Önerilerinize ihtiyacım var

Selamlar,

İçimdeki chopper aşkı tavan yapmış durumda. Aslında buraya da 2007'de üye olmuşum. Aktif olmamama rağmen son 1 aydır forumlarda geziyor, ilgili makaleleri okuyor ve görüntüler izliyorum. Yaşım 37 ve 12 yaşında 1 oğlum var. 22 yıldır arabam var aktif olarak her gün trafikteyim. Trafikte ilerlerken, 2 araba arasından geçmeye çalışan motorsikletlilere destek olup kenara doğru çekilip rahat geçmelerini sağlarım her zaman, bu sebeple onlarda bana düt düt yaparak teşekkür ederler hoşuma gider. Motor sürücülerini önemsemeyen, trafikte onlara dikkat etmeyen hayvanoğlu hayvanlara inanılmaz kızıyorum.

Sorum şu;

Bir chopper veya cruiser ile yollara çıkabilmem için deneyimli ve o motora hakim olabilir hale gelmiş olmam lazım. Bundan 10 sene önce 1 yıl scooter kullandım. Aralarda da Yamaha dt 125 (cross) ve 78 model jawa ile birkaç kez çıkıp trafikte gün boyu gezmişliğim var. Hatta 2-3 kazam da var diz kapağımda hala izini taşırım. Fakat en son motor üstüne oturduğum 10 sene oluyor. Şimdi bu durumda ben mesela 250 veya 650'lik bir dragstar ile başlayabilir miyim yoksa yine de bir scooter alıp biraz zaman geçirmeli miyim?

Scooter almanızı önermem. Devamında scooter kullanıcak arkadaşlar için bu öneriler daha mantıklı olur. Siz vitesli motor düşünüyorsunuz. Hyosung gv250 neden olmasın diye düşündüm açıkcası... İyi kötü tecrübenizde var. Şimdi 125CC alın diyen arkadaşlar gelicektir...

Size şunları söyliyim. 250CC ile başlanır. Bal gibi başlanır hemde... Siz kendinize güveniyormusunuz ? Kendinizden eminmisiniz ? 2-3 hafta bu motoru alınca boş bir alanda pratik yapıcakmısınız. Debriyaj-ani frenleme-kalkış-viraj vs bunların alıştırmasını yapıcağım ve işi tamamen çözüp trafiğe gireceğim derseniz gv 250 veya alternatifi neden olmasın denilebilir. Chopper ilgili alamın dışı olduğu için model tavsiyesinde bulunamıyorum ama herkes st-kanuni gv250'den memnun okuduğum ve gördüğüm kadarı ile...

Not: 650 biraz ağır gelebilir ilk etap için. 250cc sizin için, en azından şuan için biçilmiş kaftan... Gözünüzü korkutmayın. Tüm olay sizde bitiyor. Chopper biraz ağırdır. Pratik ile scooter gibi sürebilirsiniz o koca cüsseli motoru... Aklınıza takılan bir şey var ise sorun, cevabını verelim :)

Mesela ben soriyim, aklınızdaki bütçe nedir. Sıfır-ikinci el... 250CC aldığınızda ne kadar süre kullanmayı düşünüyorsunuz ?

Son düzenleme:
Çok tşkler. Tam olmasa da kendime güveniyorum. Kısa sürede alışırım diye düşünüyorum. Kesinlikle dediğiniz gibi motoru alınca kendimi hazır hissedene kadar mahallemin arka sokaklarında kendimi pişirmeliyim 1-2 hafta trafiğe fazla bulaşmadan. Regal Raptor Daytona'da hoşuma gitti lakin aslında istediğim 650'lik bir Dragstar. 6-8 bin lira arasında motorlara bakıyorum 2. el. Eğer 250 cc alırsam 1 sezon kullanıp hemen yükseltirim.

Çok tşkler. Tam olmasa da kendime güveniyorum. Kısa sürede alışırım diye düşünüyorum. Kesinlikle dediğiniz gibi motoru alınca kendimi hazır hissedene kadar mahallemin arka sokaklarında kendimi pişirmeliyim 1-2 hafta trafiğe fazla bulaşmadan. Regal Raptor Daytona'da hoşuma gitti lakin aslında istediğim 650'lik bir Dragstar. 6-8 bin lira arasında motorlara bakıyorum 2. el. Eğer 250 cc alırsam 1 sezon kullanıp hemen yükseltirim.
bencede 250 lıkle 1 sene geçirip öyle al 650 lık

Alıştırmaları yaptıktan sonra bittabii 650'lik ile de başlanır kanımca. Daha ataktır, debriyaj-gaz hususunda daha hassas olmak gerekir fakat vitesliyle başlanacak, aynen devam edilecek. 1 hafta ter attırır 650'lik, 2. hafta iyice alışırsınız kanımca. Benim scooter tecrübem dahi yokken Honda Shadow 750cc'lik aldım. Demem o ki; düşündüğünüz motor tipi hız için değil, keyif için. Yani bir racing gibi altınızdan fırlayıp gitme, sizi üstünden atma riski daha düşük - tabii ki hassas ve temkinli olduğunuz sürece -. Kendi kanaatimse, 250'lik cruiserlar cüssesiz kaldığından - en azından shadow'a alıştığım için beni - tatmin etmiyor, bacaklarımın arasında ufak kalıyor, o heybetlilik hissini pek vermiyor. En azından alıcı gözüyle bakmak için ikinci el motorlara yerinde bakın, sesini duyun, hatta sahibinden arkasında bir gezdirmesini isteyin. Küçük hacimli - büyük hacimli denedikten sonra size gerek hissiyat, gerek tatminkarlık, gerekse size uygunluk olarak en uygununu bulursunuz kanaatimce. Cruiser'ın sele yüksekliği alçak olduğundan denge hususunda çok sıkıntı yaşamayacaksınızdır. Trafikten uzak yerlerde cüssesine ve tepkilerine alışana kadar alıştırmanızı yaptıktan sonra sıkıntısız trafiğe de çıkabilirsiniz ki denge hususunda sıkıntı yaşayacağınız hız 0-10 km hızlar arası olacak, 11. km/h'de kendini ayakta tutacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar