Önce Kuşlar terketti bu kenti

her felaket ne yazıkki türkiyede yeni bir para babası yaratmak için yada zengini daha da zenginlektirmek için bir fırsat olarak görülüp değerlendiriliyor

Medya kısmına gelince. O da neymiş haber falan. Yok öyle bir dünya gazete yazanların %99unu çevremde göremiyorum. Acaba tüm bu gidişat amerikada mı oluyor ben mi yanlış okuyorum... Evet türkiyede medya tam bir kaypak kim başa gelirse kim daha güçlüyse onlardan iyisi yok.

Birgün herkesin kirli çamaşırları ortaya dökülecek kim yapar ne zaman yapar bilmem ama ozaman insanlar kendilerini kandıranlardan soracağı hesap çok hafife alınacak türden olmayacak...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hocam,

Sizi bire bir anlıyorum Sakaryalıyım, Depremden sonra da Sakarya da idim ve yardım kuruluşlarında çalıştım, birebir dedikleriniz burada da oldu, o zaman ki hükümet... neyse siyasete girmek istemiyorum, yardımlar yanlış dağıtıldı uykusuzluk açlık üşümek ağlamak kusmak hepsi içinde bu işin, ben 20 ye yakın arkadaşımı kaybettim akrabalarım dan da ölen oldu.

Hayat devam ediyor hocam ne olursa olsun devam ediyor.

Saygılarımla

ALLAH sana ve oradaki herkese sabırlar versin,tez zamanda şifanıza kavuşun inşaALLAH

nerden başlıcağımı bilmiyorum ama televizyondan gördüğümle konusuyorum ve çekmiş oldugun resimlere bakarak yorum yapıyorum SİZ YATIN KALKIN DUA edin halinize biz bir düzce,gölcük depremi attlattıkı BİZİ yok saydılar haritadan silmeyi düşündüler sizin çektiginiz resimlere bakıyortumda tamam yıkılan ev var DÜZCEDE yakta ev yoktu sen hiç 4 katlı binanın çatısı yerde temelleri gökyüzüne bakan ev gördün mü hayır arkadaslar delirmedim (çok şükür) ama eve soyledıgım dogru apartmanın tekını gozlerımle gordum 1 hafta delırırcesıne bagırdım bagırdıgımı sanıyomusun oysa 1 hafta kımseyle konusmamısım yasadıklarımızı anlatsam siz nerde nasıl yasadınız dersın,deprem de toprak yarılıp hayvanlar ıcıne dustu ve toprak kapndı kepceler kazdılar ve buldular...sorun düzce depremini yasan ınsanlara sıze anlatsınlar.1 ay oksijen kokusunu özledik diceksiniz oksijenin kokusumu olurr 1 ay kan koklayın ceset koklayın ıcınıze oksijen yerine ceset kokusu geçsın de göriyim sizi...van bence bizden çok fazla sanslıydı... halinize şükredin asla isyan etmeyin çok geçmiş olsun.daha fazla yazmak isterdim ama inanın o günler gözümün onüne geliyo hayatını kaybeden yakınlarımı arkadaşlarımı eşlerimi dostlarımı hatırladıkca göz yaslarımı tutamıyorum özür dilerim.
kardeşim seni çok iyi anlıyorum 17 ağustos depreminde bende avcılardaydım 1 ay orda da çalıştım
halime şükrediyorum çok şükür bende ve ailemde bişey yok ama fakir fukaradan dualarınızı esirgemeyin
ben isyan etmiyorum haddime değil sırf bu tür şeyler için bu eğitimi aldım ben insanların en çok ihtiyaç duyduğu zamanda kaçarsam küfrettiğim şarlatanlardan ne farkım kalır
ama artık vücut olarak dayanacak gücüm kalmadı o yüzden uzaklaşıyorum (bu arada ruh sağlığımın bir önemi yok ruhen çökmüş bile olsam oradaki insanların ihtiyacı varken belli etmemeliyim ve o yüzden güler yüzlü maskemi takıyorum)

kardeşim Allah sana sabır,başarı,dayanıklılık,metanet ve meslek aşkını daha çok versin...
helal olsun sana ..Allah razı olsun...:rendeer:

Van depremini ilk duyduğumda,inanmıcaksın belki,aklıma gelen 2. kişi sen oldun akibetini çok merak etmiştim doğrusu.Seni burda yazıyor görmek beni çok mutlu etti.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Vali hala duruyormu yerinde?

benim tum ailem de depremlerin ikisini de yasadi, ama cok sukur imkanlarimiz vardi, cogunu ankara'ya, izmir'e, istanbul'a getirebildik, buralarda ev tuttuk kiralik, simdilik sonlarinin ne olacagini bilmeseler de idareten buralarda kaliyorlar. cocuklar, kadinlar mahvolmus durumda. ama gene de sukur, can kaybimiz olmadi aile olarak. maddi hasarlari saymiyorum bile. insan varini yogunu kaybeder, sifir seviyesin duser ya, cogu kisi sifirin bile altina dustu.

biz depremi atlatan sansli kesimdeniz, disarda hic akrabasi olmayan, gitmeye maddi imkanlari elvermeyen baya bir kisi var. hala van'dalar, psikolojik durumlarina hic girmiyorum bile, adamlarin kalacak yerleri yok. bu sogukta istanbul'daki evimizde isinmak icin kombinin derecesini biraz daha artirirsak faturaya nasil yansir seklinde dusuncelerimiz varken, onlar biraz daha kalin bir cadir bulup cocuklarinin donmamasini onlemekle mesguller, cadir bulanlar donmamak icin yaktiklari sobalardan yangin cikma ihtimalini, yanarak olme ihtimalini goz onunde bulundurmak durumundalar. bunlarin ornekleriyle de karsilastik ne yazik ki.

ve durum da otopsici arkadasimizin bahsettigi sekilde aynen, hersey unutuldu gitti, yaralar sarildi zannediyor herkes ama durum daha da vahimlesiyor git gide. insanlar kaderlerine terk edildi. devletin basindakilerin de tek dertleri itibarlarina bir zede gelmemesi. medya da tamamen ellerinde olunca herseyi gulluk gulistanlikmis gibi gosteriyorlar.

ilk depremde sadece ogretmenler ve ikinci depremde sadece 2 basin mensubu olmus gibi gosterildi. cunku fakir halk sahipsiz, kimsenin umrunda degil, olumleri haber degeri tasimiyor, olumlerindeki ihmali kimse sorgulamiyor. sorgulayacak gibi olanlar provokator ilan ediliyor.

ben ilk depremden iki gun sonra van'a gittim, 1 haftaya yakin kaldim, kaldigim sure boyunca kizilay cadirlarini sadece polis lojmanlarinda ve zengin, iktidara, cemaate yakin insanlarda gordum.

ikinci deprem de dogal afet olmasina ragmen yoneticilerin sebeb oldugu cinayet gibiydi resemen, insanlar isyan etmesin, hersey yolunda gozuksun diye zorla evlerine gonderdiler insanlari, gidip disardan bakip hasar yok dediler hasarli binalara. bu ulkede istifa gibi bir durum olmadi siyasette, olmaz da. istifa onurlu insanlarin yapacagi bir sey cunku.

Motosikleti
Tracer 7
İstifa onurlu insanların yapacagı bir şey cunku... Cook önemli bir laf bence, herseyi açıklıyor...

Pamukovada insanlar olur tren kazasında,sorumlu şahıs hala gorevde...
Gencecik insanların gelecegi ile oynayan oss sınavı sorumlusu hala gorevde...
Populer gündem,futbolu yüzüne gözüne bulastirip kaosa sürükleyen,insanları,sehirleri birbirine düşman eden TFF baskanı yönetimi hala gorevde...
Bu saydığım sadece bı kaç ornek...
Ortak noktaları ne biliyormusunus? Suratlarına bakın aynı bıyık seklini görürsünüz...

Yazdıklarını okudumda.. benim bile zoruma gitti.. gücüme gitti..

:pr: :pr: İsyan mı etsek şükür mü etsek bilemiyorum.. :pr: belki yaratıcı tarafından deneniyoruz, belki hatalarımızın cezasını çekiyoruz..ama bilinen bir gerçek var ki bu paylaştıklarınız insanı çok derinden etkiliyor..Hocam Allah kolaylık versin size.

VIA

Şimdide ben terkettim otopsici 5 haftadır Ankara'dayım dostum motosikletimide üzerini örterek açık bir alana bıraktım deprem olursa diye inşallah çaldırmayız. Birlikteki son fotoğrafımız.

Uploaded with ImageShack.us

VIA

Koyacak yer çokta dostum, koyacak zaman yoktu ani oldu ayrılışım.

Turkiye tam bir drama ve tiyatro ulkesi birder derlerki bu ulkede tiyatroya onem verilmiyor. Meclis ve basin kendi basina bir tiyatro. Batidan dogunun halleri , dogudan batinin kararlari hep saklaniliyor. 1996 ta Elezag Tunceli bolgesine askerlik gorevim icin gittigimde, gozlerime inanamamistim , burasidami Turkiye diye. Hic yansitilmamis cok aci tablolar vardi.

Otopsici , sana ne desek , ne kadar tessekur etsek bos inan. Insanlar ac , soguk , bitmeyen depremler ile mucadele ederken , halen suslu makam araclari ile gezen millet vekili sifatli sahislar mecliste Van a gittim sunu yaptim , sen sunu yapmadin diye show yapacak kadar seviyesizler.

Yapilan yardimlari bile showa cevirdik. Simdi acin haberleri , yok sike davasi , yok KCK davasi , gazeteci tutuklandi, gundem ne para getiriyor ise orda. Basinin millet vekilinin sizin ile isi bitti. Cektiginiz cile, artik onlar icin medyatik degil.

Diyece bir sey yok. Bu insanlari bu halk secti sonuclarina katlanacak.

Esenboga da Basbakanlik icin yeni alinan milyon dolarlik ucak icin devasal bir hangar insaa ediliyor. Aman ucak usumesin. cok lazim .
Ya arkadaş şuradan da mı ekmek çıkardınız ya şakşakcınla birlikte alt alta. Nasıl insanlarsınız ne tür bi ciğeriniz var anlamak mümkün değil yazıklar olsun ya şu konuyu bile pis emellerinize alet ediyorsunuz.

kardeşim ilk başda bütün vandakilerin allah yardımcısı olsun başlığı görunce böyle bi konu gelmedi aklıma girdim bakdım ne göreyim gerçekden çok kötü bi durum Tv lerden haberlerden takip ediyorum bende ama elimizden bişey gelmiyorki inşallah biter artık bu durum tekar geçmiş olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar