEM yolu oldukça geniş ve trafiğin (belli zamanlar dışında) oldukça
hızlı aktığı bir yol. Bir de yolda devamlı birbirleri yarışan ve habire makasa giren
(adamlar en sol şeritten en sağ şeride sonra tekrar sola, slalom yaparak gidiyorlar ve
hızları da ortalama 130-140 km. vardır herhalde) Ben 100-110 ile giderken yanımdan geçiş hızına
bakınca anlaşılıyor hızları. Neyse sanırım biraz fazla uzattım ama bilmeyenler varsa
onlar da bilgi sahibi olsun diye.
Sözün özü TEM - E5 vb. otobanda motosiklet kullanırken nelere dikkat etmeliyiz. Dediğim gibi
şehir içinde şişli, m. köy vs. koruma ekipmanlarınız da tam ise Allah Göstermesin ama olası bir
kaza durumunda fazla zarar görmeden kurtulmak mümkün olabilir ama otoban apayrı bir yer.
Tecrübeli arkadaşlar düşüncelerini paylaşırsa çok memnun olurum. En ufak önemsiz zannettiğimiz
bir detay bile çok önemli olabilir.
Sevgi & Saygı & His
Acemi bir kullanıcı olarak yeni bir konu ile karşınızdayım.
İlk motorum, ehliyet kısmetse bu h. sonu sınava gireceğim.
altı aydır filan 250'lik bir naked sahibiyim. ehliyetim olmadığı
için çok az kullandım ama bi'şekilde de tecrübe edinmek için de
motor kullanmam gerekiyordu, yaşadığım yerde boş bir arazi vs.
(istanbul'da yok neredeyse) olmadığından mahalle aralarında filan
kullanıp bi'kaç kere de riske girerek trafiğe çıktım.
şişli, fulya, nişantaşı, çağlayan, perpa vs. genellikle trafiğin yoğun
olduğu ve haliyle yavaş aktığı bölgelerde kullanıp tecrübe kazanmaya çalıştım.
Evden işe gitmek için tem otobanın ve Fatih Sultan Mehmet köprüsünü geçmem gerekiyor.
Arabayla vs. işe giderken otoban trafiğini takip ediyorum. Güzergahı kısaca tarif
edecek olursam eğer kavacık köprüsünden tem yoluna girdik, yaklaşık 2 km. kadar
sonra Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne geliyoruz, devam ediyoruz Levent, Gültepe, Beşiktaş
sapağı var devam edince Ali Sami Yen Arena ve ileride de Kağıthane, Okmeydanı sapağı.
(dönüş içinde aynı güzergah, levent veya okmeydanı sapağından giriş ya da çıkış yapmam lazım)
Bu güzergah yani TEM yolu oldukça geniş ve trafiğin (belli zamanlar dışında) oldukça
hızlı aktığı bir yol. Bir de yolda devamlı birbirleri yarışan ve habire makasa giren
(adamlar en sol şeritten en sağ şeride sonra tekrar sola, slalom yaparak gidiyorlar ve
hızları da ortalama 130-140 km. vardır herhalde) Ben 100-110 ile giderken yanımdan geçiş hızına
bakınca anlaşılıyor hızları. Neyse sanırım biraz fazla uzattım ama bilmeyenler varsa
onlar da bilgi sahibi olsun diye.
Sözün özü TEM - E5 vb. otobanda motosiklet kullanırken nelere dikkat etmeliyiz. Dediğim gibi
şehir içinde şişli, m. köy vs. koruma ekipmanlarınız da tam ise Allah Göstermesin ama olası bir
kaza durumunda fazla zarar görmeden kurtulmak mümkün olabilir ama otoban apayrı bir yer.
Tecrübeli arkadaşlar düşüncelerini paylaşırsa çok memnun olurum. En ufak önemsiz zannettiğimiz
bir detay bile çok önemli olabilir.
Sevgi & Saygı & His
Son düzenleme: