Arkadaşlarım çok kötüyüm.. Bu olay beni o kadar etkiledi ki.. 2 gündür leyla gibi kafam dönüyor.. Motosiklet tutkumu çok ciddi bi şekilde gözden geçiriyorum.. Etkisi sürerse BIRAKIYORUM.. Geçen ay motorumla beraber Kumluca civarında motorumuzudan eşimle düştük. İnan hiç korkmadık güldük kahkahalarımızla dağları inlettik. Üzerimizde korumalar vardı. Dizlik ve omuzluklarımız parçalanmış bizlerde hiçbişey yoktu.. İnanın 2 dakika sonra motorumuza eşimle tekrar binip Kumlucadan 110 km daha Antalya'ya hiç korkmadan motorumuzu hatta neşemizi bile kaybetmeden kullandık..
Ama...
Şimdi bir haber.. Onur.. Mantıklı akıllı bir çocuk.. Korumalı montu üzerinde, kaskı takılı.. Bir video... Baktım.. Allahımm.. Affet bizleri.. Onurun mesajlarını okudum.. Taziyeleri, üzüntüleri var; tıpkı senin gibi, benim gibi..
Affedin, videoya baktım.. Başsız bir beden, ve kasklı bir kafa bedenden 30 metre ileride.. Bu ne ya! Bunu hiçbir insan değil, canlı haketmez.. Kaza değil ki; infaz edilmiş.. İnsana yakışmayan bir ölüm.. Ellerim hala titriyor.. Kafa kaskın içinden çıkamamış.. Olaya bak kaza imiş..
Arkadaşlar kusura bakmayın çok açık konuşacağım.. Millet olarak bu anlamsız kalitesiz üreme işinden vazgeçmeliyiz.. Ortada iş yok güç yok ha bire eğitimsiz insanlar yada zır cahil insancıklar türüyor.. Bunlar lütfen kimse alınmasın; 500 - 600 liraya tüm gün belki 20 saat panelvan, minibüs, doblo, kango ,connect gibi araçları azrail demiyeceğim; cellat gibi kullanmaktadırlar.. Aylık 500 lira ile geçinmeye çalışıp tüm gün deliler gibi çalışan bu insanların trafikte ciddi akıl ve ruhsal depresyonlar geçirip şoka girmektedirler. O esnada önünde çocuk mu var yanında motosiklet sürücüsümü var farkına varamıyor.. Hatta şirkette çalışırken bu tip insan profillerinden bazıları "Abi! bir kaza yapsakta kurtulsak, hiç değilse bu çilemiz biter!" şeklinde ifadelerine şahit olmuşumdur. Piyasa her zaman 500 liraya çalışacak adam yada adamcıklar bulunduğu sürece trafikte kelle kopmalarını, çamaşır makinası büyüklüğüne gelmiş kamyon yada otobüsleri çok göreceğiz.. Ne olur! Yeter.. Üremeyinn..
Hatta....
Arkadaşlar bırakın motosikleti bir olay anlatacağım akıllara durgunluk.. Birgün Antalya da lamba kırmızı bekliyoruz.. Arabada eşim ve 3 yaşında ki oğlum var.. O an yaklaşık 80 yaşında teyze tam önümüzden bastonu ile küçücük adımlar ile karşıya gerçerken lamba bir anda bize yeşil oldu. Hareket etmedim önümde teyze var. Arkamdaki Kango panelvan bir korna basıyor tarifi imkansız. BU arada soldan beni geçmek istedi; o an teyze tam benim aracımın önünde durakaldı. Doblo bir 5 yıldızlı otele aitti çünkü kapı üzerinde logoları vardı. Doblo tam yanımda durdu.. Camı açtı. Bende açtım. Bu arada eşim oğlum ve önümdeki teyze donmuştuk..
Doblo; Geçsene Ayı!
Ben; Ama ama; Teyze geçemedi yolu...?
Doblo; Ez geç sanane eşşeko....! deyip bir de el hareketi ile gazladı..
Ben, eşim, oğlum aptallaşmış teyzeye bakıyorduk..
Kıssadan hisse;
Unutmayın bir kavşakta bu doblo sürücüsüne denk gelirseniz size saatte 100 km lik bir hız ile vurmaktan bir an bile tereddüt etmeyecek bir hastalıklı akıla sahiptir... Onurda sanırım kafasını teller ile koparabilecek kadar hızlı gelen minibüse karşı ne yapabilirdi? Maalesef bu tipler kamyonculardan dolmuşculardan daha maganda... Çok daha arabeskler...