Önerdiğiniz gezi rotaları

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 aydır motosiklet kullanıyorum. Ocak sonu şubat başı gibi motosikletle yaklaşık 10 günlük bi gezi planım var. Yıllık iznim o günlere denk geliyor çünkü. Daha önce hiç uzun yola çıkmadığım gibi, rotamı belirleyemedim. Bunda o günlerde hava şartlarının nasıl olacağı, yolların güvenliği vs etken şeyler. Sizin önerebileceğiniz, daha önce sürüş yaptığınız rotalar varsa yardımcı olursanız sevinirim.

iki aylık tecrübe ile bu mevsimde uzun yola çıkmanı tavsiye etmiyorum. Hatta sakın öyle bir işe girişme diyorum. Fikrini ertelemeni şehir içinde tecrübeni arttırmanı, imkanın var ise eğitim alarak izin dönemini geçirmeni öneririm.

Hadi diyelim ısrarlısın. Desem ki sana, çanakkaleden çık, feribotla karşıya geç, ordan izmire devam et... Ne dersin...

Soruduğun soruyu tekrar gözden geçir. Biz nerden bilelim senin nerde olduğunu, gönlünde yatan güzergahı... Kimse senin profiline bakarak güzergah seçeneği vermez ki...

Biraz hayal ürünü gibi geldi bana bu iş... ama ben yinede ne sözümü nede desteğimi esirgemem.

Bir de GV250 ile karlı buzlu yola denk gelirsen halin yamandır bilesin.

Son düzenleme:
iki aylık tecrübe ile bu mevsimde uzun yola çıkmanı tavsiye etmiyorum. Hatta sakın öyle bir işe girişme diyorum. Fikrini ertelemeni şehir içinde tecrübeni arttırmanı, imkanın var ise eğitim alarak izin dönemini geçirmeni öneririm.

Hadi diyelim ısrarlısın. Desem ki sana, çanakkaleden çık, feribotla karşıya geç, ordan izmire devam et... Ne dersin...

Soruduğun soruyu tekrar gözden geçir. Biz nerden bilelim senin nerde olduğunu, gönlünde yatan güzergahı... Kimse senin profiline bakarak güzergah seçeneği vermez ki...

Biraz hayal ürünü gibi geldi bana bu iş... ama ben yinede ne sözümü nede desteğimi esirgemem.

Bir de GV250 ile karlı buzlu yola denk gelirsen halin yamandır bilesin.

Sakin ol abisi kırma gencin hevesini hemen. Profilinde öğrenciyim Bursadayım demiş demek ki kış sömestr tatilinde bir heves bir gezi yapayım demiş.
Neyse yeğenim ( facoo yu kast ediyorum ) malum ocak sonu şubat başı kış aylarına denk geliyor hava soğuk günler kısa tecrübe az kan kaynıyor ama bu tarihler 10 günlük motosiklet ile tatil için uygun değil. Bursa civarında günü birlik takıl öyle öğrençi işi tost falan. Hem tecrübe edinirsin hem bir fikrin olur yaz tatilinde bir ayvalık sarımsaklı yaparsın ucuz pansiyonlar ( zafer pansiyon tavsiye ederim.) falan hesaplı olur. kazasız belasız gezmeler.
( Not: Kesinlikle yarışmak yok. trafik kurallarına uyuyoruz. Mesafe ne kadar kısa olursa olsun tam koruma.)

Sen en iyisi yazı bekle. Motorcu ortamları keşfetmeğe, yoldaş bulmağa bak. Bir bakmışsın yaz gelmiş. Tecrüben artınca da güzel güzel gezersin. Biz sana rota önersek bile lastiğin bu soğukta seni bizim kadar düşünmez :bestmt:

Blueray haklısın, nerde olduğumu yazmadım. Bursa'dayım,hayal kuruyorum tabii olabilir mi acaba diye. Gezmek istiyorum,motoruma bu kadar yıl sonra kavuşmuşken. Tabii herşey istemekle olmuyo sanırım :) yorumlarınız için teşekkürler. 2 ay tecrübe bence az haklısınız. Şuanda bu fikrimden vazgeçmiş bulunuyorum :) yaşlıveacemi abi sana da teşekkürler. Bursa civarı bişeyler bakacaz artık

İzmir İl Temsilcisi
Selemlar,

2-3 sene evel yıllık izninim ocak ayına denk gelmesi sebebiyle izmir Çanakkale gezimi kış ayında gerçekleştirmiştim.

Ne soğuk ne yağmur bana engel oldu beni en çok üzen havaların erken kararması günleri kısalması olmuştu. Gezecegim yerleri tam gezemedim göremedim .Yazın tekrar gittim havalar 21:00 gibi kararınca daha çok yer gezebildim ve daha çok keyif almıştım.

İmkanın varsa gündüzlerin uzun olduğu zaman gez hava muhafeletini geçtim herşeyin önlemi var artık ısıtmalı monta kadar :)

Selemlar,

2-3 sene evel yıllık izninim ocak ayına denk gelmesi sebebiyle izmir Çanakkale gezimi kış ayında gerçekleştirmiştim.

Ne soğuk ne yağmur bana engel oldu beni en çok üzen havaların erken kararması günleri kısalması olmuştu. Gezecegim yerleri tam gezemedim göremedim .Yazın tekrar gittim havalar 21:00 gibi kararınca daha çok yer gezebildim ve daha çok keyif almıştım.

İmkanın varsa gündüzlerin uzun olduğu zaman gez hava muhafeletini geçtim herşeyin önlemi var artık ısıtmalı monta kadar :)

eyvallah,biraz önce ben de çanakkale turu yapabilir miyim acaba diye düşünüyordum :) kısmet olur ve havalar müsait olursa yapacam inş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar