Online sürüş eğitimi

Motosikleti
BAJAJ DOMİNAR 250
İyi günler iyi ramazanlar arkadaşlar. Ben 24 yaşında yaklaşık 13 yıldır motorsiklet kullanan bir kardeşinizim. Demeyin hemen 13 yıldır motosiklet nasıl kullanıyorsun diye ben köyde yaşadığım için kullanabildim motosikleti o yaşlarımda birkaç farklı motosiklete sahip oldum bu zamana kadar allaha şükür sadece 2 defa kaza yaptım biri 15 yaşında iken yamaha mopet ile çalılara girdim diğerinde ise 4 gün önce yayladan iner iken önüme araba fırlaması ile virajı alamadım ve motosikletle beraber refüje yattım birkaç morluk dışında bir şey olmadı. Ama ben bu kazadan sonra anladım ki bunca yıl motosiklet sürmeme rağmen sürücülüğüm berbatmış.çünkü ne yapacağımı bilemedim frene dahi dokunamadım ileride motosiklette CC büyütmeyide düşündüğüm için ve kontrolsüz güç güç değildir mottosunu benimsediğim için sürücülüğümü geliştirmem gerektiği kanısına vardım. Sizden ricam bana internette nasıl daha dikkatli ve güvenli sürüş yapabileceğimi anlatan virajlara nasıl girileceğini nasıl sollama yapılacağını(güvenli şekilde) anlatan online kurs veyahutta youtube kanalı önermeniz. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

Hocam bu iş teoriden ziyade pratiğe dayalıdır, sokakta bazen bilgi ne kadar olursa olsun yaşayarak bir eğitmen vasıtasıyla öğrenmek en mantıklısı.

Online olarak teorik bilgileri neredeyse her "motovlogger" veriyor. İşin ardında yatan fizik kanunlarını, motorun çalışma prensiplerini, yol tutuşun hangi şartlar altında değiştiğini, ardında yatan fiziksel, mekaniksel nedenleri öğrenerek ilerlemek daha mantıklı bence.

İngilizce varsa şu sayfa ve video iş görebilir.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bicycle_and_motorcycle_dynamics

Barkın Bayoğlu'nun çektiği videolarda Türkçe görsel kaynak olarak başarılı tavsiye ederim. Zaten vefat ettikten sonra piyasa bomboş AEA çakmalarıyla doldu boş boş üçyüz-dörtyüz lira için kendilerini rezil ettiler, yanlış bilgilendirdiler. AEA sonrası Türk motor kanallarının çoğu çöp, izlemeye değmez.
https://www.youtube.com/watch?v=MMKXhgVRW0A&list=PLwkhjyk_a0tqstvZIflkx0J49AgZV6rIQ&ab_channel=Alt%C4%B1nElbiseliAdam

Motosikleti
BAJAJ DOMİNAR 250
Anladım sağolun. Büyükşehirde yaşamadığımdan eğitim alıcak yer bulamayınca en iyisi internete bakayım dedim.

Caner Atağün ücretsiz online eğitim veriyordu .Hala veriyormu bilmiyorum. Sitesinden kontrol edebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar