orjinal km'yi değiştirmek işte bu kadar kolay..

öyle zaten. o yüzden araç alırken km sine bakmıyacan. hepsi oynanmış.
ilana bakıyorsun 10 senelik motor 20 bin km de.
len ben 2 yıldır cbf kullanıyorum çok yol da yapmam evden iş arada ufak geziler. 2 yılda 20 bin km oldu be

satıcılar için psikolojik sınır 20-25 bin arası. sahibinden.com da 25 bin km üzeri race motor bulabilmek neredeyse imkansız. memleket dolandırıcı kaynıyor.

Video altında herkes uygulama adını sormuş, eminimim buradada araştıran olacaktır. İşte böyle bir milletiz. Başkasını kandırmayı seviyoruz ama iş kendimize gelince değişiyor.
Anlamadığım nokta araba üreticileri bu yazılımı neden açık kaynak bırakıyor.

eskiden daha zordu teknoloji iste :)

aldıgınız aracın servis kayıtı ve tramerine mutlaka bakın km yaan sölesede onların yalan söleme olasılıgı az . birde zaten anlasılıyor narac ne yaparsan yap deformasyonu engelleyemezsin

Video altında herkes uygulama adını sormuş, eminimim buradada araştıran olacaktır. İşte böyle bir milletiz. Başkasını kandırmayı seviyoruz ama iş kendimize gelince değişiyor.
Anlamadığım nokta araba üreticileri bu yazılımı neden açık kaynak bırakıyor.

Çoğu araçta aslında kilometre düşürülemiyor ama alıcının aklına baktırmak gelmiyor.Ecuda daima orjinal kilometre yazıyor.

ecu v.s. hepsini değiştirmenin bir yolunu bulmuşlardır.

ecu v.s. hepsini değiştirmenin bir yolunu bulmuşlardır.

Ecuda yazan kilometreyi değiştirebiliyorsun zaten ama kontrol edince sana daha önceden yapılmış tüm işlemleri gösteriyor.Motosikletlerde de yan yatma sayacı var ama onuda sıfırlayabiliyorsun.

BAZI ARKADASLAR ORJİNAK KM BULMAK ZOR DEMİS BENİM GİBİ MOTORU ALIP KÖYDE YAZLIKTA GARACA BIRAKIP SENEDE 5 GUN BİNİP SATAN DA VAR BENİM MOTOR DAHA 950 KM DE YANLIS HATIRLAMIYOSAM

Ecuda yazan kilometreyi değiştirebiliyorsun zaten ama kontrol edince sana daha önceden yapılmış tüm işlemleri gösteriyor.Motosikletlerde de yan yatma sayacı var ama onuda sıfırlayabiliyorsun.

işin içinde yazılım varsa her türlü müdahaleye açıktır. ecu'daki yapılan işlemlere de müdahale edilebilir.

BAZI ARKADASLAR ORJİNAK KM BULMAK ZOR DEMİS BENİM GİBİ MOTORU ALIP KÖYDE YAZLIKTA GARACA BIRAKIP SENEDE 5 GUN BİNİP SATAN DA VAR BENİM MOTOR DAHA 950 KM DE YANLIS HATIRLAMIYOSAM

Zor demis hepsi dememis sende o zor bulunan istisnalardan birisin ustune alinip sesini yukseltmenin ne manasi var?

Tramer'e mesaj atılınca aracın hasar bilgileri, muayeneye giriş tarih ve kilometre bilgileri geliyor. Buradan yola çıkarak aracın kilometresinin orijinal mi, oynanmış mı olduğu anlaşılıyor. Dolayısıyla bunlara bakmadan araç, motor almayın, aldırmayın.
Ayrıca; böyle bir durum başınıza gelirse, hemen savcılığa gidip basit bir dilekçe ile şikayette bulunuyorsunuz. Satan adam dolandırıcılıktan yargılanıyor ve ceza alıyor. Ayrıca sizin zararınız da tazmin ediliyor.
Her kilometresi düşük aracın, motorun kilometresinin düşürüldüğüne dair yanlış bir inanç da var. Şahsen benim motor şu an 24 bin kilometre de, 15 binde iken ben aldım. 4 senedir de kullanıyorum. Şimdi benim motorun kilometresi ile oynanmış mı oluyor. Mesaj atmıştım ilk alırken kilometre doğru idi. Yani burada önemli olan kilometre bilgisi ile gelen mesaj bilgisinin birbiri ile uyuşması.

Tramer'e mesaj atılınca aracın hasar bilgileri, muayeneye giriş tarih ve kilometre bilgileri geliyor. Buradan yola çıkarak aracın kilometresinin orijinal mi, oynanmış mı olduğu anlaşılıyor. Dolayısıyla bunlara bakmadan araç, motor almayın, aldırmayın.
Ayrıca; böyle bir durum başınıza gelirse, hemen savcılığa gidip basit bir dilekçe ile şikayette bulunuyorsunuz. Satan adam dolandırıcılıktan yargılanıyor ve ceza alıyor. Ayrıca sizin zararınız da tazmin ediliyor.
Her kilometresi düşük aracın, motorun kilometresinin düşürüldüğüne dair yanlış bir inanç da var. Şahsen benim motor şu an 24 bin kilometre de, 15 binde iken ben aldım. 4 senedir de kullanıyorum. Şimdi benim motorun kilometresi ile oynanmış mı oluyor. Mesaj atmıştım ilk alırken kilometre doğru idi. Yani burada önemli olan kilometre bilgisi ile gelen mesaj bilgisinin birbiri ile uyuşması.

Tramera kilometre bilgisi ilk muayenede yazılıyor. Motorsiklet muayenesi 3 yılda bir yani 2.5 sene kullanıp 30bin kmyi 10 bin yapıp muayeneye girince tramer kaydında 10bin görünecek.

Servise bakıma götürünce eğer servisteki elemanla bir tezgah yapmadılarsa oradaki kayıtlı km (muayeneye girmemiş motor için) daha geçerli. Tabi ne hikmetse servisler önceden telde km söylüyordu artık ruhsatla gelmen gerekiyor diyor. Düşün ki istanbulun bir ucundan veya servisi farklı ilde kendi farklı ilden motor alıyorsun servislerden bilgi almak ya eziyet ya da imkansız hale geliyor.

Az km olanıda bulunur, ama %90ı düşürülmüş.Malesef yapıyorlar bunu.Km kesinlikle bakmayın.Motorun değişen parçalarından ne Km yaptığı belli olur aşağı yukarı.Servis kayıtlıysa çok el değiştirmediyse, sahibi titiz biriyse Km orjinaldir.Önemli olan böyle motor bulmak km önemli değil.

Etme bulma dünyası,burada çıkmazsa öteki tarafta çıkar. Kim bir malın kusurunu saklar satarsa helal olmaz. Edep,haya,ahde vefa, yavaş yavaş kalkıyor

tüvtürke ruhsat ile sorunca söylüyorlar hangi yıl hangi km de hangi istsyondan geçmiş (ben sordum söylediler)
tel. msj. atınca geliyor
aracın servisinde söylüyor tanıdık vasıtasıyle hangi yılda kaç km de geçmiş
motorun performansını bilgisayarla ölçüp yaklaşık km bilgileri çıkıyor

kendinizi uyanık zannetmeyin bilen insanın eline düşerseniz anlaması en fazla 30 dakika

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar