1994 den beri önce peder sonra ben Shell den alırız benzini. Arabanın da motorun da 2 sene öncesine kadar bütün benzin faturaları mevcuttur elimde.
Ama Shell artık eski shell değil. İstasyonlarının sahiplerinin, çalışanların yarısı barzo veya üçkağıtçı.
Son 1 senede başıma gelen 3 olaydan sonra artık daha da uğramam shell'e
1) Geçen sene haziran başı sabah uğradım shell 'e arabayla. Uyku mahmurluğu üzerimde. Depoyu fulleyeceğim eleman yanaştı hemen abi yağına bakalım diye. Uyanamadım daha salaklığıma geldi bak dedim.
Açtı kaputu çıkardı yağ çubuğunu abi bir gıdım yağ kalmamış dedi.
Nasıl yani daha 1 ay önce servise girdi?
Ben bilmem abi serviste kazıklamışlar seni istersen hemen ekleyelim yağ vs. vs.
Hayır iş değil 17 senelik şöförüm muhabbet yeni ehliyet + araba almış acemi sürücü muhabbetine döndü. Neyse dedim gider serviste hallettiririm ben vs. Hala kazıklamışlar muhabbeti devam ediyor ama.
Neyse bir süre daha gittim. Yolda dank etti kafama. Ulen motor çalışıyor bütün yağ karterde çubukta nasıl gözükecek? Dalgınlığa gelse full yeni yağ dolu yağ deposunu boşalttırıp tekrar yağ satacaklardı bana. Neyse aradım müşteri hizmetlerini bıdı bıdı bir sürü. Sonuç ? Yok. İstasyonu uyardık bu konuda.
Eyvallah dedik.
2) Aralık sonu gibi motorla girdim shell'e. Her zamanki gibi fulle dedim. Daha aman ne yapıyorsun demeden öndeki motordan çıkarıp benim depoya taktı. İyi dedik eyvallah.
-Benim depoya koyarken 30 Tl idi gösterge. Bir 60 Tl lik benzinde ben aldım yaptı 90 TL.
-Uzattım 60 lirayı. Abi 70 lira tutuyor dedi. Nasıl yani? Senden önceki 20 liralık aldı dedi.Birader dalga mı geçiyon derken harala gürele vermedim parayı. Aga da bi ton laf ama. O 10 lirayı şimdi ben cebimden verecem bıdı bıdı.
Sinirim bozuldu bastım gittim.
3) İki hafta önce arkadaşla beraber tekrar girdik Shell'e.
- Abi ne kadar dolduralım?
- Fulle dedim depoyu. Demez olaydım. Fullerken bakarsın 40 yaparsın 50 yaparsın olmadı 45 te çekersin.
- Adam 46 lira 30 kuruşluk benzin koydu. Şaka gibi

- Arkadan arkadaşta o sırada 46 lira tuttu dedi.Hop pompacı döndü hemen 47 tuttu. Nasıl yani? 47 abi. Sinirlendim tek söz söylemeden çıkardım 46 TL verdim.Neyse. Söylene söylene bizim elemana doldurmaya başladı. Kapağı kapatıyorum döndü 25 kuruş daha vercen dedi. Sinirlendim bende açtım kapağı tamamla 47 ye dedim. E nası tamamlayayım bilmemne. Adam döndü bana hem suçlu hem güçlü dedi. Bizim eleman sıkıntılı olmasa tekme tokat dalacağım herife benzinin yanında bir de dayağımızı yiyip kalacağız orada.Ayhan yürü dedim gidiyoz.
Neyse ertesi gün aradım müşteri hizmetlerini.Telefona çıkan abla "Aaa bizde müşteri memnuniyeti ön planda hemen ilgileneceğiz" vs. geri döneceğiz dediler. Döndüler de . Sonuç? Bayiyi uyardık. Bak ablacım ikincisi olursa kafa göz dalacağım adama. Eleman orada mı hala? Orada.
Afedersiniz de sıçayım sizin müşteri memnuniyetinizin orta yerine.
Bir daha Shell mi? Tövbe. Bundan sonra ya opet yada yolumun üzerindeki P.O.
Not: Bu anlattıklarımın hepsi İzmirin göbeğindeki shell istasyonlarında başıma geldi. Öyle taşrada yol kenarında falan değil...