Orta sınıf arazi-yol motosikleti

Kampa çok sık giderim macera ruhluyum Ben de iki ay önce aralarında kalmıştım
Tenere aldım bayi indirim de yaptı quickshifter koruma demiri alçaltma braketi zincir kılavuzu da aldım hepsinde indirim yaptılar normalde yamaha burnundan kıl aldırmaz
bunlar tekrar yamahaya dönmeme sebep oldu

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
videoyu tekrar edince şunu merak ettim şimdi şuandaki motorumla artık sarkmadan daha fazla dönemiyorum gidonla vs limitime ulaştım videoda bakıyorum hiç sarkmıyorlar köpek gibi viraj yapıyorlar uzun amotrisörlü yüksek gidonlu aletlerde sadece kontrayla mı viraj yapılıyor
Sarkarak dönmek yanlış bir uygulama. Konunun birinde bayağı video paylaşmıştım.

Aslında KORlas olmasa Desert x çok güzel makine. Egzotik şekil güç gidiş duruş hepsi var.

Sene başında 600'e veriyorlardı. Tuareg'i ilana koymak falan filanla uğraşacak mecalim yoktu, Korlas takasa alsa atlayacaktım vallahi.
Özellikle daha uzun turlarda daha da canım çekiyor. Haftasonu şehitliklerden Gelibolu'ya giden güzelim süratli yollarda MTS V4'ün arkasından salya akıtıp durdum. O kadar olmasa da Desert'in ekstra 20 tayı da can suyu olur yüksek süratte.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dişli lastiğe sahip bir motor nasıl bu kadar viraj yeteneğine sahip olabilir
Bu uzun bacaklı arkadaşlarla da tempolu sürülebiliyor ki videoda baya teminkinliyim, çünkü ekstra bişey gerekse işte o zaman uzun bacaklı adamı ters tepebilir. Bunun dışında Cyan'ın da dediği gibi Rally STR asfaltta gerçekten muazzam bir lastik.

videoyu tekrar edince şunu merak ettim şimdi şuandaki motorumla artık sarkmadan daha fazla dönemiyorum gidonla vs limitime ulaştım videoda bakıyorum hiç sarkmıyorlar köpek gibi viraj yapıyorlar uzun amotrisörlü yüksek gidonlu aletlerde sadece kontrayla mı viraj yapılıyor

İkisinin de ayrı ayrı kullanım alanı var. Uçmakdere'yi hiç bilmiyorum, yol dar ve virajların arkası görünmüyor. Bu durumda ben dik durup motoru yatırarak daha geniş bir görüşe sahip olabiliyorum. Evet motoru daha fazla yatırmam gerekiyor ancak bilgiyi bundan daha değerli gördüğüm için dik duruyorum. Ayrıca ani bir şey çıkar ve herhangi bir değişiklik yapmam gerekirse bu pozisyonda çok daha hakim konumdayım ve bunu daha hızlı yapabilirim.

Eğer virajın içini ve arkasını görebilseydim o zaman sarkardım, ister daha emniyetli olmak istersen de daha hızlı gidebilmek için güzel yöntem. Ama işte görüşü kesecek yerde ki bu tipte orman sürüşlerinin çoğunda da kesilir görüş, sarkmak doğru değil. Ayrıca sarkınca yukarıda dik otururken avantaj olarak anlattığım konuda ciddi dezavantaj başlıyor. Sarktığın değişiklik yapma hızın ve yapabileceğin değişikliğin sınırı azalıyor.

Son düzenleme:
Motorların görüntülerini ne makaraya almışsınız a dostlar :) Enduro - adventure dediğinizin maymun suratlı olanı makbuldür.

Motosikleti
Forza 250
Zaman ne çabuk geçiyo ya,killingroadla 2-3 sene önce olması lazım Süreyya Plajında karşılaşmışız meğer,o zaman Tuareg yoktu galiba alma arifesindeydi tabi killingroad olduğunu da bilmiyordum 🤣

Rs660 ı varken yandaki xtreme maxı deniyordu boy yetiyor mu muhabbetine sanırsam haahaah dün gibi valla

Zaman ne çabuk geçiyo ya,killingroadla 2-3 sene önce olması lazım Süreyya Plajında karşılaşmışız meğer,o zaman Tuareg yoktu galiba alma arifesindeydi tabi killingroad olduğunu da bilmiyordum 🤣

Rs660 ı varken yandaki xtreme maxı deniyordu boy yetiyor mu muhabbetine sanırsam haahaah dün gibi valla

he forumda yazmıştın hatırladım.
aslında doğrusunu yapıp önce bir tekmelemelik makina alacaktım, 55bin TL 9 taksite veriyorlardı xtrem'i. Parçalasam hurdasına 30bin TL versinler satarken. Böyle bir eğitim için 25bin TL eğer verilebiliyorsa müthiş doğru bir harcama olurdu.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
he forumda yazmıştın hatırladım.
aslında doğrusunu yapıp önce bir tekmelemelik makina alacaktım, 55bin TL 9 taksite veriyorlardı xtrem'i. Parçalasam hurdasına 30bin TL versinler satarken. Böyle bir eğitim için 25bin TL eğer verilebiliyorsa müthiş doğru bir harcama olurdu.
bi taraftan ben de diyorum bi crf rally alıp onunla zaman geçirsem ama o zaman da yine bu çevreye hapsoluyorum o kadar bıktım ki tek silindirle uzun yol yapmaktan katlanamıyorum artık yoksa bi tarafım hala küçük enduro diyor

Motosikleti
Forza 250
Banada ara sıra crf250 alsam mı sorusu geliyor ama sürekli 2 kişi olduğumuz için s.et diyorum,Tuareg i epey beğendim 3 gündür çıkamadım ilanlardan

BMW F850 bloğu olduğu söyleniyor, Voge DS 900X

02.png

Servisle muhatap etmeyecekse güzel alete benziyor :p

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

02.png

bu saatten sonra çin malı bizden uzak allaha yakın ha yücel abinin sorduğu yer de sadece çin malı motorlar satan bi bayi yani çok da ciddiye alınacak bi yer değil

Motosikleti
yok:(
l1 öncesi var ama pek ilgimi çekmedi hem daha erken alırsam da en azından l1 istiyorum o büyük ekranına navigasyon yansıtmayı çok kıskandım

o bildiğim kadarıyla kablosuz çalışmıyor. at olsa onu yapmak yerine ben dandik bir carplay takarım gene o kadar bilgiden feregat etmek istemezdim. olsunda çamurdan olsun sittir et :d

bu saatten sonra çin malı bizden uzak allaha yakın ha yücel abinin sorduğu yer de sadece çin malı motorlar satan bi bayi yani çok da ciddiye alınacak bi yer değil

Devamında 3:23 civarı da başka bir ustaya daha sormuştu ama kawasaki bayi diyor :)

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F

02.png

Bmw'de Çinli motoru var desek daha doğru olur zira BMW'nin motorunu da Çinli Loncin yapıyor zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar