Osmanlı Motor TASİŞ Ihale

Merhaba, geçenlerde tasiş'in ihalesinde 2006 model sıfır sandığında olan bir motor için teklif vermiştim. Sonuçlandı teklifim kabul edildi. Gümrükten çıkartılan araçların plakalandırma işlemi sıfır araç gibi olmuyormuş. Bilgisi olup yardım edebilecek aydınlatacak birisi var mı.

Ben tip onay belgesi ve ugunluk belgesi (teknik belge) diye duydum fakat bunlar hakkında da bir bilgim yok. Nerden nasıl temin edilebiliyor. Bilgi verirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

ÖTV KDV MTV STV WTV UYV gibi gibi birçok vergiyi ödeyip tip onayı yoksa onu alıp muayane ile trafiğe çıkabilirsin. Eğer motor hali hazırda zamanında satıldıysa kolay fakat hiç gelmemiş bir modelse kolay gelsin. Profesyonel yardım almanı tavsiye ederim. Danışmanlık firması bulursan daha iyi olur.

Sıfır motor alınca verilen uygunluk belgesi , vergi ödemesi vs. tarzı evrakları kendiniz çıkartmanız gerekiyor.

Tam olarak bilgim yok fakat , sanırım o uygunluk belgesini çıkartmak te epey bir meşakatli yukarıdaki arkadaşın dediği gibi profesyonel bir yardım almak daha sağlıklı olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar