Sadece ekipman ve eğitim kısmına cevap vereyim.
Kaç cc veya hangi model motor kullandığının önemi yok, bütçeni yükseltebildipin kadar yükseltecek ve en iyi ekipmanı alacaksın. 125cc ile de 1000 cc deki gibi aynı şekilde ölebilirsin. Kaskın en iyisi olacak, montun sağlam olacak, pantolonun korumalı olacak, eldivenin sağlam olacak, botların mümkünse kaval kemiğini koruyacak.
İlk defa motor kullanacaksan eğitim alacaksın, Gis/Honda/Yamaha gibi sağlam bir yerden hemde. Motoru sen kullanırsın ehliyet değil o yüzden ehliyetine güvenmeyeceksin. 30km hızla bile ölebilirsin o yüzden "bağa bişi olmaz yea " diye ekipmansız çıkmayacaksın.
Bütçene gelince, en iyi anlayışın ile doğru orantılı olacak. Kimine göre en iyisi 300-500 liralık kasktır, kimine göre 2000-2500 liralık Kasktır. Kimi alpinstar/daines/revitt giyer kimi giymez. Gideceksin bakacaksın. Bana sorsan git her şeyini shoei alpinstar ve revitt al derim.
Ktm ye gelince. O motor yükseltilir illa. 125 cc alacağım kalacak kısmına sen bile inanma. Ktm alınır mı? Ktm bu tabiki alınır. Tabi masrafları da ona göredir (Kawasaki gibi)
İlk motorun olacak ise önce eğitime git sonra model seç. Motor rakı gibidir, vitrinde durduğu gibi durmaz