Opet Sende mi?

Geçende opetten benzin alayım dedim daha öncede almıştım son aldığımda motor rölantide durmaz oldu trafikte giderken durduğumda motor stop etti rölanti düşüktür diye yükselttim hiçbir işe yaramadı kırmızı ışıklarda durduğumda mecburen aragaz vermek zorunda bırakıyordu acaba karbüratöre pislik mi geldi diye temizledim ama hiçbir şekilde problem düzelmedi sonra 20 tl lik benzini bitirdim gittim shellden benzin aldım sorun ortadan kalktı o benzinde bitince PO dan dinlenmiş benzin ile yoluma devam ediyorum
artık opetin benzininde su mu vardı yoksa başka birşey mi

vallahi inanır mısın yeni motor aldım, aldıktan hemen sonra opetten doldurdum depoyu, bende de sıkıntı var. biraz hızlı gaz açarsam hemen stop ediyor. motorda mı sıkıntı var diyordum, acaba benzinde mi diye düşündüm şimdi. neyse benzini bitirip shell'den alır denerim bi de.

Biri bir diğerini tutmuyor, diyeceğim tek şey, mecburiyet yok ise seçici olun:cat:

Aynen adamlar deponun dibindeki benzini çekmek için depolara su basıyorlar

Eğer motorunuzda benzin filtresi yok ise kesinlikle filtre takın benzin temiz gibi görünüyor ama filtrede siyah demirtozları var

Bende sürekli shellden alırım. bir kere opetten aldım motor kaç kere ana yolda stop etti.shelle devam opetin benzini banada yaramadı..

DKN

shell varsa shell, yoksa bp. harici başka yerden almam ben

istasyon istasyonu tutmuyor malesef bizim burrada bölge trafiğin karşısındaki po çok iyidir ama şehir içindeki po berbat benzini pistir

hsk

Shell Bp ve Po yu denedim benim motorda iyi randıman vermediler.
Opet ile daha iyi motorum ve daha uzun yol yapıyorum.

Şube farkı olabilir. Ben sürekli aynı istasyonu kullanmaktaydım (Opet) ama bir gün depoyu doldurduğumda motor zor çalışmaya başladı. Tesadüf ki doldururken eleman benzini biraz akıtmıştı ve silerken normalden çok fazla yağlı olduğunu, deponun üzerinde normalde kalmadığı kadar iz bıraktığını görüp şube değiştirdim. Şu an için mutluyum, yine bozarlarsa yerli sermaye sevdama elveda derim.

Ben hep shell'den ve aynı pompadan alıyordum, bugün yolda öksürmeye başlayınca TP'ye girdim, ani gaz açınca teklemeler, rolantide stop etmeler başladı. Yakıttan. Daha doğrusu katkılardan.

Şu ana kadar konuya cevap verenler hep karbüratörlü motosikleti olanlar oldu.

Hiç enjeksiyonlu motoru olan biri yazmamış.

Ben genelde shell tercih ediyorum ama şuana kadar diğer firmalarda bi sorun yaşamadım bi arkadasım gsr 600 motoruna bi po istasyonundan fullemişti 20 km sonra belirgin sekilde 2 zamanlı gibi duman atmaya başladı, serviste bakıttık tabi benzin aklımıza gelmiyor usta buldu depo bosaldı temizledi düzeldi. Çıkan yakıtı gidip durumu anlattık numune gönderdiler incelemeye ama hiç oralı olmadan sonra sonuclar sıkıntı yok Vs dediler geçiştirdiler. Yaklaşık 3-4 ay içinde istasyon kapandı yani muhtemelen baska sorun yaşayan yada memnun olmayan kişiler vardı ki müşteri.kapasitesi düştü.

Buradan demek istediğim marka ne olursa olsun istasyon dan istasyona acayip fark ediyor diye düşünüyorum. Benim yakıt tercihim ana yol üstünde değil de şehir içi tarzı yerde olan yerden yakıt almak niye derseniz siz şehirler arası giderken x Petrol den yakıt alıp gidersiniz ana yol üstü diye ama memnun kalsanız da kalmasanız da tekrar ugrama ihtimali zayıf. Herkes bi sefer uğrasa yeter adamlara. Ama şehir içi tarzı sabit yerler de sorun sıkıntı olunca kötü reklam yayılır uzun vade duramazlar :)

İstasyon istasyona fark eder genelde tenha yerlerden almak iyidir sonuçta benzin alan fazla kişi olmayınca benzin dinleniyor ve motor dinlenmiş benzini iyi yakar

bu tartışma hiç bitmez, bitmediği gibi hep başımıza yeni şeyler gelir. kimine PO da kimine shell de kimine BP de denk gelir.

istasyonu denemek için opetten alın ama farklı bir istasyon deneyin. büyük olasılıkla düzelecektir. her an benzin alabileceğim güzergahım üzerinde 3 tane; bana yakın 5 adet OPET var. ama 1 tanesinden artık almıyorum çünkü kötü mal satıyor. :( ha bir de OPET şikayetleri çok çabuk araştırıyor. ben 2 kere şikayet ettm 1 gün arkadan arayıp bilgi verdiler yaptıkalrı işlemleri anlattılar.

eğer istasyon bizi kazıklıyorsa OPETe şikayet edin dürsünler defterini. :cat:

benimde yakıttan yana ilk tercihim opet oluyor normalde ama pek bir sıkıntı yaşamadım
petrol ofiside güzeldir veya bp

ama istasyondan istasyona değişebiliyo yakıtlar

mesela motoru ilk aldığımda hep shellden hatta sehellin direk kendisine ait istasyonlardan alıyordum hep bildiğim için
ama bir gün bpden yakıt alana kadardı bu çünkü shellde yakıtın çok ince olması sanırım yakıt sarfiyatı baya bir fark etmişti

Benim tercihim ilk olarak bp den yana katkisiz 95 oktan aliyorum yakit diger markalara gore daha cabukbitiyor ama her daim performance aliyorum ikincil olarak shell den yana shell den alacaksam katkili aliyorum bp ye yakin performans aliyorum sonra opetten aliyorum performance en dusuk ama en uzunda o gidiyo opeti sadece maslaktaki istasyondan aliyorum cunku surekli benzin satildigi icin ve genelde musterileri elit kesim oldugu icin totolari yemez su mu katmaya ferrarilermi dersin porsche larmi dersin bundan dolayi maslak opet yenikoy shell sutluce bp baska yerden almiyorum bir kere totalden aldim motor boguldu cekmiyordu yakit filtrem vardi enjeksiyonlu oldugu icin stop etmedi ama performance cok dusmustu size tavsiyem elit kesimin gittigi istasyonlari tercih etmenizden yana olur

performans yakıtı almanızın hiç bir artısı yokki aslına bakarsanız oktanı yükseltip benzinin daha zor ve geç yanmasını sağlıyorlar
bu durumda motorunuzun ateşlemeyi yapması gereken noktada tam olarak gerçekleştiremediği için bir nebze performans kaybı yaşıyorsunuz aksine

bp'nin yurt dışında motosiklet yakıtı var ama türkiyeye gelmiyor nedense keşke getirseler...

Bizim burada ne po var nede shell, turkuaz petrolden alıyoruz mecburen

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar