''Bunlar zaten sorulmuyor,sınavda lise 1 den sorular sorulur siz takmayın kafanıza!!!'' lise 2 ve 3 te bu cümleler sarfedildi hocalarımın çoğu tarafından ve üstünkörü bir şekilde geçildi çoğu konu,zaten istensede 60 kişilik sınıfda çok sağlıklı ders işlenmesini beklemek çok da mantıklı değil...Bir kaç gün önce ise YÖK ün önemli isimlerinden biri şu açıklamayı yaptı(ismini hatırlayamıyorum üzgünüm star tv deydi) ''Bu sınav sisteminin değişmesinin en büyük nedeni lise 1 den sonra öğrenciler nasıl olsa lise 2 ve 3 te öğretilenler sorulmayacak diye okulu boşlamaya başlıyorlar bizim amacımız bunun önüne geçmek'' aslında bu belkide bu pencereden baktığın zaman güzel bişey fakat benim merak ettiğim şey sözlerinin devamında söylediği şeyle alakalıydı şöyle devam etti ;''Okulda derslerini dinleyen bir öğrencinin yapamayacağı sorular değil'' peki bişey var burda benim merak ettiğim bana gösterilmemiş bir dersi ben nasıl cevaplayabilirim sınavda?Nasıl olsa sorulmıyacak mantığını önce öğretmenler benimsedi ve bize benimsetti aslında onlarında çok bir suçu yok 60-70 kişilik sınıflarda ders anlatmak çok da heyecanlı olmuyor...Sizce saçma değil mi öğretmediğiniz bişeyi sorup,bunu dinleyen herkes yapar demek?Olmayan bişeyi dinlemek ne kadar mümkündür yoksa biz gayipden dersler mi duymak zorundaydık da farkedemedik...Acaba asıl sorun lise 1 den sonra işlenilen konular sınavda çıkmayacak diye öğrencilerin okulu sallaması mı yoksa 60-70 kişilik sınıflarda,sadece öğretmenin anlatmasına dayanan ve hiç bir teknolojik aletle desteklenmeyen,labaratuar vb. nimetlerin sadece rüyada görmeye imkan tanındığı bir eğitim düzeninde mi?Sistem bu mu olmalı?Ben sınava 1-2 gün kala arkadaşlarımda konuşurken neden acaba onların hayat belirtilerinin yerine 17-18 yaşlarında salak bir sistem yüzünden yaşlanmış beyinlerinin izlerini görüyorum? Ve herkesin kazanmakta zaten zorlandığı sınavı daha da zorlaştırmanın mantığı nedir?Bunun bir adım ötesi öğrencilere size üniversite müniversite yok kardeşim demekmidir? Başka sistem geliştirmek bu kadar zormudur,dünyada bu kadar çok örneği varken neden hala saçmalığını kazanan,kazanamayan herkesin hatta öğretmenlerin bile kabul ettiği sistem uygulanmaya devam eder?3.dünya ülkesi olmamak için acaba ne zaman adam akıllı elle tutulur bir ilerleme kaydedicez çok merak ediyorum.Lise 1 e başlarken aklımda neler vardı şu an ne konumdayım...Söylenecek o kadar çok şey var ki ama bırak bu yazıları koca bir gençliği önemseyen 1 tane bile yönetici olmadıktan sonra ne desen boş...:farao: Geçmiş olsun arkadaşlar...