ÖSS de rekor denemesi...

Moderatör (forrap)
İçinizde bunu daha öncede okuyan vardır ama ben yinede okumayan vardır diye buraya da eklemek istiyorum...

ÖSS'de tarihi rekor denemesi
LeMan dergisinin uzun süredir 'Rekor Geliyor' diyerek merak uyandırdığı konuyu aydınlatıyoruz: Sefa Boyar, 'sıfır doğru' hedefiyle Öğrenci Seçme Sınavı'na girecek. Amacı tüm soruları yanlış yanıtlayıp rekor kırmak.

Üniversiteyi bitirmek üzere olan, hem de ODTÜ gibi bir üniversitenin inşaat bölümünden mezun olup ardından Öğrenci Seçme Sınavı'na girmek... Peki neden? İkinci üniversite mi?.. Hayır. Bunu yapan Sefa Boyar'ın amacı bambaşka. Tüm soruları yanlış yanıtlayıp rekor kırmak ve sınav sistemini, ailelerin ve genel olarak toplumun ÖSS'ye yaklaşımını eleştirerek, fazlasıyla büyütülen ve stres kaynağı olan sisteme dikkat çekmek. Sefa Boyar bu denemesinde en büyük desteği, başta Mehmet Çağçağ olmak üzere LeMan ekibinden görmüş. LeMan, uzun süredir 'karnesi en kötü olanlar'a bisiklet hediye ediyor. Mehmet Çağçağ, bu 'karnesi en kötü olanlar'ın, zekâ fışkıran gözleriyle kendilerini de şaşırttıklarını ve bu denemede Sefa Boyar'a destek vermelerinin başlıca sebebini şöyle açıklıyor: "Ailelerin ve gençlerin yaşadığı bu ÖSS stresi, gerilimi, korku ve endişesi, panikatağı, intiharı başka hangi toplumda vardı? LeMan okuru Sefa kardeşimizin mailine 'Hayır' diyebilmemiz mümkün müydü?.."

MÜHENDİS ÇIKACAK
- ÖSS sınavında sıfır doğru yanıtlama fikri nasıl doğdu?
- Olay birdenbire cereyan etti. Bir an düşündüm; bu sınav bir hayat olarak gösteriliyor. Ve bu hayat birçok öğrenci ve anneler baba için bir yıkım oluyordu. Ben de bunları yaşadım. Annem ve babam aynı strese ortak oldu. Bunu daha iyi göz önüne sunmak ve bir üniversite mezunu olsam bile sınava girecek öğrencilerin söylemek istediklerine elçi olmak için güzel bir yoldu bu.

- 10 gün sonra ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olacak bir üniversitelinin bunun heyecanını duyması gerekirken, ÖSS ile hesaplaşmaya girmesinin bir anlamı olmalı.

- Aslına bakarsanız bunu tüm üniversiteli arkadaşlarımdan beklerdim. İnsan çok çabuk unutuyor yaşadıklarını. Birçok kişi, "Bana ne kardeşim! Ben sınava girdim. ÖSS'yi bu sene sınava girecek öğrenciler, anneler babalar düşünsün," diyor. Bence yanlış bir düşünce. İster ODTÜ'den, isterse başka bir yerden mezun olayım, ben kendimi en azından topluma karşı sorumlu hissediyorum. Birbirimizin dertlerine ortak olmaz, umursamazsak toplum çöker. Ben de sınava girecek öğrencileri anne ve babaları sonuna kadar desteklediğimi, onların stresine derdine ortak olduğumu göstermek istiyorum.

- Oldukça güç değil mi ÖSS'de sıfır doğruya ulaşmak? Daha önce bu rekorun sahibi yok mu?

- ÖSS arşivinden edindiğim bilgilere göre, daha önce böyle bir olayı deneyen olmamış. olmamış. Benden zeki olmasın, birkaç kişi bütün soruları sallayarak eksi 10 nete kadar inmeyi başarmış. Bu da güzel bir olay tabii ki. Ama burada bahsettiğimiz rekor denememiz, tam 180 sorunun da yanlış yapılmasıdır. Yani eksi 45 netten söz ediyoruz. Bu bir ilk ve cesaret etmesi bile güç bir olaydır. Bu rekoru kırarsam Sayın ÖSS Başkanımızın açıklama yapmasını bekliyoruz. Umarım, en azından bireye saygı duyup, bunu benim için yaparlar. Şimdiden sağol Başkanım, sizin sayenizde buralara geldik.

- Bu rekoru kırmak için nasıl hazırlanıyorsunuz?
- ÖSS'de zaman, ve bilgi önemli. Her ikisini de kontrol ederek en verimli şekilde her gün çalışıyorum. Rekoru kırabilmem için soruların hepsini doğru çözmem gerekiyor. Soruları çözüp, doğru yanıtları bulup yanlışlarını işaretleyeceğim. Tabii ki bütün soruları yapıp yanlışlarını işaretlemem için gerçekten iyi bir çalışma gerekli. Şu an için yalnız çalışıyorum. Fakat birçok hocamdan bu fikrim üzerine beni çalıştırma isteği geldi. Belki çalışacağız. Bu sistemde bunun için bile eşek gibi çalışma gerek ağabey vallahi!

Kaynak; http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=24022&uniq_id=1150432684

dostum eğer aldığı puanı zamanı gelince bize açıklarsan sevinirim bayağı merak ettim

Moderatör (forrap)
Bende meraktayım acaba yapabilecek mi diye,bakalım sonucu görücez...Sonuçlar açıklanınca yazarım:cat:

forrap, ilginç bir deneme olacak bu kesin, en azından doğru çözümleri bulup yanlışları işaretliyecekmiş, ancak adam zaten üniversiteyi bitirmek üzere, üstelik de ODTÜ, çok ses getirecek bir eğlem değil bu yüzden, ilk kez giren bir insan cidden bazı riskleri ve olumsuzlukları göze alarak böyle bir eylem yapacak cesaret gösterseydi gerçekten helal olsun derdim, bu gösteriye sadece ilginç denilebilir o kadar.........nacizane fikrim

Moderatör (forrap)
johnny aslında bence en çarpıcı yönü asıl bir üniversiteyi bitirmek üzere olan öğrencinin bu eylemi yapması...O sınavı kazandı hatta üniversiteyi bitirmek üzere ama genede çektiği sıkıntıları unutmadı,hala çekilmekte olan sıkıntıları dile getirmek için böyle bir yola başvurdu ve bu bence güzel bişey ilk defa giren birindense üniversiteyi bitirmek üzere olan birinin - puan alması bence daha çarpıcı ama şu var ki asıl olay milyonlarca genci umursamayan bir yönetim 1 kişinin bu kadar çarpıcı bir eylem bile olsa acaba onu umursayıp umursamayacağı...
Tabi bu da benim fikrim:wiinkk:

anlayana sivrisinek saz......demişler atalarımız
bizim devlet için bu tip eylemler pek etki etmez, keşke ders çıkarabilecek kafalar tarafından yönetiliyor olsaydık, ne diyim
rakama bakarmısın neredeyse 1.5 milyon insan, tek umutları 180 tane soru, olmaz böyle şey, olmamalı........

Moderatör (forrap)
Ya düşün bi hastalığı olabilir herhangi bişey olabilir,nasıl olurda sen insanın hayatının geri kalanına yön verecek en önemli şey için 3 saat 15 dakika tanırsın ki...Bütün hayat=3 saat 15 dakika:farao: Dün bir kız arkadaşımla konuştum dediği şey aşırı heyecanlandım elim ayağım titredi,zaten gece de hiç uyuyamadım diyodu.O şartlarda nasıl olurda sen bir insandan sağlıklı netler beklersin ki? Yazacak o kadar çok şey var ama anlayacak bir yetkili olmadıktan sonra bi anlamı yok:pr:

hah, tepe tasım fıncıdı :pr:

goruyorum ama.. yav biz egitimciler, her ne kadar uzman olursak olalim, bir de politikaya girmemiz lazim.... ayrica, ek olarak, ulkece bilinclenmemiz lazim..
cocuklari once okul oncesi programlara yerlestirmek lazim. eh oncelikle bunun icin devletin biseler yapmasi lazim. Turkiye' de okul oncesi egitim zorunlu degil biliyosunuz. Once bununla baslanmali!!! Fransa' da yasi gelmis cocuklarin yuzde yuzu okul oncesi egitim alio. ilk okula bile bos baslamio, zorluk cekmio.. bizde yuzde 4 ile 7 arasinda bi rakam bu.. bi de dunyanin 3. agir mufredati bizimki.. sanki hazir cocuklar... bi de bu mufredat yetistirme esnasinda cocuklardan kendilerini tanimalarini, secim yapmalarini bekliolar.. kusura bakmasinlar ama, bu mufredatla hicbi yere varamazlar... hah, gel de anlat bunu.. .ok oldu sanki.. yillarca ayni mufredat.. daha yeni idrak ettiler.. de o da bi fayda edecekse..
once egitime okul oncesiyle baslanmali-anne baba egitimiyle birlikte sonra mufredat hafifletilmeli, bilimlerin temel tanitimlari yapilmali,anlamlari, amaclari anlatilmali,kavratilmali. cocuklarin sosyalliklerini engellemeden neye meyilleri oldugunu kendi kendilerine kesfetmeleri saglanmali.. sinav kalkmali ve isteyen herkes uni okumali. (tabi futbolcular daha az para almali, gelirlerin cogu egitime aktarilmali..125 milyon dolarlik futbolcuymus.. .ktir)
aaaaaaahhh ahhh..
bazen diyorum, sakalim olsa... dinci sakali:D:D

Moderatör (forrap)
Cezerye hocam sende bizim düşüncelerimizi bir eğitimci olarak paylaşıyorsun...Zaten bizimle aynı düşüncede olmayan bir tek politikacılarımız var:pr: Aslında şu anki durumada uyacak o kadar güzel çözümler var ki...Ama o çözümleri uyguladığın zaman herşey düzelir ve bu birilerinin işine gelmez.Mesela öss diye bir sınav olmasa,hemen hemen her semtte hatta gözde semtlerde bakkallardan fazla olan dersaneler nerden para kazanacak:pr:Bazılarının bu kirli ranttan bu kadar para kazanamayacak ve zarar görücek...Yazacak çoook şey var ama yöneticilerden anlayan yok:farao: Bize yazık ettiler diyorum başka da bişey demiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar