Orta sınıf arazi-yol motosikleti

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Bütçem 400 en fazla 420 civarı beklentim günübirlik arazide eğlenmek-kamp yapmak, min 500kmlik uzun yollara çıkmak, en azından dijital göstergesi olan teknolojik diyebileceğimiz bi motosiklet. Karadeniz ege-akdeniz turu ve transanatolia da yapmayı düşünüyorum. Şuan aklımdaki modeller öncelik aprilia tuareg, 790 veya 890adv, 2021 tiger 850 sport, multistrada v2 veya tenere(?). teknoloji ağırlık arazi kabiliyeti cart curt işini bi kenara koyarsam da aklımda 2015 Tiger 800 XCX, 2017 Tiger 800 XRX, 2017 50bin km africa var 1 ay içinde hangisinde güzel bi fiyat güzel bi fırsat bulursam almayı düşünüyorum artık birini alayım da yeter kafasındayım.

ama her geçen gün pek bilmediğim beğendiğim yeni motosikletler çıkıyor f850gs gibi o yüzden başka önerilere açığım v strom için de yeterince yaşlanmadım :)

Motosikleti
Ns200 15"
Tecrübeden yana sıkıntı yaşamazsanız hepsi çok güzel modeller, 790 ve 890 serileri güven ile alakalı problemler yaşatabilirki daha 4 kilometrede (yanlış değil sadece 4) debriyaj dağıtan 790 Adv gördüm. Multistrada son para ile alınacak bir motosiklet değil, özellikle garanti bozulmasın ve her bakım serviste yapılsın derseniz yüklü miktar bakımda para harcarsınız.

Ama tercihim V-Strom'dan yana benim, bu işler için biçilmiş kaftan. :)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Arazi deniyorsa Tuareg, 790/890 veya Tenere öne çıkar. Tiger'ların da arazi odaklı modelleri güzel ama onların depo büyük ve yukarıda denge kurmak zor. 790/890 depo alt tarafta. 890'ın düşük devir torku da çok iyi. Bence amaca uygun en iyi seçenekler Tuareg, 890 veya Tenere. (Ben olsam Tuareg ile 890 arasında kalırdım...) (Bütçe uygunluğunu hiç değerlendirmiyorum; piyasa fiyatlarının farkında değilim.) (890'ların eksantrik yeme sorunu var galiba; o açıdan da bir değerlendirmek lazım...)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Tecrübeden yana sıkıntı yaşamazsanız hepsi çok güzel modeller, 790 ve 890 serileri güven ile alakalı problemler yaşatabilirki daha 4 kilometrede (yanlış değil sadece 4) debriyaj dağıtan 790 Adv gördüm. Multistrada son para ile alınacak bir motosiklet değil, özellikle garanti bozulmasın ve her bakım serviste yapılsın derseniz yüklü miktar bakımda para harcarsınız.

Ama tercihim V-Strom'dan yana benim, bu işler için biçilmiş kaftan. :)
ben mutlu bir evlilik aramıyorum ben heyecan arıyorum ateşli dakikalar arıyorum v strom bana hiç hitap etmiyor
Arazi deniyorsa Tuareg, 790/890 veya Tenere öne çıkar. Tiger'ların da arazi odaklı modelleri güzel ama onların depo büyük ve yukarıda denge kurmak zor. 790/890 depo alt tarafta. 890'ın düşük devir torku da çok iyi. Bence amaca uygun en iyi seçenekler Tuareg, 890 veya Tenere. (Ben olsam Tuareg ile 890 arasında kalırdım...)
ben de ikisi arasında kaldım en çok ama istesiğim bütçelerde pek yok o yüzden listeyi kabartmaya çalışıyorum bütçeme uygun bi fırsat bulabilirsem alıcam tenere zaten bütçemi çok aşıyor 0 kmye yakın tuareg parasına 30bin kmde tenere satıyor millet delirmiş

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
ben mutlu bir evlilik aramıyorum ben heyecan arıyorum ateşli dakikalar arıyorum v strom bana hiç hitap etmiyor

ben de ikisi arasında kaldım en çok ama istesiğim bütçelerde pek yok o yüzden listeyi kabartmaya çalışıyorum bütçeme uygun bi fırsat bulabilirsem alıcam tenere zaten bütçemi çok aşıyor 0 kmye yakın tuareg parasına 30bin kmde tenere satıyor millet delirmiş
O zaman Tuareg hayırlı olsun diyelim :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
suzuki-v-strom-dl-650.jpg

asıl bu ne ya uzaylı gibi daha çirkin bu

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben kendim için alıyor olsam ve arazi de işin içinde varsa o bütçede muhtemelen Tenere alırdım. Ama yoldan çıkmam hele o paraya aldığım motoru araziye sokmam diyeceğim için muhtemlen tracer 900 bulmaya çalışırdım temizinden.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ben kendim için alıyor olsam ve arazi de işin içinde varsa o bütçede muhtemelen Tenere alırdım. Ama yoldan çıkmam hele o paraya aldığım motoru araziye sokmam diyeceğim için muhtemlen tracer 900 bulmaya çalışırdım temizinden.
asfaltta kaldığın sürece hiçbir yeri göremiyorsun yaşadığım şehirde asfalttan görebilecek her yeri gördüm asıl görmek istediğim yerler hep yayla vs sessiz sedasız insanların olmadığı yerlere gitmek istiyorum üzerine arazide atlayıp zıplayanları görüp fena kıskandım o kadar para verip istediğimi yapamazsam asıl üzülürüm

Motosikleti
Yamaha XSR700
asfaltta kaldığın sürece hiçbir yeri göremiyorsun yaşadığım şehirde asfalttan görebilecek her yeri gördüm asıl görmek istediğim yerler hep yayla vs sessiz sedasız insanların olmadığı yerlere gitmek istiyorum üzerine arazide atlayıp zıplayanları görüp fena kıskandım o kadar para verip istediğimi yapamazsam asıl üzülürüm
Ben araziye girecek olsam muhtemelen daha hafif ve ucuz bir motor tercih ederdim. Mesela Crf Rally. Daha önce 10bin km civarında Voge 300 Rally kullandım ve gerçekten dediğin gibi asfaltta kaldığın sürece hiç bir yeri göremediğini anladım. Ben motorumu 2. el 2-3 bin kmde 150 bine almıştım, 6-7 ay sonra 11-12 bin küsür kmde 150 bine sattım. Çok eğlendim, çok yerlere gittim çok düştüm kalktım ve hiç içim acımadı. Tenereyi öyle düşürsem çok üzülürdüm.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Dijital gösterge elzem midir 😊 o na göre yazacağım 🫡
eğer bütçemin altındaysa değil :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben araziye girecek olsam muhtemelen daha hafif ve ucuz bir motor tercih ederdim. Mesela Crf Rally. Daha önce 10bin km civarında Voge 300 Rally kullandım ve gerçekten dediğin gibi asfaltta kaldığın sürece hiç bir yeri göremediğini anladım. Ben motorumu 2. el 2-3 bin kmde 150 bine almıştım, 6-7 ay sonra 11-12 bin küsür kmde 150 bine sattım. Çok eğlendim, çok yerlere gittim çok düştüm kalktım ve hiç içim acımadı. Tenereyi öyle düşürsem çok üzülürdüm.
şimdi bi garajım olsa böyle 2 3 tane motosiklet alabilecek olsam ben de bi exc 250 veya wr 250 yanına bi tracer 9 benzeri bi asfalt aleti bi de scooter isterim ama ne benim öyle bi param var ne onları koyacak bi yerim var o yüzden all in one bir şeyler almak zorundayım

Son düzenleme:
Arazi deneyimin yoksa alt sınıf bir şey alıp biraz tekmeleyip ondan sonra bunlara geçmeni, bunu yapmamış birisi olarak şiddetle öneririm. Ha bu al sat falan para kaybı demek orası doğru.

Yok buradan gideceğim dersen Tenere / Tuareg / KTM
Asfaltta da yine birşeyler cıncıklayacağım dersen 890 ile Tuareg öne çıkarlar Tenere'ye göre.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
benelli trk 502x sıfır 420.000 TL, iyi kötü kendini kanıtladı
kove 510x sıfır 410.000 TL
al demiyorum ama bir bak istersen

Motosikleti
Forza 250
420lere çıkınca 430-435e ilanda çok güzel Tuaregler var benimde radarımda olan,sadece biz sürekli 2 kişi olduğumuz için artçı konforunu düşünmek kararsız bırakıyor.Aprilia parasına benelli almak çok saçma olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar