Opel RAK - 100 kilometrede 1 avro yakıyor

http://www.dailymotion.com/video/x2h4z4_smart-crash-test_auto

four-two mu four-four mu bilmiyorum. ancak bunun çarptığı yere motosiklet ile çarptığınızda yaşama şansınız çok daha yüksek. sürüklenerek durursunuz...
zaten bu videodan etkilenerek yazmıştım. bilmeden konuşmamak gerek :wiinkk:

kira mı? madem kira neden bozulunca yenisini biz alıyoruz?? bataryanın şarj ömrü bitince bataryaları hurdacıya satıp üstüne eklenip yeni bataryalar alınır diye düşünüyordum :mrgreen: şaka yapmıyorum.
smart ın bide mercedes çarpışması var mercedes'i ikiye bölüyor resmen

70 mil ile köşeden çakıyorlar duvara. 100 ile değil. 100 ile 105 arasında bile çok büyük fark var göz ardı etmeyelim. Halen yasal hız sınırlarını ve OPEL mühendisliğini göz önüne alarak biraz destekli yazalım...

70 mil ile köşeden çakıyorlar duvara. 100 ile değil. 100 ile 105 arasında bile çok büyük fark var göz ardı etmeyelim. Halen yasal hız sınırlarını ve OPEL mühendisliğini göz önüne alarak biraz destekli yazalım...

ne demek istediğini anlayamadım destekli yazalım derken?

100 ile 105 arasında çok fark olsa radar limitlerinde %10 pay olmaz.

ne demek istediğini anlayamadım destekli yazalım derken?

100 ile 105 arasında çok fark olsa radar limitlerinde %10 pay olmaz.
Radar limitlerinin belirlenmesi,yaşamsal hızı bularak onun üzerine çıkılması durumunda ceza yazmak değildir. Hız göstergelerinin %5-10 sapma göstererek sürücüyü yanıltmasını hesaba katarak alınan ortalama bir orandır. Hız sınırı ihlali cezasını 50 olan yerde cezayı 55km/s ve üstü bir hızda geçerken yakalandığında yersin:cat:

Ama 100km/s ile yapılan bir çarpışma ile 110km/s ile yapılan bir çarpışma arasında %10'luk bir hız artışının doğru orantısından çok daha yıkıcı bir hasar oluşur.Bunu fren mesafelerinin farkından da anlamak mümkün.Doğrusal artmaz.Eğrisel artar.

Radar limitlerinin belirlenmesi,yaşamsal hızı bularak onun üzerine çıkılması durumunda ceza yazmak değildir. Hız göstergelerinin %5-10 sapma göstererek sürücüyü yanıltmasını hesaba katarak alınan ortalama bir orandır. Hız sınırı ihlali cezasını 50 olan yerde cezayı 55km/s ve üstü bir hızda geçerken yakalandığında yersin:cat:

Ama 100km/s ile yapılan bir çarpışma ile 110km/s ile yapılan bir çarpışma arasında %10'luk bir hız artışının doğru orantısından çok daha yıkıcı bir hasar oluşur.Bunu fren mesafelerinin farkından da anlamak mümkün.Doğrusal artmaz.Eğrisel artar.

fren mesafesinde 10 km, hatta 5 km hızın bile ne kadar fark ettiğini biliyorum. ancak çarpışmada bunu düşünmemiştim. haklısınız, potansiyel enerji katlayarak artıyor...
bu arada smart belki sağlam belki güvensiz ancak benim anlamadığım herkesin smart'ı sahiplenmesi :cyclopsan
acaba herkeste birer smart mı var yoksa savunanların smartla bir bağlantısı mı var :mrgreen:
kim ne derse desin, bu opel güvenli gelmedi bana.

Güvenli değil,ayrıca 1 avro hangi ülkeye göre,bizim ülkemize göre değil orası kesin.

sübanallah :D ibretlik yorumlar var arkadaşlarla toplandık okuyoruz :D

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Yorumları okuyunca çok şaşırdım!

Arkadaşlar merak etmişken Motorunun ustunu kapatan varmı hıc tente veya baska yontem ıle :)

elektrikli bisiklet var ülkemizde de aaa sudan ucuz mus bilmem kaç tl lik elektriklle kaç km yapiyormus
ben akülerini satiyorum 4 akü 12 ye 20 amper 300 tl :) 6 ayda bir yeniliyorsun mecburen
düşsen plastik aksam cabası :) parça yok v.s o oyle bi sıkıntı

elektrikli arabanın ne mantığı varki her 6 ayda bir arabanın parasının 4 de 1 i kadar akü parası ödedikden sonra :S

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar