Orta sınıf motor (sohbet muhabbet)

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Merhaba dostlar geçen hafta motorumu sattım artık orta sınıf bir motor almam gerekiyor.

Birkaç ay önce forumda bahsetmiştim kampanyadan kawa versys 650 alıcaktım onu kaçırdım malesef.

Sonraki araştırmalarım sonucunda NC750X - 750X DCT ye karar vermiştim 0 almak istiyordum.
2 Haftadır Hondanın fiyat listesi sürekli olarak zamlanıyor mecburi olarak 0 dan vazgeçtim 2. el alıcam muhtemelen.
Aksesuarları vs +100 bine falan patlıcak bana muhtemelen.

Kafama takılan bir motor var 2.el piyasasının uygun olmasından radarıma girdi bütçemide hem çok zorlamadan alınabilirmi diye düşünüyorum. hondanın bu sene piyasaya sürmüş olduğu 500 cc serisindeki NX500 ün hem full aksesuarlıları hem çok düşük kmdeki 2.elleri 0 fiyatının baya altına satıyorlar. Bu motorda lansman fiyatı 399.999 bin tl den çıktı şimdi dün gelen zamla beraber 560 bin tl oldu.

NX500 alınırmı çevrenizde kullanan eşiniz dostunuz varmı yoksa hiç bulaşma nc750x al 100 200 daha fazla vermi dersiniz merak ediyorum

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
(Niyet ettim niyet eyledim V-Strom 650 önermeye)

V-Strom 650 bakabilirsiniz.
V-strom almak istiyorum fakat üretimi durmuş sanırım bayilerde inceleme fırsatım olmadı 800 lük modelleri var sadece :D

Düzeltme : İlk seçeneklerim arasında olmamasının en büyük nedeni, Yakıt tüketimi.

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben bu forumda her tuareg alın dediğimde tuareg piyasası arttı bu son diyişimdir ahali

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
V-strom almak istiyorum fakat üretimi durmuş sanırım bayilerde inceleme fırsatım olmadı 800 lük modelleri var sadece :D

Düzeltme : İlk seçeneklerim arasında olmamasının en büyük nedeni, Yakıt tüketimi.
Versys 650 baktıktan sonra V Strom 650'yı yakıt tüketiminden elemeniz ilginç olmuş. :D (Yoksa elenen yeni 800'lük olan mı? Belki ben yanlış anladım...)

Hem NC 750 hem de V Strom 650 kullanmış biri olarak şöyle söyleyeyim; NC ile şehir içi 4,1 yakıyordum, V Strom ile aynı tarz sürüşte 4,5 yakıyorum. Yani aradaki fark %10 kadar bir şey.

Bu arada NX500 ile bire-bir aynı motora sahip CB500F de çok kullandım; onda ise ortalama tüketimim 3,6 civarıydı. Yani yakıta önem veriyorsanız ve 47 beygir yetecekse (iki kişi için çok yeterli sayılmaz, fazla iri ve ağır olmayan tek kişi için gayet tatmin edici bir sürüş sağlar...) NX500 NC'den bile iyi bir seçim olacaktır. (NC ile 3,3 falan yakıyorum diyenleri çok ciddiye alamıyorum; ya aşırı düşük devirle ya da çok sünepe kullanımdandır o. Bunlardan ilki motora zarar, diğeri de kişinin asabına zarar...)

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Versys 650 baktıktan sonra V Strom 650'yı yakıt tüketiminden elemeniz ilginç olmuş. :D (Yoksa elenen yeni 800'lük olan mı? Belki ben yanlış anladım...)

Hem NC 750 hem de V Strom 650 kullanmış biri olarak şöyle söyleyeyim; NC ile şehir içi 4,1 yakıyordum, V Strom ile aynı tarz sürüşte 4,5 yakıyorum. Yani aradaki fark %10 kadar bir şey.

Bu arada NX500 ile bire-bir aynı motora sahip CB500F de çok kullandım; onda ise ortalama tüketimim 3,6 civarıydı. Yani yakıta önem veriyorsanız ve 47 beygir yetecekse (iki kişi için çok yeterli sayılmaz, fazla iri ve ağır olmayan tek kişi için gayet tatmin edici bir sürüş sağlar...) NX500 NC'den bile iyi bir seçim olacaktır. (NC ile 3,3 falan yakıyorum diyenleri çok ciddiye alamıyorum; ya aşırı düşük devirle ya da çok sünepe kullanımdandır o. Bunlardan ilki motora zarar, diğeri de kişinin asabına zarar...)
Versys 650 yi bir bayinin yapmış olduğu kampanyadan dolayı alacaktım duke 250 mi verip üzerine 200 bin gibi bişey vericektim hemde 12 ay taksitle kampanya bitmeden yetişemedim malesef :( Uyguna yakalıyorum diye almaya çalışıyordum yani :D

%80 e kadar şehir içi kullanıyorum motoru 40 km evden iş yerinimin uzaklığı git gel 80 ve 6 gün gidiyorum ve haftalık genel olarak 550 km falan yapıyorum bir yere gitmediğim sürece. Sürüşümün çok büyük kısmı işe gidip gelmek için ortalama yakıt olarak 4litrenin üzerine çok çıkmak istemiyorum açıkcası.

Hafta sonlarıda muhtemelen tek kişi kamp için 200 250 km lik maximum yolculuk yapıcam gibi geliyor oyuzden NX500 yeterli olur diye düşünüyorum.

NX500 ün az yaktığını herkes söylüyor ama anlamadığım şey şu motoru youtuberlerin (honda sponsorluğundaki olanlar) övüyor. bazılarıda gömüyor. Gömülen kısım daha az tabiki ve çözülecek sorunlar fabrikasyon lastikleri falan. Gerçekçi bir kullanıcı yorumunu bulamadım forumda varsa kullanan biri gerçekten çok yardımcı olur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben bu forumda her tuareg alın dediğimde tuareg piyasası arttı bu son diyişimdir ahali
Kardo tuaregi birkaç kere daha önerdiğini görmüştüm başka yazılarda ozaman incelediğimde sanırım yanlış hatırlamıyorsam 510 530 civarındaydı 0 fiyatı şuan 700 bin tl ikinci el temizinin fiyatına nc750x dct alabiliyorken çok yanaşmam sanırım hemde tam olarak bir off road görünümlü motor istemiyorum tuareg 660 dan bahsediyorsak :D

Motosikleti
...
NX500 ün az yaktığını herkes söylüyor ama anlamadığım şey şu motoru youtuberlerin (honda sponsorluğundaki olanlar) övüyor. bazılarıda gömüyor. Gömülen kısım daha az tabiki ve çözülecek sorunlar fabrikasyon lastikleri falan. Gerçekçi bir kullanıcı yorumunu bulamadım forumda varsa kullanan biri gerçekten çok yardımcı olur.
...
Ya bırakın o naylon lastik ne manaya gelir bilmeyen kılkuyruk arkadaşı. 35.000km CB500F kullanmış bir binici olarak bütçenize ve kafanıza uyuyorsa NX500'ü gönül rahatlığıyla alıp canınız isterse (sadece düz bakım / sarf malzemesi değişikliği yaparak) 100.000km kullanabilirsiniz. O Honda 500'lerin motorları efsane sorunsuz sıkıntısız motorlar.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
nx500ü ilk çıktığında çok beğenmiştim ama türkiyeye geldikten sonra biraz makyajı aktı gözümde parasına değeceğini düşünmüyorum ha bir de yutupta honda ona incelemek için motosiklet vermeyince kafayı kıran deliren bi arkadaş var onun incelemelerine de çok itibar etmeyin

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
çogunluk şehir içi diyorsan haftasonlarıda şuraya buraya gider dinlerim diyorsan benim iki önerim var kanki
1) honda cb500f
2) yamaha mt serisinden alabildigin
sakın kawasakiye bulaşma bak tommygun abimiz şu an zor durumda 🙃

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Ya bırakın o naylon lastik ne manaya gelir bilmeyen kılkuyruk arkadaşı. 35.000km CB500F kullanmış bir binici olarak bütçenize ve kafanıza uyuyorsa NX500'ü gönül rahatlığıyla alıp canınız isterse (sadece düz bakım / sarf malzemesi değişikliği yaparak) 100.000km kullanabilirsiniz. O Honda 500'lerin motorları efsane sorunsuz sıkıntısız motorlar.
Bende aynı şekilde düşünüyorum en büyük sorunu lastik olsun sorun değil onuda değişirim :D

nx500ü ilk çıktığında çok beğenmiştim ama türkiyeye geldikten sonra biraz makyajı aktı gözümde parasına değeceğini düşünmüyorum ha bir de yutupta honda ona incelemek için motosiklet vermeyince kafayı kıran deliren bi arkadaş var onun incelemelerine de çok itibar etmeyin
0 ı ile 2. eli arasında uçurum var nerdeyse ondan dolayı açıkcası bende 0 ını almayı düşünmüyorum.

çogunluk şehir içi diyorsan haftasonlarıda şuraya buraya gider dinlerim diyorsan benim iki önerim var kanki
1) honda cb500f
2) yamaha mt serisinden alabildigin
sakın kawasakiye bulaşma bak tommygun abimiz şu an zor durumda 🙃
Biraz daha yeni nesil birşey almak istiyorum 500 serisinin yenisindede açıkcası NX500 var sadece kafama yatan.
Onun haricinde mt serisine bulaşmam duke 390,250 ve mt25 kullandım hatta 390 ile gebzeden manisa turgutluya gittim 3 kere mola vermeme rağmen aşırı yormuştu sürekli yaptığım yol değil fakat ayda yılda bir veya haftada bir yaptığım yoldada yorulmak istemiyorum.

alacağın motor kawasaki olucaksa ve 10 yıl kullanıcaksan alma.

Honda nc750x al geç mekanik olarak en sarhoş ustaya gitsen o bile bozamaz o motoru. Al geç başka motora bakmazsın.
nc kafamda çok daha olumlu motor ama yapacağım aksesuar masraflarını falan düşününce açıkcası hem bütçemi aşıyor hemde o kadar vereceğime nx500 ün aksesuarlıları nc fiyatına veya aksesuarsızı alıp ncye yakın bi paraya toplayabiliyorum. sadece dediğim gibi korkum sorun çıkarırmı ne gibi sıkıntıları var kullanan arkadaşlar varmı forum içerisinde onu öğrenmek istemiştim

Yine de Dct gibi hımbıl adam işlerine girmeni tavsiye etmem. Kullandım geçenlerde, çok keyifsizdi.

Eski model Kawasaki almanı da önermem, tipsiz V-Strom almanı da önermem. Başka alternatifler bak bence.
Abi v-strom cuları kendine düşman edicen deme öyle :D :D :D

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tommy ile iyi dostuz, böyle takılırız birbirimize, alınmayız. :)

NX500 ikinci el güzel fiyata bulursanız kaçırmayın. Cyan'ın dediği gibi onun motoru sapasağlam. Kullanım açısından da NC'den daha zevkliymiş.
Bir arkadaşım NX500'ün bir önceki versiyonu olan CB500X almıştı, o model Türkiye'ye gelmedi ama arkadaşım Çekya'da yaşıyordu, motoru aldı zevkle gezdi yıllarca alplerden tut meşhur geçitlerden geçmeli turlara kadar gezdi, bu yaz başı Türkiye'ye kesin dönüş yaparken de motorla Çekya'dan İstanbul'a geldi. Yani uzun yolu da rahat motor, şehir içi için de aşırı ağır değil, tam size göre.

Nc750 3300 devrilerde 3,4 lt yakıyor. Ortalamada 85-90 km hızlarda.

Motosikleti
Nc750 3300 devrilerde 3,4 lt yakıyor. Ortalamada 85-90 km hızlarda.
20k kullandım 3,9 ile 4,1 arası yaktırıyordum şehir içinde, 4 diyelim hadi. Daha altını hiç görmedim. Sakin de kullanırım. (Bu arada bunlar anlık ortalamalar değil, depo ortalamaları. Anlık tüketimleri konuşmanın hiçbir anlamı yok; 90km süratte anlık 2,8 de yaktırabilirim V Strom'a ama bu pek bir şey ifade etmez...)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yok yahu ben işin şakasında, makarasındayım, yoksa tabi ki V-Strom 650 bal gibi alınır ve uzun yıllar sorun çıkartmaz. Aslında kafamda bazı sabit fikirlerim olmasa ben bile alırdım V-Strom. Alan arkadaşlarım arasında da memnun olmayan yok.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Tommy ile iyi dostuz, böyle takılırız birbirimize, alınmayız. :)

NX500 ikinci el güzel fiyata bulursanız kaçırmayın. Cyan'ın dediği gibi onun motoru sapasağlam. Kullanım açısından da NC'den daha zevkliymiş.
Bir arkadaşım NX500'ün bir önceki versiyonu olan CB500X almıştı, o model Türkiye'ye gelmedi ama arkadaşım Çekya'da yaşıyordu, motoru aldı zevkle gezdi yıllarca alplerden tut meşhur geçitlerden geçmeli turlara kadar gezdi, bu yaz başı Türkiye'ye kesin dönüş yaparken de motorla Çekya'dan İstanbul'a geldi. Yani uzun yolu da rahat motor, şehir içi için de aşırı ağır değil, tam size göre.
Muhtemelen o şekilde yapıcam 2. el alıp iyi bir aksesuar seti yaparım. Sadece 2.elinin neden bu kadar ucuz olduğunu anlamıyorum ucuz derken 0 fiyatına oranla 150 bin tl düşük olarak söylüyorum o biraz kafa karıştırıyor

Motosikleti
Muhtemelen o şekilde yapıcam 2. el alıp iyi bir aksesuar seti yaparım. Sadece 2.elinin neden bu kadar ucuz olduğunu anlamıyorum ucuz derken 0 fiyatına oranla 150 bin tl düşük olarak söylüyorum o biraz kafa karıştırıyor
Bizim piyasada NC fetişi olduğu için onun ikinci elleri daha az düşüyordur, ayrıca NX500 lansman fiyatı 399.000₺ idi şu anki liste fiyatı 561.500₺. Lansman fiyatından alanlardan bir fırsat veya ihtiyaç için elinden çıkarmak isteyen olabilir...

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Hocam mesajınızdaki kelimeleri analiz edince değer kaybından, fiyat algılarınızdan ve yoğunlukla NC'den bahsettiğinizi görüyorum.

NC güzel alet. İçiniz ferah olsun. Şehiriçi-Şehirlerarası, Transalpler, Transkaçkarlar vs türm translarda sizi üzmeyecektir.

Foruma bakarsanız V-Strom harici pek birşey söylenmeyecektir muhtemelen. Şu anda aktif yorum üyeler çoğunlukla VStrom kullanıyor(Ki ben de V-Strom sahibiyim). Tracer kullanıcıları, Tiger kullanıcıları kalmadı neredeyse. Ya da hala yolda olduklarından foruma bakamıyorlar 😜

NC'ye bu kadar yükselmiş olduğunuzu kabul ederek, yerinizde olsam NC alırdım. Belli ki kalbinizden NC geçiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar