Orta-Üst segment kask tavsiyesi

bunu ogrenmek icin eposta gondermene gerek yokmus ki agv sitesinde bu bilgiyi zaten veriyormus

"We suggest replacing your helmet at least every 5 years from purchase."

kaynak:

https://www.agv.com/us/en/product-faq.html

ama arai bambaska bir bilgi veriyor

arai kasklarının "üretim" tarihinden itibaren 7 yıl, "satılış" tarihinden itibaren 5 yıl sonra değiştirilmesini öneriyor

"Arai recommend replacing your helmet 7 years after date of manufacture and 5 years after date of purchase to maintain the maximum levels of protection."

kaynak:

https://www.araihelmet.eu/en/faq

bu kadar onemli bir konuda iki buyuk firmanin bu kadar tezat bilgi vermesi beni hasta ediyor ama agv inandirici gelmiyor

cok basit bir ornek vereyim

20 haziran 2020de (aha bugun) uretilmis 1 arai 1 agv kask var elimizde

ben arai alayim

sen agv al

aradan 100 yil gecsin kasklar uygun depolama kosullarinda hic kullanilmadan beklemis olsun

20 haziran 2120

benim torun arai kaski kullanamaz cunku arai 93 yil once kaskin omrunun (hic kullanilmamis olsa bile) tukendigini iddia ediyor

senin torun agv kaski kullanabilir cunku agv "hic kullanilmamis kaskin" omrunun ne zaman bitecegine dair hicbir bilgi vermemis bile

bu üstteki bilgilere zaten daha önce ulaştım, daha önce çekilen videolar ve açıklama makaleleri de var bu konuda reis.

olay güncel olarak aldığım bir mesajı paylaşmak istemem, ona bakarsanız fiberglass özellikli kaskların malzemesinin korumasını kaybettiği yazıyor süre geçtikçe, aynısı carbon fiber kasklar için geçerli mi ? veya termoplastiğin 7 seviyesi var birbirinden farklı hangimiz bunlardan haberdar ?

zaten kim öle kim kala 7 yıl içinde mutlaka değişir o kask :)

amacım yanlış bilgi vermek değil firmadan aldığım maili iletmek.

benim hoşuma giden nokta aynı gün içerisinde dönmeleri oldu açıkçası

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yok kardesim ben oyle algiladigim icin cevap vermedim zaten tam tersi agv bu konuda nasil bir bilgi veriyor ogrenmis oldum

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar