Orta Sınıfta Kafa Karışıklığı

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
"Kullanım amacım %80 işe gidip gelmek, %15 hafta sonu gezileri ve %5 şehir dışı soft çanta ile gezmek diyebilirim."

Kafanız iyice karışmış belli ki. Gayet de normal bir durum. Ancak yukarıda yazdığınız senaryoda size en iyi gelecek modeller naked olanlar. Bu kısımda yine dengeli bir dağılım yapmış gibiydiniz, taa ki, "Triumph Street Triple 765 RS" yazana kadar :) Bu cihazın adının geçtiği yerde diğer seçenekleri doğrudan elemeniz gerekir. Ne Monster, ne Trident, ne Hornet, ne Tuono...ciddi klasman farkı var...

Peki dönelim başa. "%80 işe gidip gelmek, %15 hafta sonu gezileri ve %5 şehir dışı" . Bu şartlarda ST765RS gibi bir canavar gerekli mi değil mi sorusunu sormak gerek. %80 şehir içinde trafikte kullanılacak bir motosiklet için fazla güçlü ve masraflı. 2. eli de zayıf. Görece işletme maliyetleri de yüksek. Tipi de ya aşık olunan, ya da nefret edilen türden...ama en keyiflisi. Tartışmaya bile kapalı...

Diğer yandan bahsedilen koşullarda en mantıklısı hangisi derseniz, duraksamadan Hornet 750 derim. Net...Güçlü, donanımlı, keyifli, yürütmesi ucuz, Honda sorunsuzluğu ve yine görece hızlı 2. el. Yakından görmediyseniz, fotoğraflar yanıltıcı olabiliyor. Evet, dünya güzeli değil ama gerçekten ilgi çekiyor. Şu ana kadar yanımda gelip de "aa ne çirkin bir şey bu" diyen olmadı. Bilakis, herkes acayip seviyor.

Bu arada şu konuda bir anlaşalım: Hornet 750 kasa değiştirmedi (2022 sonrası için). Dolayısı ile yeni kasa Hornet diye bir şey yok. 2024 sonunda sadece kafa tasarımı, kütükler ve ufak boya değişiklikleri ile makyajlandı. Haa, bana göre iyice sıçtılar o ayrı :)

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Merhabalar. Yaş 31. Motosiklet macerama 2 yıl önce başladım. Dominar 250 ile başlayıp, daha sonra gaza gelerek KTM 990 Adventure alarak devam ettim. Bakım için parça bulamama ve yolda kalma korkusu yüzünden kısa bir süre bindim ve elden çıkardım. Kampanya ile hiç tarzım olmayan KTM Rc390 aldım ve 14 ay 13k km. boyunca kullandım. Bu süreçte beni en çok mutlu eden motosiklet rc390 oldu ancak ikinci elde çok fazla üzdü. Arada farklı, çok daha güçlü motosikletleri deneme fırsatım da oldu.

Şu an elimdeki nakiti tekrar motosiklet ile değerlendireceğim ama en az 1-2 yıl hiç değişiklik yapmadan kullanmak istiyorum. Kullanım amacım %80 işe gidip gelmek, %15 hafta sonu gezileri ve %5 şehir dışı soft çanta ile gezmek diyebilirim. İşten eve çok fazla sıkışık trafiğe girmiyorum. Altunizade-Bostancı arası. Bu kriterlerime en çok uygun sınıf naked. Fakat orta sınıf yol motosikletlerine de bakmadan geçemiyorum. Bu sürede maksimum keyif alacağım ve arıza riski daha az, bakım maliyeti görece uygun motosiklet arıyorum. Fakat premium markalardaki ucuz ikinci el fiyatlarını da es geçemiyorum. Bütçe aralığıma uygun birkaç model belirledim ancak her gün karar değiştiriyorum. Bazılarını hafta sonu test etme imkanım olacak. KTM'den, bayileri yüzünden soğumuş durumdayım. Servis konusunda Birkan'dan memnundum. Normalde aklımda Duke 790 vardı. Motosikletten yana maddi anlamda çok fazla kayıp yaşadım. Bundan dolayı biraz daha temkinli olmak istiyorum sonraki alacağım model için.

Aklımda belirlediğim modelleri sıralıyorum;

Naked
- Triumph Trident 660 2022-2024: Genelde, kullanıcıların kolay sıkılıp hemen sattığı söyleniyor. Güç olarak ise diğer modellere kıyasla biraz daha düşük. Paket küçük ancak ben de çok büyük (1.75) değilim. Yaptığım araştırmalara göre, 2022'ye kadar olan modellerde bir geri çağrılma olmuş. 2023 sonrasında ise böyle bir sorun kalmadığı söyleniyor. Bu modelde baktıklarım genellikle 7-16k km. arası. Bloğun dayanıklı olduğu söyleniyor. Sıfırında 560 bin TL kampanyası var. Belki nakitte biraz daha indirim yapılabilir, görüşmem gerek. Fakat sıfırında, aradaki ikinci el değer kaybına değer mi bilmiyorum. 1-2 yıl minimum kullanmayı düşünüyorum yukarıda da dediğim gibi.

-Triumph Street Triple 765 RS: 550-600 bandında 15-20k km. modeller bulunuyor. Bütçeyi biraz aşmam gerekecek. Açıkçası ikinci el için borca girmek pek istemiyorum. Ancak değer deniyorsa değerlendirebilirim. Yüksek kilometrelerde değer düşüşü çok yaşanıyor diye duydum.

-Ducati Monster 937 2022-2023: 6-10k. km.'de uygun fiyatıyla dikkatimi çok çekiyor. Fakat bakım fiyatları nedir, ustaları nasıldır hiç bilgim yok. Desmo bakımının çok pahalı olması büyük bir eksi. Ancak yine forum içinde daha önce desmo bakımından korkulmasının sebebi, diğer motosikletlerin ağır bakımının yapılmıyor diye düşünülmesi gibi bir konu okumuştum.

-Yamaha XSR900/700: Güncel model yok. Olanlarda da hep sağa sola düşmüş, işlem görmüşler var. Fiyatları da uygun sayılmaz. Genel olarak Yamaha'yı bu listeye bu yüzden eklemedim.

-Honda CB750 Hornet: Daha önce arasında kaldığım modeller arasından tavsiye edilmişti. Fiyatlar uygun ama görünüş olarak bana uygun değil. Yeni kasa olsa düşünürdüm.

-Aprilia Tuono 660: İncelemelerde en çok keyif alınan. Dayanıklılık konusunda genel olarak şüpheli izlenimleri aldığım marka.

Sport Touring
-Triumph Tiger Sport 660: Benzer fakat görünüş haricinde Trident'ten daha fazla iş göreceği söyleniyor. Reddit'te araştırdığım kadarıyla pratiklik bakımından bu modele yönelen çok olmuş. İlanlarda çok fazla yok. Trident'e göre fiyat farkı 100 ile 50 bin tl arasında. Kullanım amacıma göre bu farka değer mi bilemiyorum.

-Triumph Tiger 850 Sport: Yeni konusu da açılmış. Fiyatları uygun. Kaliteli fakat biraz heyecansız görünüyor. Yine de kafa karıştırıyor.

-Aprilia Tuareg 660: 20.000 kilometre aşağısında uygun pek yok.

Modeller hakkında bilgisi olanların tecrübelerini esirgememesini rica ediyorum. Özellikle Monster 937 konusunda çok fazla yerli kullanıcı bulamıyorum. Var mıdır hala kullanan, memnun olan?
Merhaba

Oncelikle umarim gonlundekini alip uzun sure kullanirsin, motor keyif isi. Kafandakini al hocam:)

ben street triple kullanicisiyim uzun suredir. yeni kasasina gectim, suan 640 liraya sari sayfada var bitane 600 kmde gaziantepte, daha ucuzunu yada buna benzer biseyi bu fiyata bulman zor. Street triple bence orta sinifta mt-9 ile amiral gemilerinden birisi. ama one cikan cok ozelligi var. 190 kg 130 beygir ohlins brembo stylema ile esi benzeri olmayan ve uzun omurlu bir arkadas. ama borca girmek istemiyorsan ben sana suzuki gsx 8s diyebilirim. 400 e temiz ve ekstrali bulursun. iki silindir 80-90 beygir herseyi yapabilecegin bi motor. hatta tur cami takip binen var, motor cok musait herseye.

onun disinda eger daha touring birsey istiyorsan tracer 7 olabilir ama fiyatlari bi tik suzukiye gore yuksek. Bunun yaninda hornet 750 de her isini gorebilecek bi motor. alip satmam uzun sure binerim agirlik sehir ici ise STRS765 derim, keyif alirsin.

Geç yazıyorum kusura bakmayın. Yaptığım test sürüşleri sonucunda Trident 660'ın bana en çok uyacak model olduğuna karar verip çok güzel fiyata, orijinal aksesuarları ile birlikte aldım. İlk iş olarak lastik değişimini ve bakımını yaptırdım. Alışma sürecini geçtim ve bayağı keyif alıyorum kullanırken. Üç silindir ayrı bir şeymiş :) Güç olarak gayet yeterli. Monster 937 ile fiyat bandı olarak arasında kalmıştım hatta. Ancak şu anda kullanım biçimime en uygun bu oldu. Bakım yaparken usta ekspertiz yapalım dedi. 17.000 km'de olduğu için korkuyordum ancak şase çıplak kalmışken baktı ve kusur aradı, bulamadı.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Geç yazıyorum kusura bakmayın. Yaptığım test sürüşleri sonucunda Trident 660'ın bana en çok uyacak model olduğuna karar verip çok güzel fiyata, orijinal aksesuarları ile birlikte aldım. İlk iş olarak lastik değişimini ve bakımını yaptırdım. Alışma sürecini geçtim ve bayağı keyif alıyorum kullanırken. Üç silindir ayrı bir şeymiş :) Güç olarak gayet yeterli. Monster 937 ile fiyat bandı olarak arasında kalmıştım hatta. Ancak şu anda kullanım biçimime en uygun bu oldu. Bakım yaparken usta ekspertiz yapalım dedi. 17.000 km'de olduğu için korkuyordum ancak şase çıplak kalmışken baktı ve kusur aradı, bulamadı.
Benimde istediğim motosiklet kendim almış kadar mutlu oldum adınıza güle güle kullanın 😇

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Aaa sonunda biri cemberi kirdiii😂 honda, yamaha, bajaj seytan ucgeninden kurtulduu😂
Hayirli olsun, kazasiz belasiz surusler dilerim

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayırlı olsun. Keyifle gezin.

Herkese tek tek teşekkür ediyorum. İki yıldır aklımda kalan bir modeldi. Almadan önce ömrü, parça tedariği, bakım masrafları, servisler vb. çok fazla soru işaretim oldu. Hem yabancı hem de yerli kullanıcılar sağolsun, içimi rahatlatacak çok fazla bilgi edinebildim. Eksileri yok değil, var ama artıları çok daha fazla oldu benim için. Fiyat/performans olarak kesinlikle bu sınıf için en iyisi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar